To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Robocik 2.0.1

KLU - 04-09-2008, 12:28

Marcinn100011 napisał/a:
a jak wgrać ten plugin ? (mam najnowszego robocika) ;-)

Ściągasz pluginy stąd: http://www.przemo.org/php...r,asc,start,105

Wrzucasz je do folderu /plugins, a potem w PA -> Robocik -> Pluginy -> Będziesz miał takie coś http://www.fotosik.pl/sho...a869792e182cdf2 i dajesz Uruchom.

Marcinn100011 - 04-09-2008, 21:43

Kod:
PA -> Robocik -> Pluginy ->

nie ma takiego czegoś...
jest:
Kod:
PA -> Robocik -> Teksty/Konfiguracja/Losowe teksty/Import

Radek - 04-09-2008, 22:23

http://www.przemo.org/php...tart,105#366261
przeczytaj post oznaczony na żółto. A następnym razem pomyśl :roll:

They2 - 14-09-2008, 13:06

dobra, od teraz mam php5 na serwie :mrgreen:
nie piszcie do mnie "a nie mówiłem" :P

testuje...

Plugin Kalkulator jest blad:
Kod:
Warning: preg_replace_callback() [function.preg-replace-callback]: Compilation failed: reference to non-existent subpattern at offset 65 in /home/alldeaf/public_html/forum/plugins/plugin_kalkulator.php on line 43

pisalem komende: !licz 2+2*2 to pojawia odpowiedz od bota: �le! Nie umiesz nawet wpisać poprawnie równania? :roll:
heh nie kapuje, moze ktos wyjasni jak pisac komende ?

Plugin Bash, Kretyn etc...
Cytat:
Plugin do poprawnego działania wymaga włšczonego allow_url_fopen

skoro jest wymagana allow_pen_url gdyz mamy wylaczony to wystarczy zmienic kody w cURL'a

jedynie trzeba zmienic tylko 4 kody: fopen, feof, fgets i fclose w fragmencie:
Kod:

$file = fopen($data['url'], 'r');
        if($file)
        {
            while(!feof($file))
            {
                $buffer = fgets($file, 4096);

if($quote_start && !$quote_end && strstr($buffer, $data['tag_end']))
                    $quote_end = true;

if($quote_start && !$quote_end)
                    $result .= $buffer;

if(!$quote_start && !$quote_end && strstr($buffer, $data['tag_start']))
                    $quote_start = true;
            }
            fclose($file);

nie moge sie wykombinowac zmiany uzyjac manuala na stronie pl.php.net , nadal pojawia blad ze jest nieprawidlowy lub jest pusta. Moze ktos zna sie na tym cURL.

bunio11 - 19-10-2008, 07:13

dzięki za robocika, wszystko działa, ale mam jeszcze pytanko.

Gdy wpisuje jakiś tekst do losowych tekstów, robocik ich nie pisze w SB :/ O co chodzi z tymi losowymi tekstami ??

bartek98 - 31-10-2008, 22:20

Zrobiłem Wszystko ale gdy chciałem z nim pogadać to mi wyskoczyło
Kod:
Parse error: syntax err in /virtual/c/i/city-se.ugu.pl/shoutbox_view.php on line 645

bunio11 - 05-11-2008, 20:29

Cytat:
Zrobiłem Wszystko ale gdy chciałem z nim pogadać to mi wyskoczyło

na 100 % robisz coś źle. Ja instalowałem niedawo i wszystko jest OK.

Zainstaluj od nowa tylko, że rób to powoli.

pozdrawiam.

bartek98 - 06-11-2008, 15:53

bunio11, teraz jak coś napisze to odpowiada tylko robocik ,a mojej odpowiedzi nie ma np. Ja napisze narq to w sb widać tylko odp. Robocika
PawelNS - 30-12-2008, 18:58

A ja mam takie problem że jak wszystko wgram na serwer to oczywiście mam Robota i mogę mu dodawać komendy ale np nie wiem ja te pluginy wgrać , nie mam w PA opcji pluginy , jeśli ktoś mógłby napisać do mnie na gg i pomóc w tym, będę wdzieczny .
lizak - 04-01-2009, 14:27

Zrobiłem wszystko zgodnie z plikiem install i mam http://img360.imageshack....beztytuuet1.jpg
They2 - 04-01-2009, 19:24

lizak, no i co ? w obrazce ktora podales pisze czerwonym tekstem ? to oznacza ze masz w bazie danych zdublowane pole user_wulg. Dziala ci Robocik ?
szybki - 17-01-2009, 14:19

Mam problem. Nie działa mi kalkulator. Na loclahoscie wszystko śmiga ale jak wgrałem na serwer to nie działa mi calc. Wpiszę obojętne równianie (np. !licz 2+2) to pisze że jest źle wpisane.

[ Dodano: 17-01-2009, 16:17 ]
można zmienić jakoś te komendy w pluginiach?

