To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2008) - [Problem] pomóg? tylko dla adminów i modków

jarot25 - 07-01-2007, 22:05

sorry :p To drugie jest do twojego pomylilo mi sie.
@ Do Gracka wyjasnienie: Jak zrobić moduł pomógł tylko dla adminów i modków? [tylko żeby oni mogli je dawać]

W tej chwili nie pokazuje mi ikonki.

Gracek - 07-01-2007, 22:22

Po instrukcji w tym poście powinno pokazywać.
No, ale spróbuj tak:
Kod:
elseif ( $userdata['session_logged_in'] && $poster_id != ANONYMOUS && $poster_id != $userdata['user_id'] && $userdata['user_allow_helped'] && $userdata['user_id'] == $forum_topic_data['topic_poster'] )

zamień na:
Kod:
elseif ( $userdata['user_level'] == ('ADMIN' || 'MOD') )

W viewtopic.php oczywiście.

jarot25 - 07-01-2007, 22:57

dalej nic ...

[ Dodano: 07-01-2007, 22:58 ]
już działa... Opera refresh bug

[ Dodano: 07-01-2007, 23:01 ]
wyswietla obrazki ale nie wyswietla pomogl... nie da sie tez dac pomogl ;/ chcoiaz sie wyswietla ikonka...

mcfly - 07-01-2007, 23:10

kurde gościu nie mogłeś napisać chcem żeby plusy można było dwać tylko adminom i modom :/
tylko plączesz i spamujesz ;/

jarot25 - 08-01-2007, 17:07

od początku tak mówię mcfly, ty spamerze
mcfly - 08-01-2007, 18:49

jak byś tak mówił toi wszyscy by zrozumieli :/
i ja nie spamuje tylko mówie jak jest :/

// ide z tego chorego tematu //

RvX - 08-02-2007, 19:00

Cytat:
wyswietla obrazki ale nie wyswietla pomogl... nie da sie tez dac pomogl ;/ chcoiaz sie wyswietla ikonka...

Mam to samo. Po naciśnięciu przycisku pomógł odświeża się temat a punkt nie jest przyznawany...

Nie stosując tylko poniższej instrukcji,
Cytat:
Kod:
if ( isset($HTTP_GET_VARS['p_add']) && $board_config['helped'] && !$forum_topic_data['forum_no_helped'] && $userdata['user_allow_helped'])

zamien na:
Kod:
if ( isset($HTTP_GET_VARS['p_add']) && $board_config['helped'] && !$forum_topic_data['forum_no_helped'] && ($userdata['user_level'] == 'ADMIN' || $userdata['user_level'] == 'MOD'))
operacja dodania punktu przebiega normalnie aż do ostatniej fazy, w której "wypluwa":
Kod:
Nie masz uprawnień

[ Dodano: 13-02-2007, 10:10 ]
http://www.przemo.org/php...p=127855#127855
http://www.przemo.org/php...p=243736#243736

Po zastosowaniu powyższych instrukcji - działa :)

Orlin - 24-02-2007, 01:35

Właśnie na "swoim" forum dodawałem, żeby także admini i moderatorzy mogli dawać każdemu (poza sobą) punkty pomógł. Przejrzałem ten temat, potem plik viewtopic.php i zrobiłem tak:
ZNAJDŹ:
Kod:
                $sql3 = "SELECT topic_poster FROM " . TOPICS_TABLE . "
                    WHERE topic_id = $topic_id
                        AND topic_poster = " . $userdata['user_id'];

if ( !($result3 = $db->sql_query($sql3)) )
                {
                    message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not query topics table', '', __LINE__, __FILE__, $sql3);
                }

if ( !($row3 = $db->sql_fetchrow($result3)) )
                {
                    message_die(GENERAL_ERROR, $lang['Not_Authorised']);
                }

ZAMIEŃ NA (patrz ostatni warunek 'if'):
Kod:
                $sql3 = "SELECT topic_poster FROM " . TOPICS_TABLE . "
                    WHERE topic_id = $topic_id
                        AND topic_poster = " . $userdata['user_id'];

if ( !($result3 = $db->sql_query($sql3)) )
                {
                    message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not query topics table', '', __LINE__, __FILE__, $sql3);
                }

if ( !($row3 = $db->sql_fetchrow($result3) || $userdata['user_level'] == ('ADMIN' || 'MOD')) )
                {
                    message_die(GENERAL_ERROR, $lang['Not_Authorised']);
                }

ZNAJDŹ:
Kod:
            elseif ( $userdata['session_logged_in'] && $poster_id != ANONYMOUS && $poster_id != $userdata['user_id'] && $userdata['user_allow_helped'] && $userdata['user_id'] == $forum_topic_data['topic_poster'] )

ZAMIEŃ NA:
Kod:
            elseif ( $userdata['session_logged_in'] && $poster_id != ANONYMOUS && $poster_id != $userdata['user_id'] && $userdata['user_allow_helped'] && ( $userdata['user_level'] == ('ADMIN' || 'MOD') || $userdata['user_id'] == $forum_topic_data['topic_poster'] )

Po takim dwukrotnym dodaniu: $userdata['user_level'] == ('ADMIN' || 'MOD')
każdy moderator i admin (no i twórca tematu) może dodawać przy każdym poście punkt pomógł i nie ma problemu, że doda ktoś nieupoważniony (przy pomocy spreparowanego URLu), jak to było po powyższych przeróbkach (dokładnie po usunięciu części z: message_die(GENERAL_ERROR, $lang['Not_Authorised']); )

Jeśli chcemy, żeby moderatorzy mogli przyznawać tylko w działach/forach, które moderują to zamiast $userdata['user_level'] == ('ADMIN' || 'MOD') dajemy po prostu $is_auth['auth_mod']

PS: Wiem że temat brzmi "pomógł tylko dla adminów i modków", ale każdy kto szuka pewnie tu trafi (jak ja...)