1.12.7 i starsze - Dynamiczne META Description
Anonymous - 09-02-2008, 15:43
A co do spadku ilości linków wychodzących - może macie zainstalowane Spider Friendly? Ja bez niego mam prawie 20k a z nim ~5k... Po prostu robots.txt blokuje dostęp do niektórych stron choć nie wiem czy ot oby na pewno dobre rozwiązanie.
Zumi - 10-02-2008, 00:55
przepraszam za OT ale które pliki powinny byc zablokowane tak w zasadzie pomijając te wszystkie pasci (ilosć podstron i t d)
Tomikus - 19-04-2008, 17:51
a nie ma czegoś takiego jak w SF, tzn chodzi mi o statystyki, że dzięki temu, że przestawiliśmy meta na dynamiczne weszło trafień tyle i tyle dzięki temu?
sseven - 10-05-2008, 08:22
A jeżeli tagi META Description mam wpisane w pliku, a nie w PA, to co wtedy ? Ten mod w czymś pomoże ?
fatherdirector - 10-05-2008, 15:43
Oczywiście że dynamiczne meta są lepsze od statycznych.
Ten mod to umożliwia, SF także + parę innych przydatnych rzeczy
sseven - 10-05-2008, 15:48
fatherdirector napisał/a: | Oczywiście że dynamiczne meta są lepsze od statycznych. |
No to wiem, ale czy będą poprawnie działać, gdy mam ustawione wszystko w pliku, a nie w PA ? Ma to znaczenie gdzie są ustawione Keywords, Description przed instalacją tego moda ?
fatherdirector - 10-05-2008, 18:37
Mod ma zastosowanie do standardowej konfiguracji forum - czyli takiej w którym meta podawane są w PA a nie w pliku. Swoją drogą nie wiem po co je tam wpisywałeś, wygodniej jest poprzez PA.
sseven - 10-05-2008, 22:31
fatherdirector napisał/a: | Mod ma zastosowanie do standardowej konfiguracji forum - czyli takiej w którym meta podawane są w PA a nie w pliku. Swoją drogą nie wiem po co je tam wpisywałeś, wygodniej jest poprzez PA. |
Może i wygodniej, ale nawet się nad tym nie zastanawiałem Od początku wiedziałem, że trzeba umieścić keywords i description w overall_header.tpl , a nie w PA.
W takim razie rozumiem, że mogę usunąć całe linijki Keywords i Description z pliku i spokojnie zainstalować tego moda ?
edit:
Już na samym początku, po zastosowaniu tego
Cytat: | #-- [ ZNAJDŹ ] --
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);
#-- [ ZAMIE? NA ] --
$meta_description = ''; |
strona tematu się rozciąga na całą szerokość, a tło robi się białe. Coś nie tak jest z modem czy może to wina stylu lub jeszcze czegoś innego ?
Seba123 - 11-05-2008, 15:20
sseven napisał/a: | W takim razie rozumiem, że mogę usunąć całe linijki Keywords i Description z pliku i spokojnie zainstalować tego moda ? | Nie, bo tak właśnie są ustawiane meta tagi, tylko poprzez zmienne. Musisz poprawić tak jak było oryginalnie.
sseven napisał/a: | strona tematu się rozciąga na całą szerokość, a tło robi się białe. Coś nie tak jest z modem czy może to wina stylu lub jeszcze czegoś innego ? |
Zainstaluj może całą midyfikację a dopiero później sprawdzaj OK? Dzieje się tak ponieważ nie masz zainkludowanego page header'a
sseven - 12-05-2008, 00:02
Seba123 napisał/a: | Nie, bo tak właśnie są ustawiane meta tagi, tylko poprzez zmienne. Musisz poprawić tak jak było oryginalnie. |
Ok. Czyli Keywords i Description mają być ustawione zarówno w PA jak i w overall_header tak ?
Seba123 napisał/a: | Zainstaluj może całą midyfikację a dopiero później sprawdzaj OK? Dzieje się tak ponieważ nie masz zainkludowanego page header'a |
Po zainstalowaniu, zamiast strony głównej pokazuje się cała biała.
fatherdirector - 12-05-2008, 08:38
sseven napisał/a: | k. Czyli Keywords i Description mają być ustawione zarówno w PA jak i w overall_header tak ? |
Przywróć plik "everall_header.tpl" do stanu takiego jaki jest w oryginale phpBB by Przemo a następnie zastosuj modyfikacje zawarte w instrukcji tego moda.
zasit - 13-05-2008, 13:19
a czy nie bedzie sie to krzaczyc z zainstalownaym modem Spider Friendly? Bo tam zdaje sie czegos takiego nei ma jak dynamiczne meta tagi
fatherdirector - 13-05-2008, 22:10
Jeśli masz zainstalowane SF to nie ma sensu instalowanie tego moda. SF automatycznie generuje meta.
zasit - 01-06-2008, 00:11
oj chyba nie za bardzo generuje zmienne description
u mnie na jedym forum z tym modem sa zmienne opisy a na drugim forum na samym SF description sa generowane na zasadzie tytul forum i tytul tematu (z tym modem wyswietlaja mi sie w description ladnie pierwsze slowa w poscie)
Seraphe - 01-06-2008, 00:16
Na plus, w ciągu 2 tygodni z 1000 na 1600, ale to pewnie zasługa pozycjonowania
|
|
|