Integracja: Joomla - Integracja Joomla + phpBB by Przemo
Tomek1902 - 24-11-2006, 21:45
A mam pytanie. Jezeli mam obecnie portal z forum na Przemie i chcialbym je przeniesc wraz z baza danych na ten pomost to czy to jest wykonalne czy bylyby jakies problemy?
brzanek - 25-11-2006, 09:44
jest wykonalne bo ja wlasnie tak zrobilem narazie jeszcze testuje ale wszystko wyglada ok wiec idzie to wszystko zrobic
maxis - 25-11-2006, 14:01
pomost sie zainstalował, chciałem zrobic synchro userów i wywala:
Kod: | Joomla->Przemo
Column count doesn't match value count at row 1 |
serwer: home.pl
v. forum: 1.12.5
v. joomla: 1.0.11
PHP register_globals: off
no i mam ok. 1200 userow, a synchro nie działa - nie ma nigdzie jasno wyjasnionego tego problemu wiec pytam
stone - 25-11-2006, 19:16
@maxis
Jaką masz wersję pomostu i skąd pobraną? Bo ten błąd by mi wskazywał na bardzo starą wersję.
maxis - 25-11-2006, 20:11
a nie wiem gdzie ją znalazłem... na jakies stronie joomla...
Kod: | joomla_przemo_1_0_5beta |
soser - 25-11-2006, 20:34
maxis, najnowsza to chyba 1.0 RC4 do pobrania z tąd : http://www.joomlapl.com/c...ileinfo/id,143/
vioka - 25-11-2006, 22:40
czyli jak ma sie juz forum to tez mozna to zainstalowac tak ? to nie jest tak ze działa tylko z nowa instaLACJA JOOMLI LUB FORUM ?
stone - 25-11-2006, 23:45
Dokładnie tak
@Maxis jakbys sobie przypomnial skad to pobrales bylbym wdzieczny za informacje bo nie powinno to być dostępne.
@vioka, tak można dołączyć Joomlę to już istniejącego forum, jest dostępna synchronizacja wcześniejszych użytkowników
Wymagania dla integracji znajdziesz tutaj: http://www.stone.webd.pl/...id=42&Itemid=41
rafales - 16-12-2006, 19:45
to ja moze zadam jedno pytanko bo w gradzie tylu postów nie moge sie odnaleść.
Słuchajcie wrzuciłem już na serwer joomla, a teraz zadaję pytanie w jaki sposób mam połączyć portal joomla z forum przema?
Oczywiście czytałem juz o Joomla PE, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. MOże ktoś ma jakąś instrukcje krok po kroku?
Będę wdzięczny za pomoc.
stone - 16-12-2006, 20:54
JoomlaPE to raczej Ci nie pomoże bo domyślam się że forum już masz z zawartością. Poszczególne kroki do instalacji masz paczce z pomostem. Są one dość ogólne więc gdybyś miał szczegółowe pytania to pisz.
rafales - 16-12-2006, 21:21
stone napisał/a: | JoomlaPE to raczej Ci nie pomoże bo domyślam się że forum już masz z zawartością. Poszczególne kroki do instalacji masz paczce z pomostem. Są one dość ogólne więc gdybyś miał szczegółowe pytania to pisz. |
własnie nie. Wrzuciłem joomla na serwer, a forum przema jeszcze na nim nie ma. Więc napisz mi jak to od początku zrobić
fajfajf - 27-12-2006, 00:15
A moze tak jakis pomoscik na rejestracje, logowanie i edycje usera po przez community builder?
Na forum mam dodane dodatkowe pole: Samochod, w Community Builder zamierzam zrobic cos podobnego i milo by bylo jakby sie dodatkowe pola tez zintegrowalo
Jeszcze mozna by zalatwic jakos PW, bo osobne na stronie i forum to glupota...
A pozatym to brakuje automatycznej synchronizacji przy zmianie hasla przez usera...
PS
stone zapomniales o literce:
jest tak: administrator/components/com_user/admin.users.php
a powinno: administrator/components/com_users/admin.users.php
stone - 28-12-2006, 20:13
Wiem, o CB myślę od jakiegoś czasu ale po prostu czasu nie mam, najpierw też chcę uniezależnić pomost od katalogu forum i prefixów baz danych, bo to stwarza problemy, ale o CB myśle.
Co do PW racja, a to przyszłość
Gdzie wystęuje ten brak literki, jakbyś mógł mi konkretnie podać byłbym wdzięczny:)
Amnesia - 23-01-2007, 18:33
Mam drobną dolegliwość w Mambo otż ludzie narzekająże jak sie logują ze strony to wyskakuje błąd:
Brak uprawnień do ogladania tej strony czasami tez podczas logowania na forum taki komunikat się pokazuje. Mógłby mi ktoś pomóc ? będę bardzo wdzięczny.
stone - 28-01-2007, 23:41
@Amnesia - jaka wersja pomostu i skąd pobrana?
|
|
|