To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Mod. Gotowe < [ 1.9.5 ] - Jak umiescic informacje z forum na stronie glownej

1UNAtic - 09-03-2004, 22:48

dobra ... na okolo jakos udalo mi sie obejsc

ale nie wiem gdzie mam wpakowac takie rzeczy jak

Kod:
// Number of Recent Topics (not Forum ID)
$CFG['number_recent_topics'] = '10';

Kod:
$CFG['exceptional_forums'] = '';

Andree - 17-04-2004, 09:43

a czy daloby sie zrobic ,aby na stronie glownej pokazywal sie caly pierwszy post z danego tematu w wybranym/ch forum/ach ?
Widmo - 17-04-2004, 10:44

a nie prosciej uzyc topics_anywhere_1110.zip ?

wrzucasz na serwer i odpalasz.

azazello - 21-04-2004, 13:24

Widmo napisał/a:
a nie prosciej uzyc topics_anywhere_1110.zip ?

wrzucasz na serwer i odpalasz.

tak tylko nie ma polskich liter :(

Widmo - 21-04-2004, 19:58

to zajzyj w pliki, i gdzies powinno byc kodowanie... u mnie są polskie liteki.
mopek - 26-05-2004, 17:30

Cytat:
u mnie są polskie liteki

to użyj opcji ograniczenia znaków dla wyświetlanych tematów :twisted:

wizdaz - 25-06-2004, 15:49

witam

ja chcę sobie na stronie głównej dodać hack z www.phpbbhack.com o nazwie Who's Online on Any Page -> link http://www.phpbbhacks.com/download.php?id=201

Dodaj? sobie do strony, skrypt dział? i pokazuje jak ma pokazywa?, tylko wyskakuje błąd na ?rodku strony o treści:
Cytat:
Error!
the template Object does not exists, note that templates are case sensetive and you must write the name exactly as it is

i reszty strony nie wczytuje - co robić?

PS. my?l?, że tego posta w dobrym miejscu na tym forum napisałem :wink:

mick - 26-07-2004, 16:09

Cytat:
reszty strony nie wczytuje - co robić?

przenie? linie skryptu definiujące plik strony głównej jako element forum i inicjujące sesj? (pierwsze 6 linijek) na sam? gór? kodu strony ;)
(przed nagłówek http) . Miałem ten sam problem i tak sobie poradziłem.

Mam za to inny problem.
Zrobiłem tak, jak jest napisane w poście Przema. I żadnie sobie chodziło.

Przestało chodził po nadpisaniu plików tymi z poprawkę 2.0.10

Po nadpisaniu plików tymi z najnowsz? poprawkę przy inicjalizacji sesjii w głównym pliku strony (http://www.sielskiefale.pl/sielski.php) nie sa przenoszone zmienne przekazywane przez link. Pisałem post o tym na ogólnym, w temacie 'poprawka 2.0.10 (czy jakoś tak ;) )', ale bez żadnej odpowiedzi.
Strona praktycznie przestaje działał. Mysql_error() wyrzuca błąd składni, bo zmienne sa puste.
Na razie musiałem ten dodatek wyłączeń.... a szkoda :(

Czy ta nowa aktualizacja zawiera jak?s predefinicj? zmiennych przekazywanych między stronami? Jeśli tak, gdzie można ustawić, żeby moje były równiez akceptowane?
sorki, że piszę tu, ale to dotyczy bezpo?renio tego tematu.

Mam nadzieję, że dość jasno określiłem problem :)
pozdrówki

most23 - 15-08-2004, 08:25
Temat postu: Co? nie tak :/
Chciałbym umieścić moduży z informacjami o forum na stronie. Przekopiowałem kod do pliku php (proba.php), wpisałem
Kod:
$phpbb_root_path = './gameworks.freelinuxhost.com/';
// Tutaj podajemy katalog forum w tym przypadku mamy katalog np. "strona"
// w nim plik w ktorym wklejamy ten kod a forum mamy w katalogu "forum"
ponieważ gameworks.freelinuxhost.com to folder w którym znajdują się pliki forum. Do tego też katalogu wrzuciłem plik proba.php. Teraz kiedy w przeglądarce próbuj? otwo?y? ten plik wchodzęc http://gameworks.freelinuxhost.com/proba.php to wyskakuje mi taki komunikat:

Cytat:
Warning: main(./gameworks.freelinuxhost.com/extension.inc): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/gameworks.freelinuxhost.com/proba.php on line 26

Warning: main(): Failed opening './gameworks.freelinuxhost.com/extension.inc' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/www/gameworks.freelinuxhost.com/proba.php on line 26

Warning: main(./gameworks.freelinuxhost.com/common.): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/gameworks.freelinuxhost.com/proba.php on line 27

Warning: main(): Failed opening './gameworks.freelinuxhost.com/common.' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/www/gameworks.freelinuxhost.com/proba.php on line 27

Fatal error: Call to undefined function: session_pagestart() in /home/www/gameworks.freelinuxhost.com/proba.php on line 29

Co zrobićem nie tak? Jak to poprawić?

They - 15-08-2004, 10:33

wygląda na to ,że musi ustawić chmoda pliku na 777.
ale nie dam z głowy.

most23 - 15-08-2004, 13:13
Temat postu: Co? nie tak...
Zmieniłem i wyskoczy? błąd:
Cytat:
Błąd serwera!
Serwer napotkać błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizowa? twojego ??dania.

