Ogłoszenia - Błędy wersji 1.12.5
MiStrzU7777 - 21-11-2006, 13:18
Gdy nadamy junior adminom moduły użytkowników, to mogą oni edytować profile nawet administratorów oraz zmienić poziom użytkownika ze zwykłego na administratora
Edit:
Podczas próby nadania administratora przez junior admina pisze "nie masz uprawnień", ale wogóle nie powinno wyświetlać opcji nadania administratora. Pozostaje też możliwość edycji profilu administratora, dzięki czemu może zmienić mu hasło, lub go usunąć.
Graffek - 23-11-2006, 18:05
nie można, bo musisz pierw znać stare hasło by zmienić na nowe a tego nie wiesz ,... więc nie widzię problemu (to złudna nadzieja)>!
MiStrzU7777 - 23-11-2006, 23:52
Jak nie ma problemu, jak jest ? Przecież w panelu admina by zmienić komuś hasło nie trzeba znać starego hasła. Sam nawet prosiłem, by jeden z junior adminów zmienił mi hasło i zrobił to bez problemu.
mori0220 - 24-11-2006, 00:44
Witam Was.. czemu nie mogę ściągnąć poprawki krytycznej przema w Ogłoszeniach do 1.12.5 ?? Wyswietla mi sie tylko download.php jako plik do sciagniecia Pomoze ktos na PW ??
gaku - 24-11-2006, 07:42
mori0220, zmien przegladarke
kfak - 24-11-2006, 19:17
MiStrzU7777 napisał/a: | Jak nie ma problemu, jak jest ? |
nie ma problemu bo chyba nawet moderatora nie dajesz niezaufanym. a co dopiero mowic o Junior Adminach??
wykasuj opcje edytowania userow i problem zalatwiony
jak? w opcjach junior admina.
MiStrzU7777 - 24-11-2006, 21:18
Oczywiście, że nie daje jr nie zaufanym osobom, ale jak jest możliwość włamu, to powinna ta droga zostać załatana.
azwel - 28-11-2006, 18:08
MiStrzU7777 napisał/a: | to powinna ta droga zostać załatana |
Jak najbardziej popieram. Nie ukrywam że tą drogą padłem ofiarą włamu na konto admina. Hakierzy dobrali się do hasła JA, zmienili adminowi hasło i się zalogowali na jego konto.
sraken1 - 29-11-2006, 17:15
http://www.przemo.org/php...t=32518,start,0
drugi post
Przemo, sprobuj naprawic ten blad, poniewaz poprzez taka wade moje forum niejest w stanie dobrze funkcjonowac. Skrypt niepowinien byc wadliwy
Kiedys powiedziales, ze chcesz usunac WSZYSTKIE bledy z forum, lacznie z literowkami. A mysle ze to jest duzo wazniejsze od literowek.
pzdr
update: to nie jest zabawne, gdy trzeba restartowac mysqld czasem 2 razy dziennie czasem co 3 dni takze licze na jakas reakcje
04.12.06 - 4 restarty mysqld
05.12.06 - 2 restarty mysqld
06.12.06 - 1 restarty mysqld
07.12.06 - 3 restarty mysqld
aglonger - 05-12-2006, 14:55
Przemo, ja mam taką prośbę... nie mógłbyś wypuścić nowej wersji phpbb by przemo z tymi wszystkimi poprawkami?? Ja na przykład chciałbym wprowadzić 9 z tych tu podanych...
arcy - 05-12-2006, 14:57
aglonger napisał/a: | Ja na przykład chciałbym wprowadzić 9 z tych tu podanych... | to sobie zainstaluj jaki to problem?
najbliższa nowa wersja pojawi się najprawdopodobniej po wypuszczeniu phpBB 3
kermit - 09-12-2006, 18:55
nie wiem czy było, ale u mnie wyskakiwały błędy przy stopce forum!
Wyskakiwąło hasęłko, że jej nie ma i dopiero jak dodałem wpis w syopce jeszcze raz przez co h#jowo wygląda to nie ma problemu!
a pomyslec, że dodałem tylko wpis o sitemaps ze spider friendly autorstwa Cracka!
Nie zmieniałem stopki tylko dodałem szczegół i już problemy!
mati - 14-02-2007, 18:51
Jest drobny błąd w warunkach rejestracji:
Cytat: | Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają prawo do do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeb |
mati - 19-02-2007, 17:26
Wydaje mi się czy tutaj jak i na innych forach nie są wyświetlane ustawienia ostrzeżeń?
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/warnings.php
kemustek - 19-02-2007, 22:37
mati, zgadłeś jest to mały błąd w pliku lang_warnings.php wystarczy poprawić:
Cytat: | $lang['warnings_e'] = 'W tym miejscu wy¶wietlani s± użytkownicy, posiadaj±cy na swoim koncie ostrzeżenia dodane przez administratorów, lub moderatorów.<br /><object><hr /></object><span class="gensmall"><b>Ustawienia ostrzeżeń:</b><br />- Zablokowanie możliwo¶ci pisania postów po warto¶ci ostrzeżeń: <b><u>' . $board_config['write_warnings'] . '</u></b><br />- Zablokowanie możliwo¶ci wej¶cia na forum po warto¶ci ostrzeżeń: <b><u>' . $board_config['ban_warnings'] . '</u></b><br />- Ostrzeżenia ' . $expire_war . '<br />- Użytkownicy mog± widzieć od kogo dostali ostrzeżenie: <b><u>' . $lang['warnings_mods_public'] . '</u></b><br />- Moderatorzy mog± dodawać ostrzeżenia: <b><u>' . $lang['mod_warnings'] . '</u></b>' . $lang['mod_edit_warnings'] . '' . $lang['mod_value_warning'] . '</span>'; |
trzeba stąd wywalić pogrubioną część
|
|
|