Problem z modyfikacją - [Mod] Assistant Mod
thunder - 07-04-2005, 13:03
Parse error: parse error, unexpected '}'
MarX - 07-04-2005, 17:50
dokładnie w lini
Kod: |
Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\final19\assistant.php on line 1091 |
gdzie jest pusty } wywaliłem iiiii
Kod: | Fatal error: Call to undefined function: assistant_color_username() in c:\usr\apache\httpd\html\final19\assistant.php on line 189 |
gdzie jets funkcja ta:
Kod: | $username = assistant_color_username($userdata['user_id'], $userdata['username'], $userdata['user_rank'], $userdata['user_posts'], $userdata['user_level']); |
więc zamieniłem ją na:
Kod: | $username = $userdata['username']; |
i zażadowała się stopka to tyle co umiem zrobić w tym temacie
Damianmyst - 07-04-2005, 20:28
Heh...chyba tego hacka zainsatluje i wam zrobie...
thunder - 07-04-2005, 22:10
Zdało by sie .
Cracker001 - 08-04-2005, 16:27
Kod: | #
#-----[ OPEN ]------------------------------------------------
#
includes/page_header.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------
#
'L_WHOSONLINE_MOD' => sprintf($lang['Mod_online_color'], '<span style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '">', '</span>'), |
Nie mam w page_header.php linijki 'L_WHOSONLINE_MOD' =>...
Blad na gorze strony
Kod: | function mpFoto(img) { foto1= new Image(); foto1.src=(img); mpControl(img); } function mpControl(img) { if ( (foto1.width != 0) && (foto1.height != 0) ) { viewFoto(img); } else { mpFunc = "mpControl('"+img+"')"; intervallo = setTimeout(mpFunc,20); } } function viewFoto(img) { largh = foto1.width + 20; altez = foto1.height + 20; string = "width="+largh+",height="+altez; finestra = window.open(img, "", string); } function setCheckboxes(theForm, elementName, isChecked) { var chkboxes = document.forms[theForm].elements[elementName]; var count = chkboxes.length; if ( count ) { for (var i = 0; i < count; i++) { chkboxes[i].checked = isChecked; } } else { chkboxes.checked = isChecked; } return true; } var selectedText = quoteAuthor = ''; // Support for browsers other like IE by Logeen [www.kurshtml.boo.pl] function quoteSelection() { theSelection = false; if (selectedText) theSelection = selectedText; else if (document.selection && document.selection.createRange) theSelection = document.selection.createRange().text; // Get text selection if (theSelection) { // Add tags around selection emoticon( (document.post.message.value ? '\n' : '') + '[quote' + (quoteAuthor ? '="' + quoteAuthor + '"' : '') + ']' + theSelection + '[/quote]\n'); document.post.message.focus(); selectedText = quoteAuthor = theSelection = ''; return; } else { alert('Zaznacz najpierw tekst który chcesz cytowa?'); } } function notepad() { window.open('notepad.php', '', 'HEIGHT=410,resizable=yes,WIDTH=210');; } //--> |
Pasja - 10-04-2005, 13:57
eee mod jest w dziale modyfikacje gotowe ale po postach w tym temacie mam wrazenie ze on nie dziala
tjon - 10-04-2005, 14:27
Pasja napisał/a: | eee mod jest w dziale modyfikacje gotowe ale po postach w tym temacie mam wrazenie ze on nie dziala |
Bo nie działa w?a?nie się sam zastanawiałem co on w tym dziale robi
Damianmyst - 10-04-2005, 20:35
Dobra...zainstalowałem i wam zrobićem Poprawny plik w załączniku...co do samego menu (overall_header.tpl) to nie wiem bo z Java Script nie jestem dobry... Poprawiłem sam assistant.php
[ Dodano: 10-04-2005, 22:31 ]
Cracker001 napisał/a: | function notepad() { window.open('notepad.php', '', 'HEIGHT=410,resizable=yes,WIDTH=210');; } |
mój notatnik?
MarX - 11-04-2005, 10:05
Damian-Mysterio, good joob działa i nie widze żadnych anomalii ;p
tylko jedna kwestia
Cytat: | Największe gaduży wogóle |
jak dal mnie pisze się w ogóle
[ Dodano: 11-04-2005, 11:14 ]
jednak są anomalie
Najaktywniejsze tematy jak sie najezdza na temat link jest nie poprawny np
http://hydepark.6r.pl/viewtopicphpEx?t=293
zamiast
http://hydepark.6r.pl/viewtopic.php?t=293
no to chyba wszystko
Damianmyst - 11-04-2005, 19:02
Ja wam tylko dla 1.9 zrobićem. Reszte zarzalenia do thunder :]
Skoro wrzucić tutaj tego hacka (a nikt nie umiał pod 1.9 zrobic :p ) to wam pomogłem ale reszte sami se rubta ;p. Ja wam podrzuciłem assistant.php a langi to juz od thunder masz :]
zieleniec - 23-04-2005, 18:25 Temat postu: re Mam takie pytanie, czy dało by się tak zrobić, aby asystenta, można było odpali? nie z ikonki, tylko z konkretnego linka na forum.
Przykładowo, chce umiescic inne linki zaraz na dole forum, i czy mozna bylo uruchamiac asystenta klikajac w link? ( bedac oczywiscie zalogowanym na swoje konto )?
Damianmyst - 24-04-2005, 12:09
Kod: | <a href="assistans.php" target="_blank">Assystent</a> | :?:
zieleniec - 24-04-2005, 17:05 Temat postu: re Dzięki Damian, jednak mam inny problem.
W includes/page_header.php nie mogę znaleźć:
Kod: | 'L_WHOSONLINE_MOD' => sprintf($lang['Mod_online_color'], '<span style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '">', '</span>'), |
próbowałem szukać jednak nie znalazłem, myślę że to coś ma wspólnego z instalacją moda spidera.
i co robić?
Damianmyst - 24-04-2005, 21:46
Kod: | 'L_NO_TEXT_SELECTED' => $lang['QuoteSelelectedEmpty'], |
zamiast
Kod: | 'L_WHOSONLINE_MOD' => sprintf($lang['Mod_online_color'], '<span style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '">', '</span>'), | i juz
maciekkoszalin - 29-04-2005, 09:42
w javie:
Kod: | <script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
function help_tag()
{
window.open('{U_HELP}', '', 'HEIGHT=600,resizable=no,WIDTH=300');;
}
-->
</script> |
Nalezy wywalic infomrmacje ze to skrypt tzn. <script.......... </script.>
Ale i tak dalej nie chce otwierac nowego okna. ma ktos jakis pomysl ??
[ Dodano: 29-04-2005, 10:58 ]
Ok poprawilem blad
Kod: | #
#-----[ OPEN ]------------------------------------------------
#
templates/subSilver/overall_header.tpl
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------------
#
<!-- BEGIN switch_enable_pm_popup -->
<script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
if ( {PRIVATE_MESSAGE_NEW_FLAG} )
{
window.open('{U_PRIVATEMSGS_POPUP}', '_phpbbprivmsg', 'HEIGHT=225,resizable=yes,WIDTH=400');;
}
//-->
</script>
<!-- END switch_enable_pm_popup -->
#
#-----[ AFTER, ADD ]-----------------------------------------
#
function help_tag()
{
window.open('{U_HELP}', '', 'HEIGHT=600,resizable=no,WIDTH=300');;
}
|
Tak ma wygladac kod java dziala. Jeszcze tylko zeby to sie otwieralo samoczynnie przy wejsciu na forum. Ja az takiej wiedzy nie posiadam, ale moze ktos napisze jak to zrobic ??
|
|
|