To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersja 1.12.0. Beta 7 - Dostępna wersja Beta 7

Gracek - 09-01-2006, 08:30

W zadnym temacie TEGO forum nie wyswietla flag narodowych.. celowe? :)
VampirE - 09-01-2006, 09:55

Mnie np. w tym temacie wyświetla.
B4D2 - 09-01-2006, 10:26

Gracek napisał/a:
W zadnym temacie TEGO forum nie wyswietla flag narodowych.. celowe?

Myśle, że nie :)
Cytat:
Mnie np. w tym temacie wyświetla.

W Operze nie wyświetla

Krakers - 09-01-2006, 10:33

To zabezpieczenie to dramat dla Neostradowców - Neostrada zmienia IP przy każdym rozłączeniu pus co 24 godziny trwania połączenia.
Graffi - 09-01-2006, 12:18

sam pomysł ciasteczek jest jak dla mnie w pełki OK :)
wyeliminuje sporo problemów bezpieczeństwo logowania na podstawie rzeczy zostawionych w kompie - ale czy napewno?? a co z sytuacją ze ktos "siada bezpośrednio po kimś??" - bo to jak dla mnie sytuacja jest nadal tak jak jest teraz..

no ale ludzie z NEO to sie popłacza normalnie na taką opcję
a ja jak na wakacje do domu wróce (modem) to fajnie ze chociaż opera ma autouzupełnianie (na życzenie) bo bym też miał dylemat czy to włączone trzymać czy nie ;)

nasedo - 09-01-2006, 12:48

Gdy dostalem pw:
Kod:
Masz nowych wiadomości:  *nowych* 2Masz nowych wiadomości: *nowych* 2 

wszedlem do skrzynki, a pozniej na strone glowna i info zniknelo, iz ich jeszcze nie przeczytalem, teraz mam
Kod:
Nie masz wiadomości

no_face - 09-01-2006, 14:09

A czy same cookies sa zabezpieczone, czyli w sytuacji jak ktos po kims siada na kompa?
Dobry pomysl z tym sprawdzaniem IP, tylko napewno zyska ona przeciwnikow jak i zwolennikow.

PS autouzupelnianie gdzie zapisuje swoje dane?

irekk - 09-01-2006, 14:15

no_face, to juz jest totalne niedbalstwo, a w tymzabezpieczeniu chodzi o przejmowanie cookies (tam z reguly jest hash) etraz wyobraz sobie tak: ktos ma twoj id i hash wowczas preparuje cookies i juz jest na twoim koncie a teraz jak ipka sie nie bedzie zgadzac z ta co jest przypisana dla hasha to dupa zbita :P
Przemo - 09-01-2006, 14:36

nasedo napisał/a:
dlatego jakiekolwiek wymuszanie ciastek jest zbedne, bo jesli nie zapisze mi tego w ciastku z forum to zapisze w autouzupelnianiu
Chodzi o to że z ciastek haker może wydobyć a z pliku samej przeglądarki już nie, chyba, że włamie Ci się bezpośrednio do kompa i będzie miał dostęp do plików.

nasedo napisał/a:
wszedlem do skrzynki, a pozniej na strone glowna i info zniknelo, iz ich jeszcze nie przeczytalem, teraz mam
Jest śledzenie postów ale nie ma śledzenia PW Nigdy nie było i zawsze po powrocie ze skrzynki na stronę główną znikało info zgadza się?

no_face napisał/a:
A czy same cookies sa zabezpieczone, czyli w sytuacji jak ktos po kims siada na kompa?
Nie i nigdy nie będzie, od tego jest funkcja "Wyloguj"

no_face napisał/a:
PS autouzupelnianie gdzie zapisuje swoje dane?
W plikach konfiguracyjnych przeglądarki które często też są zakodowane

Flagi narodowe działają różnie, w jakich forach ma być ustawia się w Panelu admina, na razie tutaj na forum jest z tym bałagan.

rzymek01 - 09-01-2006, 14:37

ciekawie, ciekawie :mrgreen:

A ja myślałem, że jest badanie adresu IP :roll: (ale może mi się z RzymekCMSem pokręciło, bo tam jest) :P

nasedo - 09-01-2006, 14:40

Przemo napisał/a:
Jest śledzenie postów ale nie ma śledzenia PW Nigdy nie było i zawsze po powrocie ze skrzynki na stronę główną znikało info zgadza się?
wydaje mi sie, ze info o tym ze mam nowe wiadomsoci bylo poki ich nie przeczytalem, a nie poki nie wszedlem do skrzynki
teraz wogole nie wyswietla dymkow z pierwszym i ostatnim postem

Przemo - 09-01-2006, 14:43

Jak uwazasz ze nie wyswietla dymkow to sprawdz gdzie i jak i napisz dokladnie, mi wyswietla dobrze.
nasedo - 09-01-2006, 14:50

w viewforum, po najechaniu na nazwe tematu zawsze w dymku byl pierwszy i ostatni post, teraz po najechaniu nic sie nie dzieje.
dymki w kto jest na forum wyswietla prawidlowo.

strus - 09-01-2006, 14:51

u mnie sa dymki w viewforum..
Przemo - 09-01-2006, 14:59

Gdzie to nie dziala w kilku forach sprawdzales?