1.12.7 i starsze - Ilo?? osób w danym forum
NineX - 03-04-2010, 14:52
kam821, mała poprawka:
Kod: | zamiast:
includes/functions.php
to:
includes/functions_hierarchy.php |
kam821 - 03-04-2010, 15:30
Oczywiście, że includes/functions_hierarchy.php.
Dzięki za wyprostowanie mojej instrukcji, takie są efekty pisania stron po nocach, heh, instrukcja na poprzedniej stronie poprawiona.
Jak ktoś zastosował moją instrukcje na ciągłe pokazywanie ilości użytkowników przed godz. ~ 16:30 (ok. tej godziny poprawiłem już instrukcję w całości) to może zmienić w pliku includes/functions_hierarchy.php tą linijkę:
Kod: | 'VIEWERS' => '<b>' . intval($viewers) . '</b>', |
na
Kod: | 'VIEWERS' => '<b>' . $viewers . '</b>', |
Bo naszła mnie w połowie zmiana koncepcji, więc dwa razy na tej samej zmiennej wykonane zostaje polecenie intval().
Szybki_wsciekly - 04-04-2010, 06:16
Niestety wersja 1.1 nie działa.
kam821 - 04-04-2010, 20:19
Wybacz, ale szklanej kuli brak
MagicalFire - 04-04-2010, 21:48
Szybki_wsciekly napisał/a: | Adres forum: nie będzie podany publicznie. |
Aby uzyskać pomoc wymagany jest adres forum z problemem. Podaj pełny, realny adres forum, z http:// (klikalny!), nie używaj aliasów. Adres ma być w profilu lub w treści posta. Jesli masz kilka forów, napisz którego problem dotyczy! Jeśli tego nie zrobisz Twój post zostanie usunięty! |
kam821 napisał/a: | Wybacz, ale szklanej kuli brak |
my nie wróżki
NineX - 04-04-2010, 22:56
Szybki_wsciekly napisał/a: | Niestety wersja 1.1 nie działa. |
Co dokładniej nie działa?
Szybki_wsciekly - 05-04-2010, 00:42
Wszystkie pliki wyedytowane poprawnie, gdy ktoś wchodzi w któryś dział to nie pokazuje się informacja o przeglądających. Modyfikacja mi nie funkcjonuje, nie wiem jak innym.
adrian507120 - 05-04-2010, 03:43
Szybki_wsciekly, to podaj adres forum
Szybki_wsciekly - 05-04-2010, 06:59
Nie dzięki, rezygnuję z modyfikacji. Nie będę się z tym bawić, wszystko zostało wykonane jak należy, modyfikacja nie działa więc ją usunąłem i instalować tego już nie będę.
JustDoIt! - 05-04-2010, 10:11
Znalazłem drobny błąd w instrukcji
Cytat: | #
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$wcur = $tree['sub'][$cur][$j];
$wthis = $tree['keys'][$wcur];
$wdata = $tree['data'][$wthis];
#
#-----[ AFTER ADD ]------------------------------------------
#
$viewers += $tree['data'][$wthis]['viewers']; |
raczej nie powinno być tam tego plusika
Szybki_wsciekly - 05-04-2010, 11:10
Cytat: | nikomu łaski nie robisz, nie potrafisz zainstalować to ci nie działa. U mnie działa bez problemu najwidoczniej sam coś spieprzyłeś, fochaj się dalej zacznij sam sobie pisać modyfikację.
PS: U mnie działa bardzo dobrze, dziękuje
/post wygaśnie |
Ty mi się tutaj nie wywyższaj bo mnie nie znasz ani nawet nie wiesz o które forum się rozchodzi.
kam821 - 05-04-2010, 13:56
JustDoIt! napisał/a: | Znalazłem drobny błąd w instrukcji
Cytat: | #
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$wcur = $tree['sub'][$cur][$j];
$wthis = $tree['keys'][$wcur];
$wdata = $tree['data'][$wthis];
#
#-----[ AFTER ADD ]------------------------------------------
#
$viewers += $tree['data'][$wthis]['viewers']; |
raczej nie powinno być tam tego plusika |
Plusik przed znakiem równości służy dodaniu do aktualnej wartości $viewers jeszcze $tree['data'][$wthis]['viewers'], co ma za zadanie dodać do liczby osób na głównym forum jeszcze liczbę z podfor(a).
Master93 - 06-04-2010, 11:54
to w końcu działa czy nie? Bo różne są opinie..
kam821 - 06-04-2010, 11:56
A czemu ma nie działać?
Owszem, zdarzały się dziwne przypadki, ktoś do mnie pisał na priv czy przerobie mu pliki, bo nie działa.
Wykonałem, patrzę, a tu jakieś dziwne przypadki, że liczba użytkowników jest przed nazwą działu itd..
Tak to jest, jak za instalowanie modyfikacji biorą się osoby, które nawet notatnika/wordpada nie opanowały.
PS: Dziś wezmę się za kolejną odsłonę tego moda, dodam pełną konfigurację z panelu i poprawię nieco wydajność tego rozwiązania.
Pozdrawiam.
Master93 - 06-04-2010, 14:18
kam821, czekamy
|
|
|