Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5
kroku - 21-03-2006, 19:53 Temat postu: ZNALAZŁEM BUGA ja znalazłem imo dość bardzo upierdliwego buga... przydałoby sie to naprawić
mianowicie wprowadzono skracanie długich linków... jak zacytuje post z takim linkiem, to w cytacie jest wpisywane to co widać na ekranie, a nie prawidłowy link i w konsekwencji linki w cytatach są popsute...
(np opera wywala opera:illegal-url-3)
w związku z tym jak zobić, żeby do cytatów były ładowane pełne linki, a nie to co zostaje z nich po skróceniu, albo jak wyłączyć to cholerne skracanie linków... tzn to wstawianie tych trzech kropek do środka
jeśli to miało w czymś pomóc, to ja takiego bajera nie chce u siebie mieć. Powiedzcie jak to wyłączyć. Przemo, może ty podpowiesz
BaKa - 21-03-2006, 20:37
Przemo, jak ja mam to zrobić?? Pobrałem najnowszą wersje na dysk!!
I mam wrzycić sam katalog ""scripts"" na serwer czy odrazy całą aktualizacje??
Pozdro BaKa
spearow - 21-03-2006, 20:46
przeprowadzilem aktualizacje. sciagnalem ta niepoprawiona jescze wersje. teraz sciagnalem ta najnwosza i to co sie nei zgadzalo w cf nadpisalem. w cf mi pisze ze baza mysql 1.12.4, tak samo w stopce. problem: nie moge wejsc do PA jak ponownie sie loguje to pisze: "Nie posiadasz uprawnień administratora."
maćq - 21-03-2006, 21:01
BaKa napisał/a: | jak ja mam to zrobić?? Pobrałem najnowszą wersje na dysk!!
I mam wrzycić sam katalog ""scripts"" na serwer czy odrazy całą aktualizacje??
|
Ja wrzuciłem cala aktualizacje (plik 1.12.4->1.12.5). Zalogowałem sie jako admin i updatowałem scripts/update.php. I wsio.
wilam - 21-03-2006, 23:17
Mam tez jeszcze jedno "glupie pytanie".
Dlaczego Przemo w instrukcji aktualizacji napisal:
- Nadpisujemy wszystkie pliki nowymi plikami z wyjątkiem pliku config.php (Uwaga ta czynnośc dopiero po zakończeniu aktualizacji bazy ! Gdy pomylimy kolejność czeka nas powtórne wgrywanie plików starej i nowej wersji bo aktualizator może nie zadziałać !)
Przeciez jak sie pozniej zamaze swoj plik config.php czystym plikiem to forum stwierdzi ze musi sie zainstalowac od zera i bedzie chcialo worzyc wszystkie tablice od poczatku i ze zdziwieniem stwierdzi ze one juz tam sa. Wiec po co jest napisane ze pozniej trzeba wgrac pusty plik config.php?
..::WiSu::.. - 21-03-2006, 23:22
Przemo napisał/a: | (Uwaga ta czynnośc dopiero po zakończeniu aktualizacji bazy ! Gdy pomylimy kolejność czeka nas powtórne wgrywanie plików starej i nowej wersji bo aktualizator może nie zadziałać !) |
To znaczy, że masz wykonać czynność nadpisywania wszystkich plików dopiero po aktualizacji bazy, a nie pliku config.php
wilam - 21-03-2006, 23:32
Odnosnie problemu ktory opisalem w tym miejscu:
http://www.przemo.org/php...p=170477#170477
Dodam ze te posty znikaja bezpowrotnie z bazy. Otwarcie tego podforum kasuje te posty ktore nie sa wyswietlane. Nie mam pojecia czemu tak sie dzieje do tej pory.
kroku - 21-03-2006, 23:36
znalazłem odpowiedź na moje pytanie
tych cyrków z linkami można sie pozbyć przez unieszkodliwienie funkcji "cut_links" w "bbcode.php"
bruteforcowo można tak:
Kod: | function cut_links($str)
{
return $str;
} |
albo całkiem wywalić tą funkcje i gdzieś tam niżej z tym pliku wywalić odwołanie do niej
max8600 - 22-03-2006, 00:13
a u mnie na forum, juz od 1.12.4 chyba czasem po odpowiedzeniu w temacie, czy napisaniu jakiegos po kliknieciu na 'wysli'. Niby temat poswstaje/odpowiedz ale wyswietla mi biała strone i mam adres www.forum.nasze.net/posting.php i tylko tyle. Musze sie kliknac wstecz no i wtedy smiga OK. I uzytkownicy juz potwierdzili ze u nich tak samo jest. Jest to wina skryptu czy moze u mnie tylko tak, a jezeli u mnie to moze ktos wie w czyn tkwi bład?
PS.
Uzywam jeszcze moda Spider Frendly.
PL_David - 22-03-2006, 00:16
Kawał dobrej roboty
Aktualizowałem z wersji 1.9.4, wszystko poszło jak po maśle a różnice widać już na pierwszy rzut oka. Dzięki wszystkim którzy ta wersję zrobili.
wilam - 22-03-2006, 11:24
To ja jeszcze raz zadam pytanie. Jaki mozna posiadac blad w bazie, ze:
przenosze forum z serwera (wersja 1.9.4), na domowy komp. Wszystko chodzi gladka, tak jak trzeba, bez zadnych zgrzytow. Czyli przenosiny w pelni udane. Testuje otwieram wszystkie fora nic nie znika wszystko jets w porzadku.
Gdy robie aktualizacje do 1.12.5 na pierwszy rzut oka wszystko jest ok, ale gdy wejde w moje podforum offtopic, to znikaja z niego prawie wszystkie tematy! Bezpowrotnie sa kasowane z bazy. Dodam ze te posty tam sa po wykonaniu skryptu update.php. Jezlei nie wejde w podforum i wykonam synchronizacje posty ciagle sa na miejscu. Dopiero proba wyswietlenia tematow w podforum powoduje usuniecie tematow z bazy.
Ktos ma jakis pomysl dlaczego tak sie dzieje? Albo jak sprawidzic co sie dzieje na prawde?
DOd - 22-03-2006, 13:22
u mnie cala aktualizacja poszła bez najmniejszych problemów. Skórke ez juz dopasowałem. Wszystko chodzi jak talala. mam jednak jedno pytanko. W Najnowszym przemo wprowadzono funkcje ładowania fotek i pomniejszania ich do rozmiaru o maksymalnej szerokosci ok. 400 pikseli. Dopiero po kliknieciu w fotke otwiera sie nam powiekszenie. Czy jest gdzies mozliwosc skonfigurowania od jakiej rozdzielczosci wzwyż maja byc tworzone takie miniaturki ??? Chciałbym np. zeby fotki były maks rozdz 640x480 np Z góry dziekuje za pomoc.
kidzior - 22-03-2006, 13:36
Wszystko idealnie z wersji 1.12.4.
Żadnych komplikacji, bezboleśnie i tak powinno być. A musze nadmienić, że mój serwer jest raczej "sprawny inaczej" czasami. szczególnie, jeżeli idzie o bazę danych.
markoot - 22-03-2006, 21:07
witam
na swoim forum mam w bazie dodatkowe pola dotyczace userow (dokladnie 3 pola) czy po aktualizacji one mi znikną?
Co musze zrobic zeby nie znikly;)
Dziekuje i pozdrawiam forumowiczow
Michal
kroku - 22-03-2006, 22:14
markoot napisał/a: | czy po aktualizacji one mi znikną? | nie markoot napisał/a: | Co musze zrobic zeby nie znikly;) | nic
|
|
|