To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - reCAPTCHA przy rejestracji

mbru - 15-01-2010, 20:23

Sprawdzałem na Appserverze i na tym co mam w profilu. Edytowane pliki przywróciłem na oryginalne. U mnie czy na pc czy na skrypcie objawiało się tym: prawidłowo spisałem słowo z Captchy dając celowo błąd w 1 literce pierwszego słowa lub drugiego a i tak po zatwierdzeniu opcji wyślij użytkownik został zarejestrowany. Dziwi mnie to iż nie pokazuje że spisany kod jest zły.
MikeFM - 16-01-2010, 15:16

mbru napisał/a:
Sprawdzałem na Appserverze i na tym co mam w profilu. Edytowane pliki przywróciłem na oryginalne. U mnie czy na pc czy na skrypcie objawiało się tym: prawidłowo spisałem słowo z Captchy dając celowo błąd w 1 literce pierwszego słowa lub drugiego a i tak po zatwierdzeniu opcji wyślij użytkownik został zarejestrowany. Dziwi mnie to iż nie pokazuje że spisany kod jest zły.

U mnie jest to samo...

Bucu - 16-01-2010, 15:46

Conajmniej dziwne, teraz na localu zainstalowalem wszystko smiga, nie przepuszcza zle przepisanych slow. Jesli wystepuja jakies bledy u was to trzeba sie doszukiwac ich w skrypcie reCaptcha.
Tavaro - 16-01-2010, 16:10

mbru napisał/a:
prawidłowo spisałem słowo z Captchy dając celowo błąd w 1 literce pierwszego słowa lub drugiego a i tak po zatwierdzeniu opcji wyślij użytkownik został zarejestrowany.

Wystarczy wpisać prawidłowo jedno słowo, drugim może być cokolwiek. To nie jest błąd, tylko wykorzystywanie reCaptchy do ucyfrawiania książek. Jedno słowo jest typową kapczą, drugie - nierozpoznanym wyrazem z jakiejś publikacji; pierwsze musi być wpisane prawidłowo, drugie już niekoniecznie. Choć zwykle trudno jest się domyślić które słowo jest którym.

olcio95 - 17-01-2010, 00:01

Mi jakimś dziwnym trafem nie działa, znaczy zmodyfikowałem tak jak należy (przynajmniej tak myslę) pliki i teraz po tym jak wchodzę w rejestracje wgl nie ma ani tego reCAPTCHA ani standardowego kodu. Adres forum: http://graphiccity.you2.pl/index.php Plik usercp_register.php: // pliki umieszczamy w załączniku ~bolt Proszę pomóżcie :)

[ Dodano: 17-01-2010, 00:06 ]
Dobra poradziłem sobie, zapomniałem włączyć uwierzytelniania graficznego w panelu admina :)

AnjaO - 25-01-2010, 02:37

Tavaro napisał/a:
Wystarczy wpisać prawidłowo jedno słowo, drugim może być cokolwiek. To nie jest błąd, tylko wykorzystywanie reCaptchy do ucyfrawiania książek. Jedno słowo jest typową kapczą, drugie - nierozpoznanym wyrazem z jakiejś publikacji; pierwsze musi być wpisane prawidłowo, drugie już niekoniecznie. Choć zwykle trudno jest się domyślić które słowo jest którym.

Yyy...? :shock:
No ale OK. Niech bedzie byle to działało. U mnie hula. Ale faktycznie błędy przepuszcza.

A pisze w takiej sprawie żę może ja sie nie znam ale gdy wprowadzałam te zmiany to gdy byłam przy tym:

Kod:
#
#------[ OPEN ]-----------------------------------
#

includes/usercp_register.php

#
#------[ FIND ]-----------------------------------
#

$unhtml_specialchars_match = array('#>#', '#<#', '#"#', '#&#', '# #');
$unhtml_specialchars_replace = array('>', '<', '"', '&', '');

To taki tekst znalazło mi dwa razy. W linijce 30 i w 331. Może tam powinno się w tej instrukcji dopisać że chodzi o pierwsze znalezione? Bo ja w tym momencie się na jakiś czas zawiesiłam. :?

Sorry jeśli wypaliłam jak Filip z konopi bo na przykład "wszyscy wiedzą" jak do tego podchodzić. Ze mnie jest taki średni PHPowiec. A nawet cienko średni... Ale pomyślałam że jeśli nie wszyscy to się może na coś przydam.

KrYstiaN - 03-02-2010, 01:04

Zrobiłem wszystko dokładnie tak jak było napisane w pliku tekstowym a mimo to przy rejestracji nie ma obrazka.

Wie ktoś w jaki sposób to naprawić ?

[ Dodano: 03-02-2010, 01:05 ]
Forum to ags-cs.xaa.pl

Bucu - 03-02-2010, 01:34

Wlaczyc w PA potwierdzenie tekstowe przy rejestracji?
KrYstiaN - 03-02-2010, 21:27

Cytat:
Wlaczyc w PA potwierdzenie tekstowe przy rejestracji

A gdzie to dokładnie znajdę ? ;-)

[ Dodano: 03-02-2010, 21:30 ]
Ok znalazłem, dzięki za pomoc.

+pomógł

nolag - 04-02-2010, 13:04

Jak to zachowuje sie w stosunku do szybkiej rejestracji?
MagicalFire - 04-02-2010, 13:09

nolag napisał/a:
Jak to zachowuje sie w stosunku do szybkiej rejestracji?

nie dziala masz to napisane w pierwszym poscie

P1eTR3Q - 03-03-2010, 13:54

Witam, po zainstalowaniu moda po kliknięciu w rejestrację wyskakuje mi następujący błąd:

Kod:
Fatal error: Call to undefined function recaptcha_get_html() in /home/pronet/strzelnica/www/includes/usercp_register.php on line 1633

tak wygląda ta linijka.
Kod:
'VALIDATION' => recaptcha_get_html($publickey))

Pod tym adresem możecie to sprawdzić: http://strzelnica.pronet.jaslo.pl

Bucu - 03-03-2010, 14:06

P1eTR3Q, zle wyedytowales includes/usercp_register.php
P1eTR3Q - 03-03-2010, 14:12

Bucu, mógłbyś mnie nakierować co poprawić? W poniższym linku jest kod:

// pliki umieszczamy w załączniku ~bolt

Bucu - 03-03-2010, 14:17

P1eTR3Q, pliki dajemy w zalacznikach, tak na przyszlosc.

Kod:
if ( !defined('IN_PHPBB') )
{
    die('Hacking attempt');
    exit;
}

$unhtml_specialchars_match = array('#&gt;#', '#&lt;#', '#&quot;#', '#&amp;#', '#&nbsp;#');
$unhtml_specialchars_replace = array('>', '<', '"', '&', '');

za tym powinno byc to

Kod:
require_once($phpbb_root_path . 'includes/recaptchalib.' . $phpEx);
$publickey = '6LcWkwsAAAAAACDSuF5dHJu9vuQ5VyFx7UOhTku6';
$privatekey = '6LcWkwsAAAAAAG7Gl3mxJ9qUi5Q6lHozbKaH6kPE';
$recaptcha_code = null;