1.12.7 i starsze - Restricted Forum Access 3.0
MikeS - 20-07-2007, 21:37
U mnie się elegancko zainstalowało ale mam błąd przy wprowadzeniu jakiejkolwiek wartości:
Kod: | Błąd Ogólny
Couldn't update forum information
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'forum_min_posts' in 'field list'
UPDATE phpbb_forums SET forum_name = 'Testowe forum', cat_id = 1, forum_desc = 'Testowe forum.', forum_status = 0,forum_min_posts = 3, forum_sort = 'SORT_FPDATE', password = '', forum_color = '', forum_moderate = 0, locked_bottom = 0, no_count = 0, forum_trash = 0, forum_separate = 2, forum_show_ga = 1, forum_tree_req = 0, forum_tree_grade = 3, forum_no_helped = 0, forum_no_split = 0, topic_tags = '', prune_enable = 0, forum_link='', forum_link_internal=0, forum_link_hit_count=0, main_type = 'c' WHERE forum_id = 1
Line : 999
File : admin_forums.php |
Co z tym zrobić? Podejrzewam że to może się gryźć z jakimś innym modem
Knofel - 20-07-2007, 22:30
A ja podejrzewam że nie wykonałeś zapytań sql
MikeS - 20-07-2007, 22:48
omg gapa ze mnie straszna
zaraz wykonam i już mówię czy działa
5 minut
edit:
działa Dziękuję Ci bardzo taki dziś dzień że początku instrukcji nie zauważam :rotfl:
[ Dodano: 22-07-2007, 09:45 ]
Knofel, mod jest super, bardzo przydatny
A dało by się go lekko przerobić aby była opcja "Forum widoczne od xx postów" ?
kica1983 - 23-07-2007, 20:36
MikeS napisał/a: | A dało by się go lekko przerobić aby była opcja "Forum widoczne od xx postów" ? |
Dodaj to do opisu forum i po sprawie
MikeS - 24-07-2007, 20:19
Mógłbyś to sprecyzować? Jestem laikiem jeśli chodzi o te sprawy
Nie chodzi mi o sam napis ale o zablokowanie działu/forum tak, aby było dostępne i widoczne dopiero po napisaniu xx postów
pafflick - 24-07-2007, 22:23
MikeS napisał/a: | Mógłbyś to sprecyzować? Jestem laikiem jeśli chodzi o te sprawy
Nie chodzi mi o sam napis ale o zablokowanie działu/forum tak, aby było dostępne i widoczne dopiero po napisaniu xx postów |
Przecież właśnie od tego jest ten mod!!!
Chyba, że chcesz, aby minimalna ilość postów wynosiła "xx", zamiast konkretnej liczby...
kica1983 - 24-07-2007, 22:26
MikeS napisał/a: | Nie chodzi mi o sam napis ale o zablokowanie działu/forum tak, aby było dostępne i widoczne dopiero po napisaniu xx postów |
No przecież ten mod to robi
Wcześniej pisałeś by był dodatkowy napis, jak mniemam przy próbie wejścia na dane forum. No to napisałem że wystarczy dopisać odpowiednią notkę do opisu forum, jak jest np u mnie
Knofel - 25-07-2007, 07:25
Czy wy naprawde nie widziecie co on napisał ??
MikeS napisał/a: | Nie chodzi mi o sam napis ale o zablokowanie działu/forum tak, aby było dostępne i widoczne dopiero po napisaniu xx postów |
Ta modyfikacja ogranicza dostęp do fora, ale nie ukrywa go.
pafflick - 25-07-2007, 09:18
Knofel napisał/a: | Ta modyfikacja ogranicza dostęp do fora, ale nie ukrywa go. |
Myślałem, że mu chodzi o przeglądanie forum - bo w tym sensie też nie jest widoczne.
Po prostu napisał to w dwuznaczny sposób.
Możesz ewentualnie zrobić forum, które chcesz, żeby było niewidoczne w ten sposób: Kod: | --Kategoria
| |--Forum
| | |--Subforum
| | | |--Subforum dla Subforum :) | W tym przykładzie na subforum daj restrykcję, a Subforum dla Subforum będzie juz niewidoczne dla osób z mniejszą niż wymagana ilość postów...
piotr3339 - 13-08-2007, 14:33
wgrałem ładnie wszystko wchodze do PA - FORA - Zarządzaji
i wyswietla sie
arse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/kasanowa/public_html/admin/admin_forums.php on line 818
Koks - 15-08-2007, 12:43
elo mam taki problem. Gdyż zrobilem wszystko wedlug instrukcji i mi sie pokazuje blad taki sam jak u mikes;] I jeszce jeden gdy wchodze na forum to sa puste dzialy na początku kategorii!! Co mam zrobic??
Knofel - 15-08-2007, 13:52
To znaczy pewnie że coś źle wkleiliście, może coś co miało być za przecinkiem jest przed nim, albo na odwrót ??
Koks - 15-08-2007, 15:16
Wszystko jest dobrze wklejone i sprawdzałem okolo 7 razy;] Sprawdze jeszcze raz jak cos dam edit;]
acik - 09-09-2007, 15:26
Ja wklejam takie zapytanie
Kod: | ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_min_posts` SMALLINT(5) DEFAULT 0; |
i wyświetla mi się
Kod: | Nie mogę wykonać: ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_min_posts` SMALLINT(5) DEFAULT 0 |
Co robię źle pomóżcie.
Z góry dzięki...pozdrawiam.
Knofel - 09-09-2007, 15:31
Pewnie masz inny prefix bazy (phpbb_) sprawdź sobie w Configu
|
|
|