1.12.7 i starsze - ShoutBox Poka?/Ukryj
kica1983 - 29-03-2006, 23:17
Cytat: | Może więc zamiast klikać w napis shotbox żeby go zwinąć/rozwinąć to zrobić jakiś przycisk zwiń/rozwiń? |
Zwijasz klikając w belkę (tak jak jest np w Ogłoszeniu).
ciaastek - 30-03-2006, 06:07
Wiem o tym, ale chodzi mi o to, żeby nie było mieszania z otwarciem archiwum i zwijanie sb to zobić przycisk do zwijania albo do archiwum
killer - 30-03-2006, 14:59
przeciez sb mozna spokojnie wylaczyc w preferencjach ;'d zbedny bajer imo
ciaastek - 30-03-2006, 18:19
W sumie tak, ale chodzi o ukrycie (chociażby po to, żeby strona się szybciej ładowała) i rozwinięcie jednym kliknięciem. Lecz nadal uważam że powinny być osobne przyciski do zwijania i archiwum sb...
syspo - 31-03-2006, 10:42
ciaastek, miał dobry pomysł
Teraz możliwość ukrywania i pokazywania ShoutBox'a jest bardziej widoczne i bardziej funkcjonalne
W pierwszym poście podmieniłem pliki.
Tak więc możecie teraz ściągać tą modyfikację z ikonkami.
Pozdrawiam.
P.S.
Uważnie przeczytać pierwszy post przed modyfikowaniem!
Sebi71 - 01-04-2006, 07:08
Witam u mnie neistety ten mod nie dziala byc moze dlatego ze forum nie jest czyste tzn. ma jzu inne mody miedzy innymi zmiana kolejnosci wyswietlania i shoutbox jest u gory, czy to mam znaczenie. Po wnacisnieciu przcisku do zwiniecia shoutboxa nastepuje jedynie zwiniecie ogloszenia
syspo - 03-04-2006, 09:00
Sebi71, pokombinuj z tym:
Kod: | onclick="javascript:ShowHide('hm','hm2','hm3');" style="cursor: pointer" |
Kod odpowiadający za to czy ma być ukryte czy rozwinięte:
i nie zapomnij dodać:
- tego co ma być pokazane po ukryciu
Kod: | <div id="hm2" style="display: none; position: relative;">
TYTAJ PRZYKŁADOWA TABELKA - PO UKRYCIU SHOUTBOX'A
</div> |
- skryptu:
Kod: | <script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
if(GetCookie('hm3') == '2') ShowHide('hm', 'hm2', 'hm3');
//-->
</script> |
Pozdro.
Sebi71 - 03-04-2006, 11:51
oki pokombinuje jak wroce do domu teraz jestem w pracy ale spox dam zanc jak mi poszlo
[ Dodano: 03-04-2006, 20:29 ]
no niestety nic sie nie zmienilo w tek kwesti no coz ja na te chwile nei bede instalowal tego moda b po co
krys121 - 06-04-2006, 17:58
Jak jest przesunięty na góre to nie działa ukrywanie
Sebi71 - 06-04-2006, 18:03
krys121 napisał/a: | Jak jest przesunięty na góre to nie działa ukrywanie |
To dokladnei jak u mnie widac nie jestem jedyny ale moze kiedys ktos rowiaze ten problem, jesli o mnie chodzi to nie ma pospiechu
krys121 - 07-04-2006, 18:48
a przydało by sie
navigateur - 11-04-2006, 01:36
Witam !
Zastosowałem te poprawki, które są podane w pierwszym poście ale mam taki problem : podczas otwierania i zamykania shoutboxa dzieje się coś ciekawego...
Jak przeglądam stronę pod Windowsem XP + Firefox to wszystko śmiga bardzo dobrze (shout się otwiera i zamyka po kliknięciu na ikonkę ) !
Podzczas włączania i wyłączania Shoutboxa pod Suse Linux 10.0 + Firefox to dzieją się dziwne rzeczy tzn jak by Forum się "dublowało" zamiast "otwierać" Shoutboxa....(efekt jest taki że jest jedno forum pod drugim !)
Dziwne czy ktoś wie co może być powodem takiego stanu rzeczy i co trzeba poprawić aby było OK ?
Czy ta "poprawka" do shoutboxa była testowana na Linux+Firefox - czy może ja popełniłem jakiś błąd podczas instalacji (czyt. poprawek w skryptach ) ?
P.S. Specjalnie nie podałem w profilu "dobrego" adresu forum bo mam go chwilowo na pewnym serwerze, ale ze względu na pojemnośc konta to nie wiem czy tam pozostanie...
pozdrawiam @navigateur
syspo - 11-04-2006, 21:40
navigateur napisał/a: | Czy ta "poprawka" do shoutboxa była testowana na Linux+Firefox - czy może ja popełniłem jakiś błąd podczas instalacji (czyt. poprawek w skryptach ) ? |
Nie był testowany z mojej strony.
Andrzejas - 12-04-2006, 08:43
u mnie na fedorze 5 śmiga dobrze
Nikikin - 30-04-2006, 21:29
Nie działa jak jest wyświetlane ogłoszenie. Zamiast SB zwija mi Ogłoszenie...
Można by to jakoś poprawić ?
|
|
|