Portal - Przekierowanie do portalu po wejsciu na strone
yahhoo - 07-03-2008, 13:06
Witam
mój plik .htaccess posiada jakąś zawartość
Kod: | RewriteEngine on
#RewriteBase /forum
RewriteRule ^cat([0-9]*)\.htm$ ./index.php?c=$1 [L,QSA]
#
RewriteRule ^(forum|.*-vf)([0-9]+)-([0-9]+),([0-9]+)\.htm$ ./viewforum.php?f=$2&topicdays=$3&start=$4 [L,QSA]
RewriteRule ^(forum|.*-vf)([0-9]+),([0-9]+)\.htm$ ./viewforum.php?f=$2&start=$3 [L,QSA]
RewriteRule ^(forum|.*-vf)([0-9]+)\.htm$ ./viewforum.php?f=$2 [L,QSA]
#
....
....
itd. |
DirectoryIndex portal.php wklejałem na początku i na końcu i cały czas wywala mi błąd, można to jakoś naprawić???
[ Dodano: 08-03-2008, 15:47 ]
Rozwiązanie podał mi znajomy z zaprzyjaźnionego forum
w .htaccess dodajemy
gdzie xxxxx to strona waszego portalu, u mnie działa
Dziękuję zaprzyjaźnionemu Administratorowi!!!!!
werni - 08-03-2008, 20:29
ja skorzystałem z pierwszego sposobu przema ale mam dużo modów i forum generowało się na granicy 7-8 sek przy pierwszym ładowaniu (bez wgranych cookies)
szukałem przyśpieszenia i znalazłem
po prostu w cPanel ustawiłem przekierunkowanie domeny z thedragons.pl na thedragons.pl/portal.php/
statystyka generowanie od 1 s do 3 s bez cookies na kompie rozbieżność zapewne spowodowana przepustowością łącza
z cookies od 0,16 do 0,88s
GoD - 21-03-2008, 14:45
A mi działa zarowno sposob Przema z pierwszego postu jak i azwel'a z pierwszej strony wiec obu takie same dzieki!
Oczywiscie metoda z powyzszego posty jest rowniez skuteczna ale u mnie jest preloader wiec odpada
Pozdro
Dundel z nosssa - 14-06-2008, 19:40
Po zastosowaniu tego
Cytat: | if( !eregi('\w*portal.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) ){
header('Location: portal.php');
} |
na forum nie ma loga a ścieżka do niego to portal.php choć w overallheader nie jest tak ustawione
styl to blackblue
Proszę o pomoc
Ferguss - 30-06-2008, 09:55
nicon- napisał/a: | Żadnego.
Po prostu otwórz notatnik, wrzuć treść mojego kodu i zapisz jako '.htaccess', bez żadnego rozszerzenia (więc w notatniku musisz ustawić 'wszystkie pliki' przy zapisywaniu). |
Sprawdzone, pieknie działa. Tylko nawet po zaznaczeniu "zapisz jako wszystkie pliki" to dodaje nam rozszerzenie .txt - zatem trzeba je usunąć fizycznie poprzez zmianę nazwy pliku.
paniczow - 31-07-2008, 12:24
ja mam w liku .htaccess to co napisał gasnica
i owszem przekieruje mnie na stronę portalu, ale jak chce wejsc na forum przez linka (index.php albo index.htm)
to zaraz powracam na portal... nie moge sie dostac na forum... serwer home
Jokerek - 11-11-2008, 21:10
A gdzie trzeba stworzyc taki index?? Przepraszam, ze moze to glupie pytanie, ale sie na tym nie znam, i ostatnio opiero otrzymalem forum. Prosze pomozcie
joli - 11-11-2008, 22:58
W głównym katalogu forum, czyli tam, gdzie jest index.php
VenomPL - 09-02-2009, 14:47
Czy ktoś z Administracji forum byłby wstanie zebrać te 11-stronnicowe wymiany poglądów i zamieścić najlepsze rozwiązanie w jednym poście. Wydaje mi się, że temat portalu to istotna sprawa i szkoda, że wygląda to trochę nie ładnie. Aby uzyskać odpowiedź trzeba to wszystko przeczytać co wiąże się ze stratą czasu. Prosiłbym o uporządkowanie tego tematu.
