1.12.7 i starsze - Minimalna ilo?? postów aby za?o?y? Nowy temat
SlaVe - 22-10-2009, 21:21
z powodów bezpieczeństwa do menu SQL mogą mieć dostęp tylko wybrani administratorzy.
Jeżeli nie masz dostępu a uważasz że powinieneś mieć, zwróć się do głównego administratora.
Dopisywanie administratorów którzy mają mieć dostęp do SQL odbywa się za pomocą ID. Jeżeli nie wiesz co to znaczy to lepiej żebyś nie wiedział i nie miał dostępu do tej części menu, bo może się to skończyć uszkodzeniem forum
Jeśli jesteś "dopisanym" adminem poniżej jest formularz służący do dodania kolejnych adminów którzy będą mieli dostęp do SQL. Jeżeli jesteś głównym administratorem i nie widzisz formularza, kliknij Tutaj będziesz miał możliwość dodania swojego ID (domyślnie 2)
Pamiętaj żeby po zakończeniu koniecznie zmienić nazwę pliku /admin/main_admin.php lub go usunąć, w przeciwnym razie twoi administratorzy będą mogli zastąpić twoje ID swoim i będą mieć dostęp do SQL.
W celu jeszcze większego bezpieczeństwa wskazane jest po zakończeniu operacji na bazie danych, usunięcie z tej listy zezwoleń swojego numeru ID i zmianę nazwy pliku poprzez FTP
SlaVe - 22-10-2009, 21:24
i jak to ide wpisac daj jais przyklad
[ Dodano: 22-10-2009, 22:30 ]
bo nie wiem
MagicalFire - 22-10-2009, 21:34
SlaVe napisał/a: | i jak to ide wpisac daj jais przyklad |
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w F.A.Q. |
phpBB2 by Przemo :: View topic - ID - skąd wziąć ?
trenie :) - 11-01-2010, 02:39
Wgrałem modyfikację, poprawiony plik admin_forums.php, wykonałem zapytanie i nie wyskakują żadne błędy przy ustawianiu minimalnej ilości postów. Problem zaczyna się gdy chcę napisać odpowiedź lub jakikolwiek temat, nie waże czy w dziale z włączonym ograniczeniem czy bez niego. Pojawia mi się następujący komunikat:
Kod: |
Informacja
Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie
|
Sprawdzałem jako admin i jako zwykly user.
xlesiu - 11-01-2010, 16:47
Daj spakowny posting.php
trenie :) - 11-01-2010, 17:17
Proszę
xlesiu - 11-01-2010, 17:21
Spróbuj
trenie :) - 15-01-2010, 12:23
Dziękować, śmiga jak marzenie
rajdeN - 17-01-2010, 09:03
Wgrałem modyfikacje, nie działało tak jak kolegą, wgrałem pliki z załączników i gdy wysyłam zapytanie do mysql wyskakuje mi błąd ogólny.
Kod: |
Nie mogę wykonać: ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `minimum_posts` MEDIUMINT(8) NOT NULL |
A gdy chce dodać nowy dział na forum jest jakiś DEBUG MODE
Kod: | Couldn't update forum information
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'minimum_posts' in 'field list'
UPDATE phpbb_2forums SET forum_name = 'Testowe podforum 1', cat_id = 3, forum_desc = 'Testowe podforum 1', forum_status = 0, minimum_posts = '5', minimum_posts_enabled = '0', forum_sort = 'SORT_FPDATE', password = '', forum_color = '', forum_moderate = 0, locked_bottom = 0, no_count = 0, forum_trash = 0, forum_separate = 2, forum_show_ga = 1, forum_tree_req = 0, forum_tree_grade = 3, forum_no_helped = 0, forum_no_split = 0, topic_tags = '', prune_enable = 0, forum_link='', forum_link_internal=0, forum_link_hit_count=0, main_type = 'c' WHERE forum_id = 3
Line : 1001
File : admin_forums.php
|
szczupak_xD - 17-01-2010, 09:08
Wykonaj zapytanie do bazy danych przez PhpMyAdmin. Bo debug mode Ci wywala bo nie ma tabeli w bazie danych
rajdeN - 17-01-2010, 09:40
Zrobiłem tak jak powiedziałeś przez PHPMYADMIN i wyskoczyło coś takiego :
Kod: | Błąd
Zapytanie SQL:
ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `minimum_posts` MEDIUMINT( 8 ) NOT NULL ;
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1046 - No database selected |
szczupak_xD - 17-01-2010, 09:49
Wpierw po lewej stronie wybierz bazę danych
rajdeN - 17-01-2010, 09:55
Co po lewej stronie ?
Wysyłałem zapytanie w cPanel > phpmyadmin > sql
Oraz PA > SQL >MYSQL
szczupak_xD - 17-01-2010, 11:04
CPanel>PhpMyAdmin> kliknij po lewej stronie na swoją bazę danych, jak wyświetli Ci wszystkie tabele, to wtedy weź SQL i dopiero wyslij zapytanie
rajdeN - 17-01-2010, 11:19
Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś, i oto co wyskoczyło po zapytaniu
Kod: | Błąd
Zapytanie SQL:
ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `minimum_posts` MEDIUMINT( 8 ) NOT NULL ;
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1146 - Table 'kanciapa_forum.phpbb_forums' doesn't exist |
Może źle z edytowałem jakiś plik ???
|
|
|