1.12.7 i starsze - Multiple Ranks 2.1a (Beta)
They2 - 09-10-2009, 11:33
colek, zle wklejales kody , przeczytaj uwaznie wedlug intsrukcji.
colek - 09-10-2009, 12:19
Dobra, wszystko mi już niby działa, tylko nie wyświetla mi rang...
They2 - 09-10-2009, 18:56
colek napisał/a: | tylko nie wyświetla mi rang... |
jak ci nie wyswietla ? moze nie wgrales plików graficznych do templates/nazwa_stylu/images/ranks/ a moze pliki graficzne maja w nazwie duze literami a Tobie zamieniło na małe? a moze... a moze komunikat bledu ?
ARMOR_CAGE - 18-10-2009, 21:35
hmmmm, przejrzałem temat ale mam pytanie bo nie widzę info ile tych rang się dodaje, jak patrze na kod to chyba można dodać tylko 5 rang a co jakbym chciał np 10 ? czy wystarczy widząc np user_rank5 analogicznie skopiować część kodu i zrobić user_rank6 itd... czy są też jakieś pułapki
They2 - 18-10-2009, 22:29
ARMOR_CAGE, mozna dodac, rowniez zapytania sql, ale po co az tyle ?
jest tylko 5 rang i to starczy.
ARMOR_CAGE - 18-10-2009, 23:53
They2, no tak to sporo ale ja przedstawię Ci moją propozycję:
- mam dajmy na to z 8 GRUP
- chciałbym żeby rangi były dla każdej z grup
i teraz mam pytanie jak mógłbym sobie zdeformować mniej więcej tego moda żeby od razu (pewnie z wykonaniem zapytania do bazy tez) ustawiać np
pod miejsce nr 1 "Automatyczne rangi postów" dla grupy Użytkownik
pod miejsce nr 2 "Automatyczne rangi postów v.2" dla grupy Moderator
pod miejsce nr 3 "Automatyczne rangi postów v.3" dla grupy Admin
coś w tym stylu, (ja to oczywiście załatwiłbym tak że obrazek byłby od 0 postów ale w razie czego lepiej żeby można było to tą ilością modyfikować)
bo ja chciałem pod każdą grupę dopasować sobie konkretną literkę:
Adnim = A
Moderator= M
i tak myślałem że tym modem dam radę to ułożyć.
A więc teraz reasumując bo już troszkę wyjaśniłem:
- Mam nazwę użytkownika
- rangi od postów ładujące jakieś paski
- w tabelkach w tle wygaszone literki np U M A
- kiedy ktoś jest zwykłym użytkownikiem świeci mu się U
- kiedy ktoś jest moderatorem świeci mu się U i M
itd...
i tak myślę jak to teraz nieco dopasować do mnie, czy utworzyć rangi specjalne i zwiększyć ilość rang i nakazać jakoś żeby każdy użytkownik w danym miejscu jeżeli należy do danej grupy żeby wyświetlił tą daną rangę, i żeby to było AUTOMATYCZNE żeby mi się nie pitoliło jak mam nowego użytkownika że ręcznie mu mam to wybierać (czyli żebym nie musiał np. przyjąć go do grupy i na dodatek nadawać mu rangę specjalnie w profilu) Oczywiście chciałbym też zachować dodatkową możliwość dodawania specjalnych rang czy coś jeżeli np. ktoś będzie tymczasowym zwycięzcą konkursu itd.
mogę też pokazać jak to widzę mniej więcej graficznie ale to z pewnych względów nie chciałbym od tak wszystkim pokazywać.
[ Dodano: 19-10-2009, 00:59 ]
aaaa p.s. W 1 poście mirror nie działa i fajnie by było jakby ściagana była już wersja z opisem instalki pełnej bo wydawało mi się że POPRAWKA MODYFIKACJI: to taki zbędny fragment co już jest w opisie w pliku zawarty. A jak nie to jakoś to lepiej odznaczyć żeby nikt nie pominął
[ Dodano: 19-10-2009, 01:28 ]
posłałem Ci PW tak w razie czego
[ Dodano: 20-10-2009, 01:53 ]
no OK myślałem że mnie jakoś nakierujesz, puki co męczyłem się sam i prawie działa ale jest problem. Chodzi o to że chciałem jakby zrobić osobne zliczanie postów i móc sobie ustawić kilka rang dla kilku grup i one by się zmieniały tak jak zauważyłem że jak 1 miałem rangę od postów a 2 od dni to współgrało to ale 2 rang od postów dla 2 grup mieć nie mogłem jednocześnie.
