Archiwum - [opinie] i365.pl
niczeq - 07-02-2007, 23:49
moron, niestety na gorsze... a niby miało być lepiej - śmiechu warte
zmienił sie własciciel, zmieniłem firme w której hostuje większość stron
KaRoLiNa - 09-02-2007, 13:04
To i ja się dołączę do grona "opinii niezbyt przychylnych" .
Wytrzymałam 3 miesiące .
Na początku wszystko pięknie ładnie, a jak opłaciłam konto, zaczęły się problemy . Ciągle "brak strony", forum muliło, ludzie mi się skarżyli, że nie mogą się dostać na stronę... Najfajniejsze, że ja w tym samym czasie i kilku innych użytkowników mogło bez problemu wejść na forum . Żeby było śmieszniej zrobiłam mały test - z kompa mi się nie odpalała strona, więc włączyłam laptop i stamtąd weszłam bez problemu . Dziwne...
Pytałam później o to znajomego programistę i powiedział mi, że to może być przez błąd w skrypcie .
Oczywiście pomoc techniczna błyskawicznie reagowała na wszelkie maile, pisząc "zgłoszenie zostało przyjęte, zostanie to sprawdzone dokładniej, bo... u nich wszystko działa jak należy, nie ma żadnych nieprawidłowości w działaniu serwera". Nie wspomnę już o tym, ze zasugerowali mi, że to wina mojego połączenia z netem . No ok, możliwe... ale czy ta "zaraza" w takim razie dosięgła też resztę użytkowników? W końcu nie tylko ja miałam takie problemy, heh .
W ostatnim @ napisałam, że jeżeli nic z tym nie zrobią, to po prostu się przeniosę gdzieś indziej . Poradzili mi zrobić ping połączenia... czarno na białym były przerwy, wysłałam screeny... odpisali, że owszem występują przerwy, ale to nie powinno mieć wpływu na działanie! No żesz kuźwa, zdenerwowałam się i ich po prostu w tamtej chwili olałam całkowicie .
W związku z tym - NIE polecam
Mam pytanie - czy jest możliwość odzyskania od nich, chociaż części kasy? Wiem, że w umowie itp. są te różne kruczki, ale kiedyś mi się od innego hostingu udało wyrwać kasę, więc może warto próbować, hmm?
niczeq - 09-02-2007, 18:08
KaRoLiNa napisał/a: | Mam pytanie - czy jest możliwość odzyskania od nich, chociaż części kasy? Wiem, że w umowie itp. są te różne kruczki, ale kiedyś mi się od innego hostingu udało wyrwać kasę, więc może warto próbować, hmm? | wątpie, ja na i365 hostuje teraz po prostu strony znajomych i innych osob w zamian za reklame i powoli koszty się zwracają
KaRoLiNa napisał/a: | odpisali, że owszem występują przerwy, ale to nie powinno mieć wpływu na działanie | śmiechu warte...
jabolek - 11-02-2007, 00:09
Ja też nie polecam tego hostingu, za dużo problemów z nim miałem
1. Na początku chciałem miałem tam forum, chodziło niemozliwie wolno. Oczywiście administracja sugerowała mi, że to wina mojej neostrady. Zrobiłem testy na kilku komputerach z innym internetem, i wszędzie tak samo. W odpowiedzi dostałem, że u nich wszystko działa, i powinno byc dobrze. Nie przyznali się do winy.
2. Mam serwer 3 GB, niemogę na nim trzymać forum, więc mam praktycznie sam download. I tu też są problemy, bo pliki mogę wrzucac średnio raz na 3 dni, bo przez pozostały czas Total Commander pokazuje mi, że "553 Disk full - please upload later". Napisali mi, że była usterka, i ją naprawili, że powinno wszystko działać, ale sęk w tym, ż enie działa, a na maile przestali odpisywać. Fakt faktem, że już przestałem być taki miły, bo ile mozna wytrzymać...
Ale według nich zawsze wszystko dobrze działa.
Nie polecam, bardzo nie polecam
GreenGo - 13-02-2007, 16:17
Znacie jakieś sposoby aby monitorować dostęp do serwa tak aby można było im wysłać statystyki takie jak: ilość nie udanych połączeń, czas połączeń itp ?
Mnie też to zaczyna irytować jak strone musze 5 razy odświerzać aby się załadowała bo tak to tylko biała strona.
jabolek - 13-02-2007, 18:58
GreenGo napisał/a: | Znacie jakieś sposoby aby monitorować dostęp do serwa tak aby można było im wysłać statystyki takie jak: ilość nie udanych połączeń, czas połączeń itp ? |
A masz nadzieje, że coś Ci naprawią itp? napiszą, że u nich wszystko działa i tyle
GreenGo - 13-02-2007, 19:59
Jestem ciekawy jak zareagują na twardo postawione przed nimi fakty. Jestem ciekawy co mi odpiszą gdy zobaczą, że 40% połączeń z serwem się nie udaje. Przecież jak napiszą, ze u nich wszystko ok to to był by kompletny idiotyzm i ignorancja.
niczeq - 13-02-2007, 22:25
GreenGo, no ale mimo to tak napiszą - uwierz mi... pisałem już im nie raz, że z różnych kompów testowałem połączenie z serwerem i365 - na okolo 10 prób na każdym kompie co najmniej kilka gubiło jakąś część pakietów...
uwierz mi, że szkoda czasu i nerwów na nich - zmień hosting i tyle
krzysiek101 - 14-02-2007, 17:30
moj kolega zalozyl tam konto. wszystko ladnie pieknie chodzilo. teraz sa jakies przerwy. ciagle chodzi lub nnie chodzi. zdenerwowac sie mozna.
FoToGrAfIk - 14-02-2007, 17:57
może jakiś serwer mierzący up time?
ravnet - 16-02-2007, 18:06
FoToGrAfIk napisał/a: | może jakiś serwer mierzący up time? |
To nic nie da!
Możesz sobie wysyłać do woli.
Zrobiłem porządne testy od kilku dostawców, do testów wziąłem też serwery konkurencji w stanach i pokazałem im dokładnie jak żałośnie wyglądają pingi w przypadku ich serwera. Porobiłem tabelki, zrzuty ekranów, łącznie dziesiątki testów.
A oni odpisali że mam problem z proxy.
Więc daruj sobie bo się namęczysz a oni i tak Cię oleją.
ros3q - 24-02-2007, 23:20
dodam od siebie, że miałem u nich konto testowe. Po tygodniu żałosnego funkcjonowania forum z jednym użytkownikiem, stwierdziłem, że jednak zrezygnuję... A moje darmowe konto testowe działało przez 1,5 miesiąca
nicon - 25-02-2007, 00:09
Bylem tam okolu roku... Bardzo czesto musialem robic synchronizacje for, tematow, postow, userow... Kilka razy dziennie czasami... Wiele razy przy wchodzeniu w x rzecz na forum (np pa, nowy temat, etc) zamiast strony wyswietlala mi sie biala strona. Nie polecam.
Cieslix - 04-03-2007, 01:02
jestem kolejnym użytkownikiem "zrobionym w bambuko" przez tą firmę, odnośnie maili to odpisują, że to wina mojego providera, że u nich wszystko gra.
zdecydowanie nie polecam!!
|
|
|