To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum - Reason Close Topic 3.0 - wersja archiwalna.

hehe - 22-06-2010, 18:15

Jest zwracana tylko musisz wyczyścić cache stylu. Ja robiłem według instrukcji i wszystko śmiga - musisz dać temu kilka minut na opanowanie bazy...Zobacz sobie w Demo - zamknięte są dwa tematy - pisze postów: 2 ;-)

Jedyne w czym możesz się pomylić to modcp.php tam musisz odpowiednio dostosować odstęp od lewego marginesu (dodać spację, TAB). Tak to powinno wyglądać:

Kod:
                   update_config('bot_topics', $board_config['bot_topics'] + 1); // dodawanie liczby
                        log_action('lock', $topic_id_sql, $userdata['user_id'], $userdata['username']);
                set_action($topic_id_sql, LOCKED);

Oraz:

Kod:
        if ( $board_config['bot_topics'] != 0 )
        update_config('bot_topics', $board_config['bot_topics'] - 1); // odejmowanie
        log_action('unlock', $topic_id_sql, $userdata['user_id'], $userdata['username']);

Powinno pójść - spróbuj i daj znać.

No i pamiętaj że żeby to zliczało te posty musisz wszystkie tematy które zostały zamknięte za pośrednictwem tego bota otworzyć po czym znowu zamknąć - dopiero wtedy zacznie dodawać posty.

Jeśli sobie nie poradzisz załaduj w paczuszce wszystkie pliki jakie są w instrukcji 1.1.

mateusz230491 - 24-06-2010, 15:53

odczekałem kilka dni nawet no i nie działa zliczanie postów
Majkelo - 24-06-2010, 15:56

No nie działa...
mateusz230491 - 26-06-2010, 00:03

Przydało by sie jeszcze dodać taka opcje że po zaznaczeniu "zablokuj ten temat" Też można było wpisać powód zamknięcia tematu, bo niestety wiadomość jest ale nie ma powodu. Zamykanie takim sposobem tematu pomija całkowicie okno z wpisaniem powodu zamknięcia.

Majkelo - 26-06-2010, 08:16

mateusz230491, a ty coś edytowałeś w plikach że to Ci się w ogóle wyświetla czy tak po prostu nacisnąłeś zamknij ten temat (tym drugim sposobem) i Ci się ta wiadomość wyświetliła ale bez powodu... :?:
mateusz230491 - 26-06-2010, 12:52

Michael2318 napisał/a:
mateusz230491, a ty coś edytowałeś w plikach że to Ci się w ogóle wyświetla czy tak po prostu nacisnąłeś zamknij ten temat (tym drugim sposobem) i Ci się ta wiadomość wyświetliła ale bez powodu... :?:

nie rozumiem

hehe - 28-06-2010, 17:29

!!!UWAGA!!!

Pragnę Was poinformować że znów dzięki _Kevinowi błąd został znaleziony! Posty nie były zliczane ponieważ w viewtopic_body.tpl powinno to wyglądać tak:

Kod:
<strong>Posty: </strong>{topic_action.BOT_TOPICS}<br />

Proszę wszystkich użytkowników którzy to instalowali aby zaktualizowali sobie tylko linijkę w której mamy posty bota. Wszystkie pliki w załącznikach poprawione!

Pozdrawiam!

PS. Serdeczne podziękowania dla _Kevina ;-)

[ Dodano: 28-06-2010, 18:36 ]
Załączniki jeszcze nie są zaktualizowane, gdyż nie mogę edytować swoich postów...Proszę o cierpliwość - wysłałem PW do MagicalFire z prośbą o poprawienie załączników. Gdy zostaną poprawione poinformuję Was!

[ Dodano: 28-06-2010, 20:38 ]
Tutaj zamieszczam aktualizację plików:

:arrow: Poprawka 1.0-1.1
:arrow: Reason Close Topic 1.1.rar

Majkelo - 29-06-2010, 06:14

mateusz230491, co do twojego postu - http://www.przemo.org/php...=558645#558645. U mnie wszystko działa poprawnie jak zaznaczę pod shoutboxem - Zablokuj ten temat.
mafialuka - 04-07-2010, 02:23

spróbujemy xd Osobiście wole wersje dla IPB uzywam wlasnie na amxx.pl :P
Filipus0 - 04-07-2010, 16:52

Witam, mam taki problem, że jak chcę wpisać bądź wybrać powód wyskakuje takie cos:

[ Dodano: 04-07-2010, 17:55 ]
Oczywiście jeżeli nie wybiore i nie wpisze powodu to działa lecz bez tego powodu

xlesiu - 04-07-2010, 16:56

Filipus0, nie wykonałeś chyba zapytania PA - SQL - MySQL lub przez phpmyadmina
Kod:
ALTER TABLE phpbb_topics ADD topic_reason VARCHAR(255) NOT NULL;
Są dwa zapytania do wykonania. To drugie to
Kod:
INSERT INTO `phpbb_config` (`config_name` ,`config_value`) VALUES ('bot_topics', '0');

Filipus0 - 04-07-2010, 17:34

Serdeczne dzięki.:)

W złym miejscu wklejałem zapytanie:)

mafialuka - 04-07-2010, 23:19

Elo mam problem

Cytat:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

log_action('unlock', $topic_id_sql, $userdata['user_id'], $userdata['username']);

#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#

if ( $board_config['bot_topics'] != 0 )
update_config('bot_topics', $board_config['bot_topics'] - 1); // odejmowanie

Kod:
tego nie mam... tylko
Kod:
 log_action('lock', $topic_id_sql, $userdata['user_id'], $userdata['username']);

i jak zmienić Wysłany: Dziś 16:16 chodzi o czcionke i kolor daty wysłania posta

Kod:
Wysłany: {topic_action.DATE}

Logan4 - 05-07-2010, 00:21

Pewnie zainstalowales poprawke.

Zainstaluj tą wersje z ostaniego posta
Kod:

Reason Close Topic 1.1.rar

Majkelo - 05-07-2010, 04:37

mafialuka, co do czcionki i koloru:

Otwórz viewtopic_body.tpl

znajdź:

Kod:
Wysłany: {topic_action.DATE}

zmień na:

Kod:
<span style=" color: red" class="tester">Wysłany: {topic_action.DATE}</span>

Otwórz NAZWASTYLU.css

znajdź:

Kod:
/* General text */

Po tym dodaj:

Kod:
.tester { font-family: sans-serif }

Przy czym: sans-serif - to czcionka - zmień na jaką chcesz,
color: red - czerwony kolor tego napisu - zmień na jaki chcesz
.tester - nazwa klasy - zmieniając ją pamiętaj aby ona po zmianie wyglądała tak: .costam oraz zmień w viewtopic_body.tpl :

[qoute]<span style=" color: red" class="tester">Wysłany: {topic_action.DATE}</span>[/quote]

na:

Cytat:
<span style=" color: red" class="costam">Wysłany: {topic_action.DATE}</span>

(Patrz pogrubione)

U mnie działa.

[ Dodano: 05-07-2010, 05:54 ]
Jednak pamiętaj że nie musisz zmieniać tej klasy - chyba że takową masz już przypisaną w .css ale wątpię ;-)

Co do tego:

mafialuka napisał/a:
Kod:
tego nie mam... tylko

Zainstaluj to co powiedział Logan4, modyfikację Reason Close Topic 1.1 a nie poprawkę. Jeśli nadal czegoś nie będziesz umiał znaleźć to powiedz co + zapodaj od razu plik w którym dana część się znajduje do załącznika.