1.12.7 i starsze - Color in SB
Glatek - 06-07-2007, 17:07
Okey
Działa jak nie ma tej tabelki do wyboru koloru a ja chciałbym aby działało z tabelką z kolorami
Mackownik - 06-07-2007, 23:25
no właśnie ja mam ten sam problem, jak już wspominałem
jancu - 29-07-2007, 21:15
Robie wszystko zgodnie z instrukcją w pierwszym poście i nie pokazuje mi kolorów
JrQ- - 19-08-2007, 15:14
To widocznie cos źle robisz...Mi działa bez zarzutów, super modyfikacja.
TropMan - 17-01-2008, 01:07
ehh no coś nie tak robie tak jak jest napisane a tu mam [color*=blue]dadasdsad[*/color] zamiast kolorowego tekstu (oczywiście bez gwiazdek)
Dezaprobator - 21-04-2008, 17:25
Czy da się zrobić tak aby kursor automatycznie ustawiał się pomiędzy a zamiast na końcu ?
Tak ogólnie to działa ale dla użytkowników nie znających BBCode jest to mało zrozumiałe i się pytają co maja zrobić.
[ Dodano: 21-04-2008, 18:52 ]
chodziło o Kod: | [color=cyan] a [/color] |
GOGETA18 - 23-05-2008, 01:03
Witam mam problem wstawiłem jak się należy ale mi nie wskazuje jak należy kody mi wychodzą a koloru nie ma
Kod: | <br />
<form name="post" action="{SHOUTBOX_URL}" method="POST" target="shout_iframe">
<table width="{SHOUTBOX_WIDTH}" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" class="forumline" style="border-width: 1px;">
<tr>
<td class="catHead" align="center" height="25"><span class="cattitle"><a href="{SHOUTBOX_URL}" class="mainmenu" title="{L_ALL_MESSAGES}">ShoutBox</a></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="center" valign="middle"><iframe style="border-width: 1px;" name="shout_iframe" src="{SHOUTBOX_URL}" width="{SHOUTBOX_WIDTH}" height="{SHOUTBOX_HEIGHT}"></iframe></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="center" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">
{L_GG_MES}: <input type="text" name="message" style="height:20px;font-size:9px;width:360px;" size="60" maxlength="{MAXLENGHT}" value="" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)">
<input type="submit" name="submit_button" value="{L_SEND}" class="button" style="font-size:9px; height:17px;" onclick="this.form.submit(); post.message.value=''; return false;">
<input type="submit" name="refresh" value="R" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="{L_REFRESH}" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();" />
<input type="button" class="button" value="Emoty" style="font-size:9px; height:16px;" onclick="window.open('posting.php?mode=smilies', '_chatboxsmilies', 'HEIGHT=400,resizable=yes,scrollbars=yes,WIDTH=375');"/>
<input type="hidden" name="mode" value="submit"></span></td>
</tr><select class="post" name="sb_color" onChange="bbfontstyle('[color=' + this.form.sb_color.options[this.form.sb_color.selectedIndex].value + ']', '[/color]'); this.form.sb_color.value='{FONTCOLOR_1}';">
<option style="{FONTCOLOR_1};" value="{FONTCOLOR_1}" class="genmed">{L_COLOR_DEFAULT}</option>
<option style="color:darkred;" value="darkred" class="genmed">{L_COLOR_DARK_RED}</option>
<option style="color:red;" value="red" class="genmed">{L_COLOR_RED}</option>
<option style="color:orange;" value="orange" class="genmed">{L_COLOR_ORANGE}</option>
<option style="color:brown;" value="brown" class="genmed">{L_COLOR_BROWN}</option>
<option style="color:yellow;" value="yellow" class="genmed">{L_COLOR_YELLOW}</option>
<option style="color:green;" value="green" class="genmed">Zielony</option>
<option style="color:olive;" value="olive" class="genmed">{L_COLOR_OLIVE}</option>
<option style="color:cyan;" value="cyan" class="genmed">{L_COLOR_CYAN}</option>
<option style="color:blue;" value="blue" class="genmed">{L_COLOR_BLUE}</option>
<option style="color:darkblue;" value="darkblue" class="genmed">{L_COLOR_DARK_BLUE}</option>
<option style="color:indigo;" value="indigo" class="genmed">{L_COLOR_INDIGO}</option>
<option style="color:violet;" value="violet" class="genmed">{L_COLOR_VIOLET}</option>
<option style="color:white;" value="white" class="genmed">{L_COLOR_WHITE}</option>
<option style="color:black;" value="black" class="genmed">{L_COLOR_BLACK}</option>
</select>
<tr>
<td class="row1" align="center" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">{L_MOST_ACTIVE}
<!-- BEGIN mostactive -->
{mostactive.WHO}{mostactive.HOW_MANY}
<!-- END mostactive --></span></td>
</tr>
</table>
</form> |
Dziękuję z góry za pomoc
gniew1971 - 11-06-2008, 22:29
Co mam zrobić by jak pisze kolorek był cały czas, no by nie trzebavyło za każdym razem wybierać ?
Papushka - 04-08-2008, 22:42
a jak dodać opcję wielkości [size] [/size]
Yaxiz - 11-08-2008, 19:44
jak tam to dodam to nic nie moge napisac.. Cos chyba nie tak robie z plikiem shutbox_view.php
Ale z drugiej strony co am mozna zle zrobic?? ;/ Prosze o pomoc (moze umiescicie gotowy i zmieniony plik?)
_ImPuLs_ - 21-09-2008, 12:54
Ogólnie to tzreba zsumować wszystkie zmiany jakie były podane.
Zmieniamy pliki:
shoutbox_view.php -> pierwszy post
shoutbox.php -> czwarty post
templates/TWÓJ_STYL/shoutbox_body.tpl -> czwarty post
(to tak jako podsumowanie)
Mod działa bezproblemowo. Dziękuję i pozdrawiam.
tosiek - 30-09-2008, 20:14
A mi cos nie działa
x e [Dzisiaj 21:13] tosiek [i]: tosiek,
Konto testowe:
login: test
hasło: testtest
Zainstalowane user call z kolorami
James - 02-11-2008, 08:01
Ja mam problem, co tu dużo pisać
Screen:
http://www.iv.pl/images/2dzecvuj4azu4wvnuf.jpg
Zrobiłem wszystko jak należało
Pozdrawiam,
James
Skudi - 12-11-2008, 19:11
A może ktoś napisać jak to zrobić w starej wersji przemo ?
zmora150 - 16-11-2008, 23:50
dla osób u których nie działa
Kod: | $msg = str_replace(array('[u]', '[b]', '[i]', '[/i]', '[/b]', '[/u]', '[/color]'), array('<u>', '<b>', '<i>', '</i>', '</b>', '</u>', '</font>'), $msg);
$msg = preg_replace("/\[color=(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)\]/si",'<font color="\\1">', $msg); |
Zmieńcie te linijkę na
Kod: | $msg = str_replace(array('[u]', '[b]', '[i]', '[/i]', '[/b]', '[/u]', '[/color]'), array('<u>', '<b>', '<i>', '</i>', '</b>', '</u>', '</span>'), $msg);
$msg = preg_replace("/\[color=(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)\]/si",'<span style="color:\\1">', $msg); |
U mnie na stronie z jakiegoś powodu, <font> nie działa, może u innych też tak jest.
|
|
|