wojok040 - 24-02-2009, 11:00
Mi w pliku sessions.php nie potrafi nawet odnaleźć tego ciągu
Kubos - 24-03-2009, 19:29
A ja mam pytanie odnośnie .htaccess. Jeśli mam już w nim coś wpisane, to czy mogę dodawać do niego kolejne skrypty (znaczy ten odnośnie przekierowania na portal.php)? Czy będzie się to jakoś gryzło?
shadown1007 - 17-05-2009, 17:53
azwel napisał/a: | Ja zrobiłem to u siebie nieco inaczej...
W index.php po: Kod: | //end count unread posts | wstawiłem to: Kod: | if (!$HTTP_COOKIE_VARS['pf']){
@setcookie('pf', 1, (time() + 600), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
} |
Tyle na ten temat...
EDIT:
Zrobiłem małą poprawkę. Pierwsza rzecz zauważyłem, że po mimo zaznacznia przy logowaniu opcji pamiętaj mnie (czy jakoś tak, wiadomo o co chodzi) po ponownym wejściu wylogowywało. Druga dodałem czas żywotności ciasteczka. |
Super jestem ci wdzięczny wielkie uznanie
Mateusz61 - 27-08-2009, 22:04
yahhoo napisał/a: |
[ Dodano: 08-03-2008, 15:47 ]
Rozwiązanie podał mi znajomy z zaprzyjaźnionego forum
w .htaccess dodajemy
gdzie xxxxx to strona waszego portalu, u mnie działa
Dziękuję zaprzyjaźnionemu Administratorowi!!!!! |
ten sposób jest najlepszy
przetestowałem każdy
ten bym zaprezentował w phpBB3 modified by Przemo w "Skrócona instrukcja obsługi portalu"
wiele pomysłów stąd nie działa
"DirectoryIndex portal.php" wywala powtórzenia
pierwszy pomysł Przema jest dobry tylko na serwery zaczynające od html
drugi nie działa na najnowszym przemie + sf
pomysł azwela za każdym razem jak się wciśnie U_INDEX wywala znowu portal
.......
pinkowiec - 12-09-2009, 15:53
azwel napisał/a: | A to bardzo dziwne... spróbuj bez danych odnośnie cookies. Tzn. tak: Kod: | if (!$HTTP_COOKIE_VARS['pf']){
@setcookie('pf', 1, (time() + 600));
} |
|
dzięki azwel działa poprawnie
edit: tylko raz...
no nareszcie. po kilku godzinach prób i błędów postanowiłem iść znowu od początku. wcześniej musiałem coś robić źle.
azwel napisał/a: | Znalazłem inne roziwązanie. Zainspirował mnie kolega Vertigo, który prosił mnie o pomoc. Ci co znają php wiedzą co ten skrypt robi, a dla mniej zaawansowanych tłumaczę: sprawdza przy wejściu na index.php czy wszedłeś z portalu czy bezpośrednio. Jeśli bezpośrednio to przerzuć na portal. I tyle... kod poniżej, a wrzucić go najlepiej za tym: Kod: | //end count unread posts |
Kod (krótki, ale za to ile radości ): Kod: | if( !eregi('\w*portal.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) ){
} |
|
spełnia wszystkie moje wymagania dzięki!
jantar - 15-09-2009, 12:41
Cześć wszytkim,
To który sposób jest najlepszy?
Po wklejeniu do index.php:
if( !eregi('\w*portal.php\w*', $_SERVER["HTTP_REFERER"]) ){
}
nie działa tak jak powinno. Mianowicie po klkniećiu w odniesieniu do tego forum Pomoc w ścieżce forum u góry strony przerzuca mnie do portalu
Będę wdzięczny za pomoc i podusnięcie najlepszego rozwiązania.
Pozdr.
|
|
|