Informacja o błądzie:
Premature end of script headers: proba.php

Jeśli my?lisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem.

Error 500
gameworks.freelinuxhost.com
Sun Aug 15 08:12:11 2004
Apache/2.0.48 (Debian GNU/Linux) mod_perl/1.99_12 Perl/v5.8.3 mod_ssl/2.0.48 OpenSSL/0.9.7c mod_auth_pgsql/2.0.2b1

Crack - 17-08-2004, 20:17

Jeżeli plik "proba.php" jest w katalogu forum:
Cytat:
Warning: main(./gameworks.freelinuxhost.com/extension.inc): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/gameworks.freelinuxhost.com/proba.php on line 26

To $phpbb_root_path ustaw na ./

Gaw - 13-09-2004, 12:51

Kod:
$recent_topics_menu = '';
if ( $portal_config['value_recent_topics'] > 0 )
{
$sql = "SELECT * FROM ". FORUMS_TABLE . " ORDER BY forum_id";
if (!$result = $db->sql_query($sql))
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not query forums information', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
}
$forum_data = array();
while( $row = $db->sql_fetchrow($result) )
{
$forum_data[] = $row;
}

$is_auth_ary = array();
$is_auth_ary = auth(AUTH_ALL, AUTH_LIST_ALL, $userdata, $forum_data);

$except_forum_id = ( $portal_config['except_forum'] == '' ) ? '\'start\'' : $portal_config['except_forum'];
for ($i = 0; $i < count($forum_data); $i++)
{
if ((!$is_auth_ary[$forum_data[$i]['forum_id']]['auth_read']) or (!$is_auth_ary[$forum_data[$i]['forum_id']]['auth_view']))
{
if ($except_forum_id == '\'start\'')
{
$except_forum_id = $forum_data[$i]['forum_id'];
}
else
{
$except_forum_id .= ',' . $forum_data[$i]['forum_id'];
}
}
}

$sql = "SELECT topic_id, topic_title
FROM " . TOPICS_TABLE . "
WHERE forum_id NOT IN (" . $except_forum_id . ")
AND topic_status <> 2
ORDER BY topic_time DESC
LIMIT " . $portal_config['value_recent_topics'] . "";
if (!$result = $db->sql_query($sql))
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not query recent topics information', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
}

$recent_topic_row = array();
if ( $portal_config['scroll_recent_topics'] )
{
$recent_topics_menu = '<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline"><tr><td align="'.$portal_config['recent_topics_a'].'" class="catHead" height="25"><span class="genmed"><b>' .$lang['Recent_topics']. '</b></span></td></tr><tr><td class="row1"><span align="right"class="gensmall"><marquee id="recent_topics" behavior="scroll" direction="up" height="200" scrolldelay="100" scrollamount="2">';
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$recent_topics_menu .= '&raquo; <a href="' . append_sid("viewtopic.$phpEx?" . POST_TOPIC_URL . '=' . $row['topic_id']) . '" " class="mainmenu" onMouseOver="document.all.recent_topics.stop()" onMouseOut="document.all.recent_topics.start()">' . $row['topic_title'] . '</a><br /><br />';
}
}
else
{
$recent_topics_menu = '<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline"><tr><td align="'.$portal_config['recent_topics_a'].'" class="catHead" height="25"><span class="genmed"><b>' .$lang['Recent_topics']. '</b></span></td></tr>';
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$recent_topic_row[] = $row;
$recent_topics_menu .= '<tr><td class="row1" align="' . $portal_config['recent_topics_a'] . '"><span class="gensmall">&raquo; <a href="' . append_sid("viewtopic.$phpEx?" . POST_TOPIC_URL . '=' . $row['topic_id']) . '" " class="mainmenu">' . $row['topic_title'] . '</a></span></td></tr>';
}
}
$recent_topics_menu .= '</marquee></span></td></tr></table><br />';
}

da sie zrobić żeby wyświetlało np. po 20 znaków z nazwy każdego topiku?

Crack - 13-09-2004, 18:12

Zmieć
Kod:

$recent_topics_menu .= '&#187; <a href="' . append_sid("viewtopic.$phpEx?" . POST_TOPIC_URL . '=' . $row['topic_id']) . '" " class="mainmenu" onMouseOver="document.all.recent_topics.stop()" onMouseOut="document.all.recent_topics.start()">' . $row['topic_title'] . '</a><br /><br />';

na
Kod:

$recent_topics_menu .= '&#187; <a href="' . append_sid("viewtopic.$phpEx?" . POST_TOPIC_URL . '=' . $row['topic_id']) . '" " class="mainmenu" onMouseOver="document.all.recent_topics.stop()" onMouseOut="document.all.recent_topics.start()">' . substr($row['topic_title'], 0, 30) . '</a><br /><br />';

Gaw - 13-09-2004, 19:11

oooo w?a?nie o to chodziło, thx za pomoc

[ Dodano: 24-11-2004, 16:28 ]
ma ktoś może kod php na wyświetlenie ostatniej z wybranego forum ankiety? (tak jak w portalu tyle że w php by mi sie przydało)