To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Users Reputations System v.1.1

simon231 - 17-04-2009, 10:02

ja z kolei mam taki problem, że po wgraniu tej modyfikacji po wejściu do PA pokazuje się "f"
tj. za miast PA jest białe tło i w lewym górnym rogu f

co źle zrobiłem i jak naprawić?

//Już wiem gdzie był błąd i poprawiłem... post do kasacji ^^ heh nie ma to jak przypadkiem wcisnąć f gdy kursor zaraz po otwarciu edytora jest przed <? xD

ale za to mam inny problem przy dodawaniu + lub -
Cytat:

Could not update reputation for the user

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok '95 WHERE user_id = 7' w linii 2

UPDATE phpbb_users SET user_reputation = user_reputation - 0,95 WHERE user_id = 7

Line : 189
File : reputation.php

jak nie ten to następny przy pisaniu tematu i postu
Cytat:

Error in updating the reputations

DEBUG MODE

UPDATE phpbb_users SET user_reputation = user_reputation + 0,1, user_rep_last_time = 1239990186 WHERE user_id = 2

Line : 176
File : functions_reputation.php

dlaczego? i jak naprawić?

smyku1989 - 17-04-2009, 21:27

tez mam problem z ta modyfikacja, robiac wszystko jak w instrucji wyszlo mi cos takiego po napisaniu postu, jak chce w niego wejsc:

Kod:
Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'u.user_field_2' w field list

SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_field_2, u.user_allow_field_2, u.user_field_3, u.user_allow_field_3, u.user_field_4, u.user_allow_field_4, u.user_field_6, u.user_allow_field_6, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, u.user_reputation, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 17 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 0, 15

Line : 847
File : viewtopic.php

Kod:

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok '02, user_rep_last_time = 1240000208 WHERE user_id = 2' w linii 2

UPDATE phpbb_users SET user_reputation = user_reputation + 0,02, user_rep_last_time = 1240000208 WHERE user_id = 2

lui754 - 18-04-2009, 09:53

hmm nie wiem czy pomoże ale podmieńcie te 2 pliki w załączniku
simon231 - 18-04-2009, 09:59

Dalej to samo jeśli chodzi o functions_reputation.php
Dalej to samo jeśli chodzi o reputation.php

jakieś inne pomysły? :(

sterna - 18-04-2009, 13:20

Przy pisaniu posta pojawia się:
Kod:

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '02, user_rep_last_time = 1240057178 WHERE user_id = 2' at line 2

UPDATE phpbb_users SET user_reputation = user_reputation + 0,02, user_rep_last_time = 1240057178 WHERE user_id = 2

Wyłączenie moda nie pomaga...

simon231 - 18-04-2009, 14:12

Zainstalowałem tę modyfikację na 3ech stylach mohego forum...
Nie pomagało, więc pomyślałem, że albo jest to jakiś błąd w katalogu głównym forum albo w includes albo language... albo w plikach załączonych do modyfikacji.

Edytowałem wszystkie pliki jakie powinny zostać edytowane jeszcze raz, dalej to samo.
Zauważyłem również, że jeśli admin ustawił limit np. 50 a user doda przykładowo 60 to wyświetla komunikat, że admin ustawił limit... ale punkty i tak się dodają.
Z kolei jeśli punkty dodane są równe limitowi ustalonemu przez admina to wywala błąd:

Cytat:
Could not update reputation for the user

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok '5 WHERE user_id = 2' w linii 2

UPDATE phpbb_users SET user_reputation = user_reputation - 47,5 WHERE user_id = 2

Line : 189
File : reputation.php

Ale punkty się dodają ;|

Jakby ktoś chciał uzyskac pełny wgląd w pliki to zapraszam na gg.

o a to widze pierwszy raz na oczy... pojawiło się po ponownym wyedytowaniu...

Pojawia się zasze przy usuwaniu tematu ;|

Cytat:
Could not update user post count information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok 'UPDATEphpbb_users SET user_posts = user_posts - 1, user_re' w linii 1

SELECT p.poster_id, COUNT(p.post_id) AS posts FROM (phpbb_posts p, phpbb_users u) WHERE p.topic_id IN (819) AND u.user_id <> -1 AND p.poster_id = u.user_id GROUP BY p.poster_id

Line : 280
File : functions_remove.php

jak komuś zależy na obejrzeniu forum z bliska zapraszam:

Login: TESTER
Password: tester01

W razie naruszenia regulaminu mojego forum, konto zostanie zablokowane.

smyku1989 - 19-04-2009, 14:08

ja juz osobiscie zrezygnowalem z moda =\ 30 min podmieniania i wywalilo mi dziwne bledy =)
simon231 - 19-04-2009, 14:13

ehhh... nikt nie podejmuje prób pomocy ...

odinstalowałem moda, z 2 błędów zrobiły się 4... 5 min temu z 4 zrobiło się 7 :(

szkoda

sterna - 19-04-2009, 17:08

Też niestety odinstalowałem moda, ale mam nadzieję, że będę mógł jeszcze do niego wrócić:) trzymam kciuki ;)
lui754 - 19-04-2009, 17:30

Postaram się go poprawić ale jestem zdziwiony że nie działa, na moim forum testowym nie ma żadnych błędów. Przejże instrukcji, może strzeliłem jakąś gape
smyku1989 - 21-04-2009, 19:13

lui754, jezeli chcesz moge ci udostepnic forum testowe moja na ktorym ten mod niestety nie dziala.

Trzymam kciuki bo mod fajny. Pozdrawiam

lui754 - 26-04-2009, 14:13

Poprawiłem modyfikacje, na testowym forum który użyczył mi smyku1989 wszystko działa. Wystarczy nadpisać pliki : reputation.php oraz functions_reputation.php z paczki w pierwszym poście.

Tak jak już napisałem, wszystko działa i może to potwierdzić smyku1989.

smyku1989 - 01-05-2009, 11:17

zaraz zainstaluje na nowym czystym forum testowym i powiem jak poszlo, dajcie mi godzinke =)

/// edit

jest bład przy odpalaniu pliku "reputation_mod_install_users_v100.php"

Kod:
Anonymous
Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/reputation_mod_install_users_v100.php on line 43

Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/reputation_mod_install_users_v100.php on line 44
(0), bronx
Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/reputation_mod_install_users_v100.php on line 43

Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/reputation_mod_install_users_v100.php on line 44
(0), morfeusz

(0),

// edit

drugi blad jak jakis uzytkownik da punkty osobie która poprzednio miala 0,

Kod:
Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/includes/functions_reputation.php on line 38

Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/includes/functions_reputation.php on line 48

Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/includes/functions_reputation.php on line 57

Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/includes/functions_reputation.php on line 66

Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/includes/functions_reputation.php on line 38

Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/includes/functions_reputation.php on line 48

Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/includes/functions_reputation.php on line 57

Warning: Division by zero in /home/bronx4/domains/haxteam.pl/public_html/testowe/includes/functions_reputation.php on line 66

bdfuk1 - 07-05-2009, 23:28

Mam pytanie jak zrobić by na starcie każdy użytkownik forum dostał po X punktów???
Chodzi mi o zarejestrowanych już użytkowników a nie o nowych bo ci dostają.

smyku1989 - 10-05-2009, 21:18

tu tez jest blad :) ta modyfikacja jednak nie jest gotowa, te pliczki co trzeba odpalic.. to wlasnie jeden z nich dodaje punkty dla uzytkownikow ktorzy sa juz na forum. Niestety ten pliczek nie dziala dobrze. Odradzam instalacje mod`a, sporo bledow =\