To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Specified Post Warn

NineX - 19-12-2010, 11:46

emiloski94, adres w postaci linku bezpośredniego do obrazka. Chyba, że chcesz obrazek zamienić w tekst - będziesz musiał utworzyć nową klasę w css i podpiąć ją pod POSTER_WARNED_POST.
norbert1234562 - 19-12-2010, 11:58

emiloski94 napisał/a:
Skąd ja mam wziąść adres swojej tabelki......

Dodajesz przykładowo na hosting Imageshack.us lub na swój serwer FTP .

emiloski94 - 19-12-2010, 15:52

Dzięki wielkie.
Kcurek - 20-12-2010, 20:00

Witam, mam mały problem. Otóż brakuje mi w lang_warnings.php czegoś, czego brak zaznaczyłem na screenie:
Dodałbym sobie to, ale nie wiem, co wpisać po $lang, aby działało jak należy. Proszę zatem o pomoc.

therafix9512 - 12-01-2011, 22:24

U mnie jest jakiś błąd gdy wchodzę na swoim forum w temat, który wygląda następująco:

A w mysql ustawiłem tak:

Błagam pomóżcie mi bardzo zależny mi na tym modzie.

siwol - 05-02-2011, 04:57

po dodaniu ostrzeżenia nie pojawia się w poście komunikat "Autor postu otrzymał ostrzeżenie" ... Jak zrobić by był ?
Kcurek - 07-02-2011, 17:38

siwol, nie wykonałeś całej instrukcji dla pliku viewtopic.php. Stawiam tę diagnozę patrząc do instrukcji instalacji moda.

PS Jednocześnie chcę przypomnieć o problemie z mojego poprzedniego postu. Nadal sobie nie poradziłem, ale nie wiem, czy to w lang_warnings.php szukać rozwiązania...

vakacjus - 21-03-2011, 17:22

Kod:
--> ZNAJDŹ: <--

$sql = "INSERT INTO " . WARNINGS_TABLE . " (userid, modid, date, value, reason, warning_viewed)
        VALUES ($userid, " . $userdata['user_id'] . ", " . CR_TIME . ", $value, '$reason', 0)";

--> ZMIEŃ NA: <--

$postid = ($HTTP_POST_VARS['postid']) ? $HTTP_POST_VARS['postid'] : 0;

$sql = "INSERT INTO " . WARNINGS_TABLE . " (userid, modid, date, value, reason, warning_viewed, postid)
            VALUES ($userid, " . $userdata['user_id'] . ", " . CR_TIME . ", $value, '$reason', 0, $postid)";

]
Nie mam tego w warnings.php

krystianr - 21-03-2011, 17:30

vakacjus,
daj warnings.php w załącznik

vakacjus - 21-03-2011, 21:44

To jest chyba ten bo z backupa z tego tygodnia.
PablooS - 14-04-2011, 15:57

Dla tych co nie mają nad "POKAŻ" napisu "Post" wykonują to (i proszę to dodać do instrukcji):

Kod:
 #-----[ OPEN /warnings.php]--------
#
 #-----[ FIND]------------------------------------------
 #
    'L_REASON' => $lang['Reason'],

#
 #-----[ AFTER ADD]------------------------------------------
 #
    'L_POST' => $lang['post'],

#-----[ OPEN language/lang_polish/lang_main]--------

#
 #-----[ FIND]------------------------------------------
 #
$lang['Reason'] = 'Powód';

#
 #-----[ AFTER ADD]------------------------------------------
 #
$lang['post'] = 'Post';

I będzie działało bo ja tak zrobiłem (po prostu brakuje langa w modyfikacji i to należy zrobić).

Kcurek - 14-05-2011, 14:03

A równie dobrze można to dodać do lang_warnings.php (czyli jednak tak, jak myślałem). Tak jak kolega wyżej napisał, należy to dodać do instrukcji instalacji modyfikacji.
Vego01 - 28-06-2011, 16:34

A jak to zmodyfikować tak, aby dodatkowo w poście a który użytkownik dostał ost, pojawiła się notka typu:
"Użytkownik otrzymała ostrzeżenie, za złamanie regulaminu forum" powiedzmy na czerwono?

Tommekk80 - 27-08-2011, 05:49

Vego01, Czytałeś pierwszego posta?

Knofel napisał/a:
Dodatkowo pod treścią posta zostanie wyświetlony komunikat że użytkownik dostał ostrzeżenie za ten post.

Rotni - 15-12-2011, 19:28

Pytanko panowie, bo walczę z swoim plikiem warnings od dobrej godziny, wyskakuje mi taki błąd, kiedy klikam w dodaj ostrzeżenie.

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /virtual/c/s/cs-podjuchy.ugu.pl/warnings.php on line 635

Na linii 635 mam to:
Kod:
'L_USERNAME' => $lang['Username'],

Zaś cały ten kod wygląda tak:
Kod:
    $template->assign_block_vars('add', array(
        'L_EXPLAIN' => $lang['add_warning_e'],
        'L_USERNAME' => $lang['Username'],
        'POST_ID' => $HTTP_GET_VARS['postid'],
        'USERNAME' => $username)

Pomocy? :D