1.12.7 i starsze - reCAPTCHA przy rejestracji
mbru - 15-01-2010, 20:23
Sprawdzałem na Appserverze i na tym co mam w profilu. Edytowane pliki przywróciłem na oryginalne. U mnie czy na pc czy na skrypcie objawiało się tym: prawidłowo spisałem słowo z Captchy dając celowo błąd w 1 literce pierwszego słowa lub drugiego a i tak po zatwierdzeniu opcji wyślij użytkownik został zarejestrowany. Dziwi mnie to iż nie pokazuje że spisany kod jest zły.
MikeFM - 16-01-2010, 15:16
mbru napisał/a: | Sprawdzałem na Appserverze i na tym co mam w profilu. Edytowane pliki przywróciłem na oryginalne. U mnie czy na pc czy na skrypcie objawiało się tym: prawidłowo spisałem słowo z Captchy dając celowo błąd w 1 literce pierwszego słowa lub drugiego a i tak po zatwierdzeniu opcji wyślij użytkownik został zarejestrowany. Dziwi mnie to iż nie pokazuje że spisany kod jest zły. |
U mnie jest to samo...
Bucu - 16-01-2010, 15:46
Conajmniej dziwne, teraz na localu zainstalowalem wszystko smiga, nie przepuszcza zle przepisanych slow. Jesli wystepuja jakies bledy u was to trzeba sie doszukiwac ich w skrypcie reCaptcha.
Tavaro - 16-01-2010, 16:10
mbru napisał/a: | prawidłowo spisałem słowo z Captchy dając celowo błąd w 1 literce pierwszego słowa lub drugiego a i tak po zatwierdzeniu opcji wyślij użytkownik został zarejestrowany. |
Wystarczy wpisać prawidłowo jedno słowo, drugim może być cokolwiek. To nie jest błąd, tylko wykorzystywanie reCaptchy do ucyfrawiania książek. Jedno słowo jest typową kapczą, drugie - nierozpoznanym wyrazem z jakiejś publikacji; pierwsze musi być wpisane prawidłowo, drugie już niekoniecznie. Choć zwykle trudno jest się domyślić które słowo jest którym.
olcio95 - 17-01-2010, 00:01
Mi jakimś dziwnym trafem nie działa, znaczy zmodyfikowałem tak jak należy (przynajmniej tak myslę) pliki i teraz po tym jak wchodzę w rejestracje wgl nie ma ani tego reCAPTCHA ani standardowego kodu. Adres forum: http://graphiccity.you2.pl/index.php Plik usercp_register.php: // pliki umieszczamy w załączniku ~bolt Proszę pomóżcie
[ Dodano: 17-01-2010, 00:06 ]
Dobra poradziłem sobie, zapomniałem włączyć uwierzytelniania graficznego w panelu admina
AnjaO - 25-01-2010, 02:37
Tavaro napisał/a: | Wystarczy wpisać prawidłowo jedno słowo, drugim może być cokolwiek. To nie jest błąd, tylko wykorzystywanie reCaptchy do ucyfrawiania książek. Jedno słowo jest typową kapczą, drugie - nierozpoznanym wyrazem z jakiejś publikacji; pierwsze musi być wpisane prawidłowo, drugie już niekoniecznie. Choć zwykle trudno jest się domyślić które słowo jest którym. |
Yyy...?
No ale OK. Niech bedzie byle to działało. U mnie hula. Ale faktycznie błędy przepuszcza.
A pisze w takiej sprawie żę może ja sie nie znam ale gdy wprowadzałam te zmiany to gdy byłam przy tym:
Kod: | #
#------[ OPEN ]-----------------------------------
#
includes/usercp_register.php
#
#------[ FIND ]-----------------------------------
#
$unhtml_specialchars_match = array('#>#', '#<#', '#"#', '#&#', '# #');
$unhtml_specialchars_replace = array('>', '<', '"', '&', '');
|
To taki tekst znalazło mi dwa razy. W linijce 30 i w 331. Może tam powinno się w tej instrukcji dopisać że chodzi o pierwsze znalezione? Bo ja w tym momencie się na jakiś czas zawiesiłam.
Sorry jeśli wypaliłam jak Filip z konopi bo na przykład "wszyscy wiedzą" jak do tego podchodzić. Ze mnie jest taki średni PHPowiec. A nawet cienko średni... Ale pomyślałam że jeśli nie wszyscy to się może na coś przydam.
KrYstiaN - 03-02-2010, 01:04
Zrobiłem wszystko dokładnie tak jak było napisane w pliku tekstowym a mimo to przy rejestracji nie ma obrazka.
Wie ktoś w jaki sposób to naprawić ?
[ Dodano: 03-02-2010, 01:05 ]
Forum to ags-cs.xaa.pl
Bucu - 03-02-2010, 01:34
Wlaczyc w PA potwierdzenie tekstowe przy rejestracji?
KrYstiaN - 03-02-2010, 21:27
Cytat: | Wlaczyc w PA potwierdzenie tekstowe przy rejestracji |
A gdzie to dokładnie znajdę ?
[ Dodano: 03-02-2010, 21:30 ]
Ok znalazłem, dzięki za pomoc.
+pomógł
nolag - 04-02-2010, 13:04
Jak to zachowuje sie w stosunku do szybkiej rejestracji?
MagicalFire - 04-02-2010, 13:09
nolag napisał/a: | Jak to zachowuje sie w stosunku do szybkiej rejestracji? |
nie dziala masz to napisane w pierwszym poscie
P1eTR3Q - 03-03-2010, 13:54
Witam, po zainstalowaniu moda po kliknięciu w rejestrację wyskakuje mi następujący błąd:
Kod: | Fatal error: Call to undefined function recaptcha_get_html() in /home/pronet/strzelnica/www/includes/usercp_register.php on line 1633 |
tak wygląda ta linijka.
Kod: | 'VALIDATION' => recaptcha_get_html($publickey)) |
Pod tym adresem możecie to sprawdzić: http://strzelnica.pronet.jaslo.pl
Bucu - 03-03-2010, 14:06
P1eTR3Q, zle wyedytowales includes/usercp_register.php
P1eTR3Q - 03-03-2010, 14:12
Bucu, mógłbyś mnie nakierować co poprawić? W poniższym linku jest kod:
// pliki umieszczamy w załączniku ~bolt
Bucu - 03-03-2010, 14:17
P1eTR3Q, pliki dajemy w zalacznikach, tak na przyszlosc.
Kod: | if ( !defined('IN_PHPBB') )
{
die('Hacking attempt');
exit;
}
$unhtml_specialchars_match = array('#>#', '#<#', '#"#', '#&#', '# #');
$unhtml_specialchars_replace = array('>', '<', '"', '&', '');
|
za tym powinno byc to
Kod: | require_once($phpbb_root_path . 'includes/recaptchalib.' . $phpEx);
$publickey = '6LcWkwsAAAAAACDSuF5dHJu9vuQ5VyFx7UOhTku6';
$privatekey = '6LcWkwsAAAAAAG7Gl3mxJ9qUi5Q6lHozbKaH6kPE';