F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przy INSTALOWANIU forum wyskakuje lista z plikami!
Widmo - 31-03-2005, 15:59
radex, w ptrzyklejonym temacie masz wersje 1.9 - tam takich numerow nie bedzie
Cieszy mnie fakt ze przeczytales FAQ
radex - 31-03-2005, 18:43
ale mi wciaz nnie dziala pisze :
Kod: |
Nie możesz zainstalowac forum, poniewaz niektore pliki maja zla zawartosc (sa uszkodzone). Jezeli nie edytowales zadnych plikow, oznacza to, ze wystapily problemy z ich uploadem na serwer. Sprobuj ponownie wgrac pliki, ktore sa wyswietlone ponizej
Szczegoly:
includes/emailer.php - Zla zawartosc pliku ! Suma kontrolna: [ 01fefa5d22962bc294b3cf8e662edcc1 ]
includes/functions.php - Zla zawartosc pliku ! Suma kontrolna: [ 3492b2bb9fd71a0383892f6a37fad819 ]
Jezeli zmieniales zawartosc plikow celowo, kliknij TUTAJ zeby zainstalowac forum. Ale TYLKO w tym przypadku! Jezeli sciagnales oryginalny pakiet ze strony http://przemo.org/phpBB2 i nie zmieniales zadnych plikow, wgraj je ponownie na serwer. W innym przypadku forum nie bedzie pracowalo prawidlowo!
|
Widmo - 31-03-2005, 20:49
nie no to juz jest chyba ulomnosc... przecztales caly text ?
ja proponuje zaglebic sie we fragment paragrafu trzeciego psalm pierwszy...
radex napisał/a: | Jezeli zmieniales zawartosc plikow celowo, kliknij TUTAJ zeby zainstalowac forum. Ale TYLKO w tym przypadku! Jezeli sciagnales oryginalny pakiet ze strony http://www.przemo.org/phpBB2 i nie zmieniales zadnych plikow, wgraj je ponownie na serwer. W innym przypadku forum nie bedzie pracowalo prawidlowo! |
Bardzo powaznie powinienes sie skupic w tym fragmencie...
radex napisał/a: | kliknij TUTAJ zeby |
Natomiast maxymalne skupienie nastaw na wyraz:
jezeli dalej nie bedziesz wiedzial
o co co chodzi powtarzaj cwiczenie do skutku...
radex - 01-04-2005, 11:56
no tak ale pisze wtedy
Template->make_filename(): Error - file install.tpl does not exist
|
ael chyba wiemczemu (chociaz kilka krotnie te pliki przegrywalem na serwer)
FTP:/includes/*.* C:/phpbb/includes/*.*
Emailer.php - 7.902 Emailer.php - 7.901
Functions.php - 100.579 Functions.php - 100.578
|
Cyli przy tych dwoch plikach na serwerze jest troszeczke wiecej zajmuje a patrzalem czy z innymi plikami jest tak samo.....
halohalo - 08-04-2005, 14:25
Naciskam w panelu Check files i wyskakuje cos takiego:
Server name : halohalo.pl
Cookie domain : halohalo.pl
Check address : 1
Cookie secure : 0
PHP version : 4.3.10 - OK
MySql version : 4.0.21-Max-log
Kompresja gzip forum : Nie
Safe mode : Nie - OK
imagecreatefromjpeg() : funkcja istnieje, biblioteka GD zażadowana - OK
imagecreate() : funkcja istnieje, biblioteka GD [ 2 ] zażadowana - OK
zlib : zażadowane - OK
--------------------------------------------------------------------------------
/album_mod/upload/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload
/album_mod/upload/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/tmp
/album_mod/upload/cache/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/cache
/album_mod/upload/cache/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/cache/tmp
/files/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files
/files/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/tmp
/files/thumbs/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/thumbs
/images/avatars/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars
/images/avatars/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/tmp
/images/avatars/upload/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload
/images/avatars/upload/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload/tmp
/images/photos/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/photos
/images/photos/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/photos/tmp
/images/signatures/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures
/images/signatures/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures/tmp
/pafiledb/uploads/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 pafiledb/uploads
--------------------------------------------------------------------------------
Rezultat sprawdzania poprawności plików:
Wszystkie pliki (263) są poprawne !
Jak sie odnie?? do tego co powyżej, czy wszystkie pliki są rzeczywięcie poprawne, czy co? jest nie tak?
They - 12-04-2005, 23:44
halohalo napisał/a: | nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 | tego nie rozumiesz co masz zrobić ?
przeczytaj w FAQ z Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w F.A.Q. | o chmodach 777 http://www.przemo.org/php...?t=5708&start=0
halohalo - 13-04-2005, 18:57
Dziękuję za wskazówki.
Błd? uważnie czyta? FAQ
Pozdrawiam
halohalo
iwan - 15-04-2005, 20:02
Kod: | Template->make_filename(): Error - file install.tpl does not exist Template->make_filename(): Error - file install.tpl does not exist | cos takiego mi odrazu wyskakuje co jest? teraz nie wiem ile razy takie cos wyskakiwalo chyba dwa razy a wiec co jest?
SouND - 16-04-2005, 10:40
iwan napisał/a: | Template->make_filename(): Error - file install.tpl does not exist |
To ze nie istnieje plik install.tpl w katalogu ze stylem
Bryza - 16-04-2005, 18:01
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home3/gt/gtacenter/forum/install.php on line 29
mi wyskakuje takie co? co mam z tym zrobić??
iwan - 17-04-2005, 13:54
ale on jest a dalej wyskakuje juz tylko raz
Kod: | Template->make_filename(): Error - file /install.tpl does not exist |
tallryn - 05-05-2005, 22:18
Mój problem wygląda następująco. Założyłem sobie konto na serwerze lycos.co.uk, aktywowałem php, mysql etc. Wgrałem wszystkie pliki do katalogu /forum. Pojawił się błąd, o którym pisaliście. Wgrałem pliki jeszcze raz. Sytuacja powtarzała się kilka razy. Zrobiłem tak jak zalecacie: edytowałem plik instal.php dodając // przed komendą exit;... naciskam f5 a tu cały czas ten sam błąd. Postanowiłem więc kliknąc na magiczne słowo TUTAJ, po czym zobaczyłem następujący błąd.
BTW przeczytałem FAQ
Kod: | Parse error: parse error in /data/members/free/tripod/uk/t/a/l/tallryn/htdocs/forum/includes/template.php on line 2320
Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: template in /data/members/free/tripod/uk/t/a/l/tallryn/htdocs/forum/install.php on line 300 |
Zwracam się więc o pomoc do bardziej doświadczonych userów/adminów/moderatoów/kogokolwiek...
Rif_Raf - 05-05-2005, 22:23
Adres forum: don't have
wrrrr.... ja ci kutwa dam Don't have... wrrrrr
tallryn - 05-05-2005, 22:30
Rif_Raf napisał/a: | Adres forum: don't have
wrrrr.... ja ci kutwa dam Don't have... wrrrrr |
No wiesz jakby Ci to powiedzieć? Właśnie je wysyłałem na serwer
Widmo - 05-05-2005, 23:55
tallryn napisał/a: | No wiesz jakby Ci to powiedzieć? Właśnie je wysyłałem na serwer |
tak, ale idac do lekarza mowisz co Cie boli
a tak na serio, daruj sobie LYCOS...
Dlaczego NIE darmowy hosting ?
|
|
|