To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 4

ger0nim0 - 09-04-2004, 14:55

Dzisiaj poprawka 4 mnie pobiła
www.il2forum.prv.pl forum od wersji 1.7 upgrade do 1.8 poprzez wszystkie poprawki, wgranie poprawki 4 powoduje, że annonymous po checi obejrzenia jakiekokolwiek topicu dostaje błąd.

Cytat:

Couldn't obtain topic information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax near '' at line 9

SELECT t.*, u.username, u.user_id, u2.username as user2, u2.user_id as id2, p.post_time, p.post_username FROM phpbb_topics t, phpbb_users u, phpbb_posts p, phpbb_users u2 WHERE t.topic_poster = u.user_id AND p.post_id = t.topic_last_post_id AND p.poster_id = u2.user_id AND t.topic_type = 3 ORDER BY t.topic_type DESC, t.topic_last_post_id DESC LIMIT 0,

Line : 443
File : /home/apacz/public_html/phpBB2/viewforum.php

Maj? to tylko annonymous zarejetrowani nie mają żadnych problemów.

azazello - 09-04-2004, 15:28

konraf napisał/a:
Ech ja nadal mam problemy z scalaniem. żadnie scala jak powinien ale ignoruje ustawienia zeby nie scalal postów admina i moderatora.
No nic..da sie z tym zyc :)

Mam to samo, ale wola? bym by dało się to ustawić

Athrandir - 09-04-2004, 15:30

Dobrze, że zainstalowałem poprawke na forum testowym. O co chodzi:

Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'u.user_avatar_width' in 'field list'

SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject FROM phpbb_posts p, phpbb_users u, phpbb_posts_text pt WHERE p.topic_id = 9 AND pt.post_id = p.post_id AND u.user_id = p.poster_id ORDER BY p.post_time ASC LIMIT 0, 15

Line : 606
File : /home/accounts_a/athrandir/public_html/nowe_style_zrobmy_je/viewtopic.php

W przeciwienstwie do ger0nima, wszyscy mają ten błąd.

Przemo - 09-04-2004, 15:40

Athrandir, dziwne... jak komus jeszcze raz wyjdzie taki blad to prosze napisac.
A tymczasowo pomoże to:
Kod:
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_avatar_width SMALLINT, ADD user_avatar_height SMALLINT;

Wylaczanie scalania dziala, tylko trzeba w panelu admina to wylaczyc jeszcze raz nawet jak jest wylaczone to zaakceptowac zmiany.

[ Dodano: 09-04-2004, 16:45 ]
ger0nim0, masz puste pola w uzytkowniku anonymous w postach na strone posts_per_page, topics_per_page i hot_thershold nie powinno tak byc, jest to spowodowane jakimis bledami z przeszlosci a teraz to wyszlo, sprobuj może recznie w phpmyadminie ustawic tam jakies wartosci.

azazello - 09-04-2004, 16:15

Przemo napisał/a:

Wylaczanie scalania dziala, tylko trzeba w panelu admina to wylaczyc jeszcze raz nawet jak jest wylaczone to zaakceptowac zmiany.

to nie pomaga , który plik to obsługuje może mam skopany?

mopek - 09-04-2004, 16:17

http://www.forum.muzyka.pl/check_files.php
CRSound - 09-04-2004, 16:19

działa OK !
krys121 - 09-04-2004, 16:20

Jak zgrałem 4 poprawkę to mam co? takiego

jak zrobić aby był tylko jeden znaczek płci :?: Dodam że u pozostałych użytkowników forum jest tylko jeden

Pozatym jak przywrócić aby nick prowadziś do profilu danej osoby a nie do wpisania go do szybkiej odpowiedzi :?: Edycja bardzo mi pomaga w zarządzaniu forum :smile:
Prosze o odpowiedź

Gracek - 09-04-2004, 16:25

Co do nicku i profilu to masz pod postem przycisk profil - mnie specjalnie nie przeszkadza.
A płeć - też tak mam... Jednak to nie ja skopałem, tylko co? w tym jest.

azazello - 09-04-2004, 17:04

mopek napisał/a:
http://www.forum.muzyka.pl/check_files.php

ja modyfikowałem te pliki, pozatym wgralem z dzis poprawke 4 jeszcze raz i to samo , nie działa tez wydzielanie id forum w którym mają był nie ??czone , wnioskuje ze co? musi był w bazie ;)

MASS - 09-04-2004, 17:22

Kolejny bląd, po wgraniu poprawki, Tytuł uzytkownika ktory uzytkownik sam sobie wpisać, nie wyświetla się w temacie pod nickiem uzytkownika.
shqvarny - 09-04-2004, 17:22

mam ten sam problem co krys121. Zauważyłem, że w stylach Appalachia i Orange wyświetlane nazwy wyświetlane są podwójnie i uśmieszki wstawia na końcu txt, bez wzglądu na to gdzie jest kursor
Przemo - 09-04-2004, 18:35

Wszyscy ktorzy maja jakies problemy, z wyjatkiem wyswietlania wlasnego tytulu uzytkownika (bo to moj blad i juz go poprawilem, w zwiazku z tym niebawem poprawka5 w ktorej może cos jeszcze sie znajdzie) niech sciagna ze strony glownej styl ktory uzywaja i nadpisza pliki, jesli macie subsilver to sciagnijcie caly pakiet i wgrajcie tylko ten styl.
_FrEzZ__ - 09-04-2004, 18:39

a ja mam pytaie co do poprawki 4 :)

Da sie wylaczyc jakos ten hack you ??

a i Jeszcze jedno nie ze chce wykorzystywac ze wczoraj znalazłem mały bład ktory na szcze?cie w pore poprawićes Przemo .. ale może w Ramach małego podziekowania lookno? bys na moj problem z shoutbox'em o ktorym pisałem w jednym z tematow.. Pytałem paru moderatorow ale nie bardzo wiedzieli jak Mi pomoc :(

Przemo - 09-04-2004, 19:41

Napisze tylko raz i licze na to, że przekałecie innym.
żeby wyłączyć [you ] trzeba w pliku /includes/bbcode.php przed lini?:
$text = str_replace("[you:$uid]", $username, $text);
dopisać:
//
I w pliku check_files.php dodać 2 do wielkości pliku bbcode.php