To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum działu Ogólne (posty do 12.2008) - 1.12.4 - Śledzenie nieczytanych postów - zasada działania

Gracek - 20-03-2006, 19:06

historia zmian w postach, zmien przechowywanie w konfiguracji na 1 dzien
meschiash - 11-02-2007, 19:01

Witam,
czy można wyłączyć sam komunikat, który pojawia się po przekroczeniu przez użytkownika dozwolonej liczby nieczytanych postów (sama funkcja miałaby zostać dalej włączona).

CypisRC - 12-02-2007, 10:16

meschiash napisał/a:
Witam,
czy można wyłączyć sam komunikat, który pojawia się po przekroczeniu przez użytkownika dozwolonej liczby nieczytanych postów (sama funkcja miałaby zostać dalej włączona).

W pliku /include/read_history.php znajdź linijkę:
Kod:
                    message_die(GENERAL_MESSAGE, sprintf($lang['Pruning_unread_posts'], $board_config['rh_max_posts'], $board_config['rh_without_days'], ($pruned_posts + $insert)));

I ją "zaremuj", czyli zmień na linijkę:
Kod:
                    /*message_die(GENERAL_MESSAGE, sprintf($lang['Pruning_unread_posts'], $board_config['rh_max_posts'], $board_config['rh_without_days'], ($pruned_posts + $insert)));
          */

meschiash - 12-02-2007, 11:27

Dzięki za info. A czy to remowanie będzie dalej czyścić read_history ?? (tak bez komunikatu bo został wyłączony) ??
CypisRC - 12-02-2007, 13:57

Cytat:
Dzięki za info. A czy to remowanie będzie dalej czyścić read_history ?? (tak bez komunikatu bo został wyłączony) ??

A dlaczego? Przecież chciałeś wyłączyć TYLKO sam komunikat :?

meschiash - 12-02-2007, 18:46

No i nie kasuje. Mam użytkownika testowego, który ma już 590 nieczytanych postów a w konfiguracji jest wpisane 300.
Czyli nie kasuje a baza rośnie ostro. Jak zrobić aby kasował zgodnie z zapisami w bazie ?

[ Dodano: 19-02-2007, 11:47 ]
Odnawiam powyższy temat. Przyznam, że userzy chcą mnie zlinczować za ten komunikat. Jest to dla mnie mało zrozumiałe ale, mam dosyć wysłuchiwania od nich ciągłych uwag.