MisieQ_PL - 29-01-2009, 21:48

mam problem z robocikiem :(
wszystko zainstalowałem poprawnie
i gdzue ktoś napisze elo to jest tylko takie coś:
Cytat:
x e [Dzisiaj 21:43] Raku: Mi$^ elo
x e [Dzisiaj 21:43] RoboMaster:
x e [Dzisiaj 21:46] @Mi$^: elo
x e [Dzisiaj 21:46] RoboMaster:
x e [Dzisiaj 21:46] RoboMaster:

tak samo gdy napisz /msg lub !user 0 reaknci ze strony robocika:/

a takie rzecyz jak !cytat, !licz, !imieniny działają :/

[ Dodano: 31-01-2009, 12:22 ]
więc tak postanowiłem lekko zmodyfikować User Info autorstwa RusK'a

lecz po zmodyfikowaniu zamiast info dostaje :
Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/cspzb/public_html/plugins/plugin_user.php on line 15

plugin_userinfo.php
Kod:
<?php
class plugin_userinfo extends plugins_functions
{
    function main($user_id, $user_text)
    {
        global $db, $board_config;

if ( preg_match('/^!user (.*?)$/', $user_text, $match) )
        {
            $sql = "SELECT user_lastvisit, user_visit, user_posts, user_spend_time, user_beers_src, user_beers_dst FROM " . USERS_TABLE . " WHERE username = '" . phpbb_clean_username($match[1]) . "'";
            $result = $db->sql_query($sql);
                $row = $db->sql_fetchrow($result);
            if ( !empty($row['user_lastvisit']) )
            {
                $this->write($match[1] . ': ostatnio widziany ' . create_date($board_config['default_dateformat'], $row['user_lastvisit'], $board_config['board_timezone']) . ', wizyt ' . $row['user_visit'] . ', postów na forum ' . $row['user_posts'], czas spędzony na forum ' . create_date($board_config['default_dateformat'], $row['user_spend_time'], $board_config['board_timezone']) . ', otrzymanych piw ' . $row['user_beers_dst'] . ', postawionych piw ' . $row['user_beers_src'] . ');
            }
            else
            {
                $this->write('Abonent czasowo niedostępny. Przepraszamy :(');
            }
        }
    }
}

?>

Prosze o pomoc :)

Ps. Posiada ktoś Kalkulator z możliwośćią mnożenia i dzielenia?? za pomocą znaków * oraz /

Eros - 17-02-2009, 19:33

POMOCY !

Ten problem.... :/
Kto wie jak go rozwiac
Po napisaniu cos do robora wyskakuje

Kod:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/www/vhosts/djeros.net/subdomains/forum/httpdocs/shoutbox_view.php on line 243
‹xÚíX˙nŰ6ţ{öWK 2ý3ˆeÉCă$膦-oĹ0%ŃcŠÔHÚrôV{>ĹN˛th€)@ä‘Çăń>~"ĹŕÉٛÉôסçđrzů Ţţ|úęÇ Ň÷˝ 0e…Z1Iéůk2ţîŰ ĺ,Á‚Œ;ŠsšÇ˙XŠUH&Z9Žœ7˝É9x#…ÄńľŁŠËäâ”Ë](ŹöNN7uĺn$˙Wƒąľ›žN8ÉÇWŠ^şS˝čFŽZ¤P 0\†
#>ŤldšdŽ[şf*Š_Ę$8kwˆ€n§D:šhkŠMHžžŞť 2Ší:¨†ĹăăáŔj+úĂŢiVRł$$…P‰.Z66ZĘŠ~Ţ>VépD v7$9KĄć>´óő2fćBm„Ú-Ç"É!ćRnCŇ%ľls×2i“pScÉŹĹšUýP,DâҐtÚíď+{ßÎTćÉŞŃEçoŠWˇísŽlƤüäň 1ňŹ(š?Ź|ŽĹ˄ą#ř…›„),ź0‚É#xÉĺŠ;cĹőćYnȌ~;+…ě~ˇ÷! ŐČ_ Ű"›=ˆ6íśpŃ!:7\rä÷H2ľ _t˝Fբ׿ŔyFăsŁm@Łq@Ů؇Ů|tšD$Ď ˜ƒN@é‚áDÍ2ƒ#(.SČMÉsĂlɲ[ŻŠKę:ȘU <ŠÝ Řiűƒî‡ą˙u0Ž/Ůús Ţ ×˜čw
ýŢŁE˙ľ†U”ŕpÍPÄŠNJQńFݒĹ!O–Öé=0ęůAC>tŁ{ňÜsâwű ć˘fĎő˛Äm†H0ťĐ*.ľâ{&ívŇŔüĂ=“î€Áł\ˇ!ŔÄ%ˇńž4+ďt¤cąřÇ! &âăž!;(4eŻ™h0:ś„ö<y(BŕIŽ|„Ś:úüýÉl‹ŚlôMúĺlOzŚ|É´×wţżŘ<Ę^oc#rhzžds ÁOlĹŽęʝűŮkŹŢ袯Řď‰ça˜Ä žoďWsf¸rpp;–VŽ;ÜZŹŇ=jŒ[‹žśVL.9„đěŮ{RęyľktăçŚ\]#oî•]&ąđ }Gǔ

PS : Usunalem

Kod:
     }

foreach ( $orig_word as $key => $val )
                    {

i jest oki :)

Chudzik - 22-02-2009, 11:30

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/iwarezik/domains/iwarezik.pl/public_html/admin/admin_robocik.php on line 486

O co chodzi w tym błędzie ?

[ Dodano: 22-02-2009, 11:31 ]
przy losowych tekstach mam ten błąd