1.12.7 i starsze - Gender Group Distributor
Knofel - 16-05-2007, 21:07
Tak sprawdziłęm tylko że zapomniałem podać instrukcje...
Kod: | $female_group_id = 125;
$male_group_id = 126; |
!! ZMIENIĆ TO TAK JAK TRZEBA !!
Jeśli już odpaliłeś skrypt to zanim zrobisz to jeszcze raz wpisz w phpmyadminie
Kod: | DELETE FROM phpbb_user_group WHERE group_id = 125;
DELETE FROM phpbb_user_group WHERE group_id = 126; |
sadzio - 20-06-2007, 15:25
po odpaleniu aggd.php nie dodaje do grup zarejestrowanych już użytkowników,id grup zmienione w pliku aggd.php
ew. l: test
p: test1
Eros - 26-08-2007, 19:59
NIe chodzi mi ten MOD . A wszystko zrobilem jak trzeba
[ Dodano: 26-08-2007, 21:27 ]
Moje ID grupy jest takie :
Faceci : 99
Kobiety 100
Wykonałem, plik aggd.php i zmienilem na moje ID.
NIe działa
[ Dodano: 27-08-2007, 10:36 ]
Dobra. Sam dodam uzytkowników
Co mam zrobic, aby dział dla facetów był nie dostepny dla kobiet ?
Plum - 28-10-2007, 14:43
Witam !
Czy da się zrobić tak aby przydzielać do innych grup ???
np. mam 3 grupy : DS1, DS2, DS3 (i mam takie też pola jako obowiązkowe w profilu) i chciałbym aby automatycznie przydzielał do tych grup czy jest taka możliwość ???
Z góry dzięki za odpowiedź !!!
Lestatt - 04-01-2008, 09:16
Mam u siebie grupy User i Userka. Chciałbym, aby automatycznie mi rozdzielało użytkowników według płci, ale podany tu sposób nie działa, gdyż każdy nowy jest przydzielany do obu tych grup i to po 2 razy, niezależnie od płci. Jest na to rada?
Witcher - 22-01-2008, 14:45
wszystko działa Widocznie źle instalujecie
THX za moda
AMIGAnTOMEK - 23-02-2008, 12:22
Próbowałem dopasować skrypt do potrzeb. Muszę pododawać ludzi do grup wojewodzkich:
Kod: | //BEGIN - PUT USER IN Woj GROUP (EDIT_PROFILE)
$grupy[1] = 701;
$grupy[2] = 5358;
$grupy[3] = 5359;
$grupy[4] = 5360;
$grupy[5] = 5362;
$grupy[6] = 5363;
$grupy[7] = 5364;
$grupy[8] = 5365;
$grupy[9] = 5366;
$grupy[10] = 5367;
$grupy[11] = 5368;
$grupy[12] = 5369;
$grupy[13] = 5370;
$grupy[14] = 5371;
$grupy[15] = 5372;
$grupy[16] = 5373;
$woj_group_id=$grupy[$woj];
if ( $mode == 'editprofile' )
{
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 701_id AND user_id = $user_id";
$result = $db->sql_query($fg_sql);
$mg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5358 AND user_id = $user_id";
$result = $db->sql_query($mg_sql);
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5359 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = l5360 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5362 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5363 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5364 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5365 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5366 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5367 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5368 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5369 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5370 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5371 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5372 AND user_id = $user_id";
$fg_sql = "DELETE FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = 5373_id AND user_id = $user_id";
$gg_sql = "INSERT INTO " . USER_GROUP_TABLE . " (group_id, user_id, user_pending)
VALUES ( '$woj_group_id', '$user_id', 0)";
if ( !($result = $db->sql_query($gg_sql)) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not insert user into Woj group', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
}
}
//END - PUT USER IN Woj GROUP (EDIT_PROFILE) |
Ale niestety nie dodaje do grup nowych uzytkownikow
Prosiłbym również o ew. korektę skryptu dodającego już istniejących użytkowników
http://www.luke.plustech.pl/aggd.txt
Grupy są ukryte i każda jest widoczna wyłącznie dla członków danej grupy
kev21 - 24-02-2008, 13:17 Temat postu: Re: Gender Group Distributor
Knofel napisał/a: |
W miejsce xxx wpisujemy ID grupy przeznaczone dla Mężczyzn natomiast zamiast yyy podajemy ID grupy przeznaczonej dla Pań. |
Niewiem, moze tylko u mnie tak jest, ale u mnie na odwrót
xxx to kobitki
WoGuziczek - 26-02-2008, 16:25
Plum napisał/a: | Niewiem, moze tylko u mnie tak jest, ale u mnie na odwrót
xxx to kobitki |
Nom błąd się wdał, ale kumata osoba się zorientuje
Ja mam tylko takie pytanie, ponieważ mod działa mi elegancko, tylko, że po prostu po rejestracji osoba zostaje dodana do nowej grupy, ale ^^ nie zostaje jej nadany kolor. Kolor pojawia się dopiero po wyczyszczeniu cache.
Jest na to jakiś antybiotyk?
kev21 - 27-02-2008, 08:03
WoGuziczek, u mnie niema tego problemu, dodaje automatycznie i oczywiście z kolorkiem od razu
[ Dodano: 27-02-2008, 08:39 ]
Knofel napisał/a: |
Jeśli chcesz przydzielić do odpowiednich grup już istniejących userów zajrzyj tutaj: TUTAJ |
z tym przydzieleniem userow wszystkich juz po rejestracji jest maly problem, na forum mam 3 rodzaje userow ze wzgl na plec,
kobiety
faceci
i pozostali którzy nie wybrali płci
i problem jest taki, ze userów którzy nie wybrali płci tez mi dodaje do kobiet, poradzcie cos
WoGuziczek - 27-02-2008, 11:38
kev21 napisał/a: | WoGuziczek, u mnie niema tego problemu, dodaje automatycznie i oczywiście z kolorkiem od razu |
No u mnie też przydziela, bo user ma nadaną grupę, ale po prostu nie otrzymuje koloru Po wyczyszczeniu cache działa dobrze wszystko.
Z kodu wynika przecież coś, że if clear cache, czyli, że jeśli cache zostanie skasowane.
kev21 napisał/a: | i problem jest taki, ze userów którzy nie wybrali płci tez mi dodaje do kobiet, poradzcie cos |
z kodu widzimy, że jeśli gender 1 (to mężczyzna), a jeśli warunek nie jest spełniony to przydziela do kobiet. w ogóle autor nie przewidział jakiegoś gender==0 (nie wiem czy dobrze).
Kod: | $gender_group_id = ( $gender ==1 ) ? $male_group_id : $female_group_id; |
Więc, albo trzeba ustawić wymógł płci, albo kombinować tak jak powiedziałem wyżej.
kev21 - 27-02-2008, 11:45
WoGuziczek napisał/a: |
Więc, albo trzeba ustawić wymógł płci, albo kombinować tak jak powiedziałem wyżej. |
Obecnie wymogl płci jest, ale kiedyś nie bylo, stad są i tacy co niewybraną mają płeć, kurde nieznam sie wogole na pisaniu tego typu rzeczy
voti - 04-04-2008, 12:06
Jak można zmodyfikować treść moda aby dodawał jedynie kobiety do osobnej grupy?
Scorpi - 23-04-2008, 10:07
Bardzo dobra modyfikacja - działa i niema błędów
MagicalFire - 17-05-2008, 16:57
a moderator grupy może być w jednej i drugiej grupie ten sam ??
|
|
|