Hosting - [opinie] wspolnasprawa.info
kylo_15 - 01-02-2005, 16:16
pu?ciłem ping i fc.pl gorzej wypadło chyba jednak przerzuc? się na wspólnasprawa albo livenet.pl ale z tego co się dowiedziałem problem le?y w opłatach za konta a wspolnasprawa wychodzi najlepiej.
Nie no oczywięcie że Np home.pl nie ma sobie równych :] ale na forum klasowe 500 z? mi szkoda
Dobra wielkie dzięki ja się dowiedziałem wszystkiego co mi potrzebne :]
Dzięki i pozdrawiam :!::!:
patrick - 01-02-2005, 16:42
Codo livenet to osobiscie polecam, serwer chodzi niezawodnie mam na nim forum od ladnych paru miechow i zero bledu
Chodzi bardzo szybko, forum przemo rowniez, ale ostatnio cos mam z logowaniem (musze dwa razy ) ale to niwiadomo czy to serwer
Ale go bardzo polecam, masz na nim cpanel elegancki , na wspolnej masz Direct admin jak sie niemyle, wiec tu jest plus do livenet.
Alle spolna ma dostep do serwera fizyczny a livenet ma serwer w stanch
Wybieraj (livenet.pl testowany przezemnie i bardzo dobze wyszedl )
Anonymous - 01-02-2005, 23:25
na WS jest VHCS, na THC jest DirectAdmin
prawda jest, ze WS i THC sie polaczyly. Mamy szeroko zakreslona wspolprace:) Aktualnie THC dierzawi najmocniejszy serwer od wspolnejsprawy + wszyscy admini dyzuruja nad wszyskimi serwerami oba serwery leza w gdansku w zieleniaku na laczu 10/10 mbps
poligram - 04-05-2005, 18:58
Odswiezam temat Wspólnej Sprawy gdyz pragne wyjasnic, iz przekazalem dzialalnosc wlascicielowi domeny wspolnasprawa.info czyli mlodzi.pl i oni teraz kontynuuja ten projekt na swoim serwerze, jednoczesnie pragne zapoznac Was z nowym komercyjnym projektem poz nazwa http://www.EasyISP.pl , ktory jest realizowany na tym samych serwerach co "stara" Wspólna Sprawa, a kierowany jest przez ArtNet sp. z o.o. (wlascieciela Data Center, gdzie WS kolokowalo serwery, rejestratora domen itp. sporo tego... ) istotna roznica w realizacji tego projektu jest taka, ze zajmuje sie nim 3 adminow zatrudnionych na etat, gdzie w WS bylo ich 7 a jak bylo potrzeba to bywalo, ze nie bylo nikogo. Bylo to grozne dla uczestnikow tego projektu i dlatego trzeba bylo zakonczyc dzialalnosci w tej strukturze organizacyjnej. Nie bede ukrywal, ze jestem zainteresowany powodzeniem tego projektu, gdyz widze solidne zaplecze oraz fachowosc pracownikow ArtNetu... pomysly ( np. dolozenie do konta VOiP`a) zaangazowanie ich oraz odpowiednie podejscie do pracy. W nowym projecie pod nazwa EasyISP.pl mozna zakladac konta kilkudniowe konta testowe no coz... sprawdzajcie i wyrazajcie swoja opinie, ciekawe kto pierwszy napisze na tym forum temat [hosting] co sadzicie o EasyISP.pl :]]]
pozdrowiam
Szirok
patrick - 04-05-2005, 20:32
czy ja dobrze widze
Kod: | Processor Name Pentium III (Coppermine)
Vendor ID GenuineIntel
Processor Speed (MHz) 993.985
Processor Name Pentium III (Coppermine)
Vendor ID GenuineIntel
Processor Speed (MHz) 993.985 |
czy cos mam z wzrokiem
poligram - 04-05-2005, 20:42
patrick napisał/a: | czy ja dobrze widze
Kod: | Processor Name Pentium III (Coppermine)
Vendor ID GenuineIntel
Processor Speed (MHz) 993.985
Processor Name Pentium III (Coppermine)
Vendor ID GenuineIntel
Processor Speed (MHz) 993.985 |
czy cos mam z wzrokiem |
widzisz dobrze aktualnie serwer to 2xPIII 1000MHz z 2,5GB ram ECC REGISTERED i Dyskami SCSI po 15000 RPM. Serwer wytrzymuje 45000 odwiedzin dziennie spokojnie przy wlaczonym SETI@HOME wiec nie sadze zeby byl slaby procki to nie wszystko a jak bedzie to jeszcze kilka serwerow (min. xeona z 4 gb ram i hdd scsi 15 k z czasami dostepow 2ms!!!! ) czeka na wpiecie i sie zrobi klaster nie jestesmy biedna firemka... Mamy wlasne Data Center...
najpierw zajezdzijcie tego
vegetagt - 04-05-2005, 20:46
co ty masz do p3 ?
tej firmie to wystarczy taki procek
vegetagt - 04-05-2005, 20:50
choć ja jade na serwerach: olpw.com - p200mmx 64 ram, seagate 5200rpm 20gb i zso-3.olsztyn.pl - celeron 233, 32 ram i jakiś dysk wdc2gb i tu jesszcze q3 server chodzi
poligram - 04-05-2005, 20:53
mnie osobiscie wystarczy bo widzialem co te 2 x PIII potrafi na WS ale jak mowie mam jeszcze 2 serwery ktore tylko czekaja na nowa werjse Direct Admina ktora umozliwi wykorzystanie polaczenia klastrowego i dolozymy osobno xeona z dyskami scsi 15k z czasem 2 ms!!! i 4 gb ram i jakie procki to sie zastanowie napewno lepsze niz 2xxeon 2200 mhz... i to moja wiazaca odp. na temat sprzetu...
patrick - 04-05-2005, 20:56
ta maszyna pocina grubooo tak testowalem sobie teraz .... to Da tak smigal jak nigdzie ... Calkiem to ciekawie wyglada
http://easy0014.easyisp.p...310149PM309.jpg
taki maly test
i co extra
vegetagt - 04-05-2005, 20:58
poligram, a można u was kupić serwwer q3 ?
bulion - 04-05-2005, 21:02
serwer porażająco dobry
inwestowanie popłaca..
patrick napisał/a: | i co extra |
extra laleczka
serwer też
poligram - 04-05-2005, 21:07
vegetagt napisał/a: | poligram, a można u was kupić serwwer q3 ? |
na serwer q3 i inne gry jak bedzie wiecej chetnych mozemy podstawic nowa maszyne...
vegetagt - 04-05-2005, 21:13
aha, czyli ogólnie jest sprzedaż? no to fajnie, bo fastom.pl zdziera 7 zeta za slot/miesiąc, a znajomemu maszynka pada od serwów
|
|
|