To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.8 - Spider Friendly 1.3.12

kOWALkWL - 12-12-2011, 14:04

1 paczka gotowe pliki do wrzucenia na serwer.
2 paczka to pliki z instrukcją instalacji.

Wybierasz jedno z dwóch.

michero - 13-12-2011, 12:54

Ok, wygląda na to, że się udało zainstalować. Tylko mam parę pytań:
1.
Co z tym zrobić?
2. W stopce powinienem mieć gdzieś napisane, że jest modyfikacja spiderfriendly?

Jeśli chodzi o to co zrobiłem to najpierw na serwerze uruchomiłem sf_install.php, a potem przekopiowałem pliki z paczki na serwer. W PA spider friendly jest

Sadorin - 13-12-2011, 12:57

michero, nic z tym nie zrobisz. Wszystkie pliki, które edytowałeś będą miały złą zawartość taka jest idea wgrywania modyfikacji.
michero - 13-12-2011, 13:17

Ok, rozumiem:) To jeszcze jedna rzecz. Mam inny styl niż subsilver, więc kierowałem się tym: sf_template_install.txt. I jest tam napisane:
Cytat:
#
# Wykonaj to dla każdego zainstalowanego stylu OPRÓCZ subSilver
# Do it for each installed template EXCEPT FOR subSilver
#

#
#-----[ COPY ]------------------------------------------
#
copy install/sf_tpl_files/* to templates/subSilver/

Mam te pliki to są w paczce w install/sf_tpl_files przekopiować na serwer do stylu subSilver czy do swojego?
Na chłopski rozum to przekopiowałem do swojego stylu i zniknęła mi wtedy stopka. Wgrałem swój oryginalny overall_footer.tpl i działa, ale teraz nie wiem czy wszystko jest ok czy jak?:)
A może nie wgrywać overall_footer.tpl z tej paczki z gotowymi plikami do sf, tylko overall_footer.tpl mojego stylu zrobić to:

Cytat:

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/subSilver/overall_footer.tpl
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
{PAGE_LOAD_PLEASE_WAIT}

#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
{PAGE_LOAD_PLEASE_WAIT}

#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
{SITEMAP}

No chyba że w tym overall_footer.tpl z paczki jest więcej zmienione?

Sadorin - 13-12-2011, 14:46

michero, w swoim stylu musisz o to wykonać.
Ryba100 - 20-12-2011, 20:36

Mam maleńki problem natury estetycznej ;)
Mianowicie, po wgraniu tej modyfikacji, nick autora postu, przesunął się lekko w prawo, jak mam to poprawić aby nick wrócił na lewo :?:

ss:

MooFix - 20-12-2011, 23:18

Ryba100 podmień ten plik /templates/UiDarkness/viewtopic_body.tpl na ten co Ci dałem w złącznik
Ryba100 - 21-12-2011, 17:13

MooFix, teraz to jeszcze gorzej wygląda :? Spójrz:

Czcionka pod avkiem z szarej, zrobiła się czarna, no i nick wraz z tytułem przesunęły się jeszcze bardziej w prawo :/
Ps. skąd masz mój viewtopic_body.tpl? Przecież go nie podawałem :roll:

MooFix - 21-12-2011, 18:34

Ryba100 napisz na GG
marxxx - 28-12-2011, 10:33

Zainstalowałem paczkę package1126_sf1312c_165 pomyślnie, lecz mam 1 błąd mianowicie nie da sie napisać posta.
Wyświetla sie biała strona i w belce jest posting.htm
O dziwo posty można edytować, tylko nie da sie odpowiadać i zakładać nowych tematów.
Czy może mnie ktoś naprowadzić gdzie jest błąd?

[ Dodano: 28-12-2011, 12:59 ]
Edit
chrome zwraca komunikat:
Cytat:
W witrynie wystąpił błąd podczas pobierania strony http://telchina.pl/posting.htm. Może być ona wyłączona na potrzeby konserwacji lub nieprawidłowo skonfigurowana.
Błąd HTTP 500 (Internal Server Error)

HardROoZi - 06-01-2012, 19:41

jak w PA zmienic kolor czcionki? bo jest czarna i nie widze nazw botow ktore mnie odwiedzaja
corrweta - 04-03-2012, 16:31

Witam poprawi mi ktoś .htaccess ?? bo nie działa wyskakuje nie ma takiej strony nie działa mi tez przepisywanie tematów wgrałem już optymized 1.0 oraz nie działa przepisywanie adresów ze słowami kluczowymi też wyskakuje po kliknieciu np w profil ze strona nie istnieje prosze o pomoc.
Bartez0 - 07-03-2012, 16:25

Cześć, mam problem. Zainstalowałem tego moda tutaj (podmieniłem wszystkie pliki, miałem czyściutkie bo forum świeże) i po zalogowaniu (user testowy - l: test, p: test) widać u góry pasek, który oszpeca trochę forum. Jak go usunąć?

[ Dodano: 07-03-2012, 16:29 ]
Sorry, pytania wyżej nie było. poradziłem sobie, nie było widać napisu, żeby usunąć plik sf_install.

NqK - 09-03-2012, 13:29

Czy mógłby ktoś odświeżyć ss ? tego screenshota " Gdy wszystko zainstalowane, konfigurujesz go wg tego screenshota. Zabawa ze spider friendly zakończona." czekam
vere - 17-04-2012, 16:27

Witam,

Mam taki błąd:

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/crafterx/domains/crafterx.pl/public_html/viewtopic.php on line 473

By mógł ktoś to poprawić?

Mój viewtopic.php