Trochę podłubałem i też dodałem sobie do bazy wpisy
Kod: |
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank INT(11) DEFAULT '0';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank2 INT(11) DEFAULT '-2';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank3 INT(11) DEFAULT '-3';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank4 INT(11) DEFAULT '-4';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank5 INT(11) DEFAULT '-5';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank6 INT(11) DEFAULT '-6';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank7 INT(11) DEFAULT '-7';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank8 INT(11) DEFAULT '-8';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank9 INT(11) DEFAULT '-9';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank10 INT(11) DEFAULT '-13';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank11 INT(11) DEFAULT '-13';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank12 INT(11) DEFAULT '-13';
....
|
każdy wpis niby jest od następnej rangi ale ja te -2, -3 itd przypisałem do "Automatyczne rangi postów" -13 jest jak -2 w wersji orginalnej czyli bez przypisu, w plikach starałem się analogicznie wszystko rozwijać np. ranks.php
Kod: | case '-2':
$rank_special_des = $lang['Rank_Posts_Count2'];
break;
case '-3':
$rank_special_des = $lang['Rank_Posts_Count3'];
break;
............
|
Ale ogólnie jak 1 raz zaglądam do danego profilu widzę
okazuje się że nie ma więcej wpisów niż "Automatyczne rangi postów 1" i nie ma też tych od dni itd.
inne pola jak wypełniam czymś to działają i 1 pole też jakoś o dziwo działa ale co ciekawe tamte stare rangi co jakoś działają to nie mają wybranej żadnej opcji czy są od dni czy postów
a jak sam próbuję dodać rangę bez wybierania którejś opcji to mam
Kod: | Couldn't update/insert into ranks table
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' 0, 'ranks_light2.gif', 165)' at line 2
INSERT INTO phpbb_ranks (rank_title, rank_special, rank_min, rank_image, rank_group) VALUES ('AAAAAA', , 0, 'ranks_light2.gif', 165)
Line : 326
File : admin_ranks.php |
a jak wybieram którąś z "Automatyczne rangi postów #" to mi tak jakby nie zapisuje tego i potem jak podglądam nie pokazuje że zostało wybrane coś.
Podsyłam swoje pliki, proszę o pomoc, pewnie coś przegapiłem
DanWarez - 21-11-2009, 13:17
jestem zielony jeszcze w tym co mam zrobic z tym
#
#-----[ COPY ]------------------------------------------------
#
copy phpbb_root/*.php to *.php
copy phpbb_root/includes/*.php to includes/
copy phpbb_root/templates/subSilver/*.* to templates/subSilver/
#
#-----[ SQL ]-------------------------------------------------
#
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank2 INT(11) DEFAULT '-1';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank3 INT(11) DEFAULT '-2';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank4 INT(11) DEFAULT '-2';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank5 INT(11) DEFAULT '-2';
[ Dodano: 21-11-2009, 14:31 ]
niemoge ustawic rangi
co moze byc problemem
Loju - 26-11-2009, 19:38
Mam prośbe wrzuciłby ktoś gotowe pliki? bo ja nie bardzo rozumiem dodawanie tych tabel w SQL i już tak 2 razy forum zepsułem
MagicalFire - 26-11-2009, 21:09
DanWarez,
phpBB2 by Przemo :: View topic - Jak instalować MODyfikacje ?
Loju napisał/a: | Mam prośbe wrzuciłby ktoś gotowe pliki? bo ja nie bardzo rozumiem dodawanie tych tabel w SQL i już tak 2 razy forum zepsułem |
masz od tego dział zlecenia
EncCorporation - 28-11-2009, 16:21
Hmm, ja mam błąd w pliku viewtopic.php ezeedytowałem go poprawnie i nic. forumwczytuje tylko nagłóek dalej nie chce się wczytać temat.
innamuza - 29-11-2009, 21:48
a mi wywala taki błąd: Kod: |
SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok 'WHERE rank_id = 2' w linii 3
UPDATE phpbb_ranks SET rank_title = 'Uplinker', rank_special = 0, rank_min = 200, rank_image = 'uplinker.png', rank_group = WHERE rank_id = 2
Line : 357
(Sql wykonany)
domino6824 - 29-11-2009, 22:56
innamuza napisał/a: | a mi wywala taki błąd: Kod: |
SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok 'WHERE rank_id = 2' w linii 3
UPDATE phpbb_ranks SET rank_title = 'Uplinker', rank_special = 0, rank_min = 200, rank_image = 'uplinker.png', rank_group = WHERE rank_id = 2
Line : 357
(Sql wykonany) | mam praktycznie to samo.... Instalowałem moda od nowa i dalej to samo.... Sam nie wiem czemu.... Niech się autor modyfikacji wypowie
They2 - 30-11-2009, 16:46
innamuza, domino6824, gdzie u was to wywala ?
w poscie ? w profilu ? w pa ?
wskazowke prosze co ustawiliscie w PA ?
domino6824 - 30-11-2009, 17:10
They2 napisał/a: | innamuza, domino6824, gdzie u was to wywala ?
w poscie ? w profilu ? w pa ?
wskazowke prosze co ustawiliscie w PA ? |
chodzi o to, że nie mogę tworzyć nowych rang, ani zmieniać grafik rang. bo gdy biorę ,,wyslij" to wlasnie to wywala
They2 - 30-11-2009, 18:29
napraw i optymalizuj tabele w phpmyadmin
|
|
|