F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - PANEL ADMINA - problem z wej?ciem
frozen - 06-06-2006, 20:28
ja tez dolacze sie do tematu.
mam ten sam blad. nie moge wejsc do panel administracyjnego. zainstalowalam skrypt, to jest pierwsza instalacja. nie ma wiec nic z poprzednich wersji. czysta baza i pliki po rozpakowaniu.
po wpisaniu adresu panelu admin dostaje komunikat
Kod: |
Nie posiadasz uprawnień administratora.
|
sprawdzilam pliki check_files.php, wszystko jest ok.
bede wdzieczna za pomoc.
pozdrawiam
czf - 22-06-2006, 00:38
Ehem... ja tez sie podepne pod ten temat... Mam mniej wiecej taki sam problem... Zrobilem aktualke z Przema 1.8 do najnowszej wersji i niby wszystko poszlo ok, tylko nie moge wejsc do panelu admina... Caly czas przekierowuje do strony glownej forum... Sprawdzilem check files i wszystko jest tak jak byc powinno...
Help...
tkoras - 22-06-2006, 08:51
No ja mam tez coś w podobie i nigdzie nie moge znaleść odpowiedzi na to... Gdy zaloguje sie jako admin to chwile nim jestem i po jakims nieokreslonym czasie wywala mnie do wpisania hasla (logowanie do panelu), lub: Kod: |
Nie posiadasz uprawnień administratora. | Wcześniej miałem (w wersji 1.8)Sądze ze to ma coś z tym wspolnego, pomoze jak zmodyfikuje tak samo kod w pagestart.php?
Grzesiek - 29-06-2006, 21:38
Witam,
troszkę mnie niepokoi brak rozwiązania problemu przekierowania do głównej strony w momencie wejścia do PA po aktualizacji do najnowszej wersji skryptu.
Mimo tego, że mam małe forum przyzwyczaiłem się do modyfikacji by Przemo i nie chciałbym z niej rezygnować. Na forum jestem od ponad 3 lat, zawsze w razie jakiś problemów z działaniem forum odpowiedź można było znaleźć czytając forum... w tym przypadku jest jednak inaczej. Zwróćcie uwagę, że ten problem nie pojawił się w jednym przypadku ale wiele osób ma identyczny problem mimo, że zastosowali się do wszystkich wskazówek.
Pozdrawiam
Grzesiek
cezarylee - 14-09-2006, 14:42
Tak dokladnie, nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi na to. Ja dziś tez nie moge sie zalogować do PA, wczoraj dogrywalem w nocy nowy styl, ale to chyba nie przez to. Prawa, i reszta jest ok, bo było ok, nic nie zmienialem, chyba ze junior cos przestawił
[ Dodano: 14-09-2006, 17:46 ]
http://piramida.i365.pl/piramida/check_files.php
simsim6 - 27-09-2006, 15:05
Mój problem jest ciekawszy, mianowicie po kliknięciu na PA wyświetla mi się takie o to coś ^^'
mojeforum napisał/a: |
Warning: main(./../pafiledb/includes/functions.php): failed to open stream: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/accounts_z/zifael/public_html/admin/index.php on line 57
Warning: main(): Failed opening './../pafiledb/includes/functions.php' for inclusion (include_path='.:/var/iws/php/php4-fcgi/lib/php') in /home/accounts_z/zifael/public_html/admin/index.php on line 57
Fatal error: Unknown function: pafiledb_config() in /home/accounts_z/zifael/public_html/admin/index.php on line 58
|
chelloPL - 27-09-2006, 20:39
simsim6, http://www.shiryudojo.boo.pl/check_files.php
Masz napisane co musisz z tym zrobić... (na czerwono na dole).
A w tym "ciekawszym" problemie jest tylko tyle, że czytać nie potrafisz ze zrozumieniem. Mało tego - nawet istniejących postów w tym temacie nie przeczytałeś (bo już w drugim, czy trzecim masz odpowiedź)
simsim6 - 28-09-2006, 07:07
Oups, racja ^^" Z przyzwyczajenia do czytania tylko tekstu niebranego w ramki, obrazki czy cuś nie przeczytałem Twojej wcześniejszej odpowiedzi ^^". Oczywiście to mnie nie usprawiedliwia ^^" Sorraski ^^"
extreme.olsztyn - 05-11-2006, 22:25
Mój problem dokładnie wygląda tak:
wczoraj w nocy modernizowałem portal. W konfiguracji mojej domeny www.extreme.olsztyn.pl zrobiłem przekierowanie na URL .../portal.php - po to żeby portal stał się moją stroną główną. No i wszystko było ok i działało tak jak chciałem kiedy odchodziłem od kompa. Dziś rano po odpaleniu strony www.extreme.olsztyn.pl Po pierwsze zniknął nagłówek (górny baner - wkleiłem tam takie zdjęcie http://www.jagi.nazwa.pl/phpBB2/files/1_820.gif ). Po drugie - co najważniejsze - po próbie zalogowania się nic się nie dzieje - nic nie mogę zrobić ani też nie widzę linku do panelu administracyjnego (pozostali użytkownicy forum mają ten sam problem)
poprzez oststnie tematy udaje mi się wejść na główną stronę forum i widzę tam siebie na dole wśród zarejestrowanych użytkowników. Kiedy próbuję się zalogować do Panelu Administracyjnego (udało mi się uruchomić stronę z logowaniem) przerzuca mnie do portalu.
Opisywano tu podobne problemy i sporo szukałem odpowiedzi na FAQ ale nie nic nie znalazłem!!
KTO POMOŻE??
MasterM - 08-11-2006, 21:10
Mam hosta na yoyo.pl i niby robię wszystko dobrze, ale po wejściu do panelu admina pojawia mi się biała kartka.
w nr portu podałem 21, 80 i 3306 żaden nie dał rezultatu (najlepszy efekt na 21, bo wyskoczyła biała kartka, pozostałe niet.)
nie chciałem zakładać nowego topicu, sory że bawie siew archeologa
arton10 - 10-11-2006, 16:05
Witam! Mam pewien problem, załozylem testowa stronke i forum na yoyo.pl a dzis nie da rady wejsc ani tu ani ty. Gdy wchodze na forum mam cos takiego : Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on 'mysql3.yoyo.pl' (4) in /var/www/sites/yoyo.pl/a/r/arton13/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Can't connect to MySQL server on 'mysql3.yoyo.pl' (4)
Pisze ze nie chce połaczyc sie z baza danych ale co z tym fantem robic dalej! Prosze o pomoc. Pozdr
FayMoon - 12-12-2006, 23:05
Problem, o którym wspominacie (tzn. po kliknięciu na link do PA wczytuje się strona główna), pojawił się na jednym z moich forów w chwili, gdy włączyłem w PA opcję sprawdzania poprawności adresu (ta opcja od początku mojej przygody z phpBB nigdy nie działała jak trzeba ). Ponieważ po wylogowaniu się i wtórnym zalogowaniu nie jest już możliwe wejście do panelu administracyjnego, proponuję spróbować rozwiązać problem inaczej (dla przypadków analogicznych do mojego):
phpMyAdmin tabela phpbb_config kolumna check_address ustawiamy 0 (zero)
Teraz należy się wylogować z forum, wyczyścić cookies przeglądarki i zalogować ponownie.
Dj_Rasti - 13-12-2006, 17:05
MasterM napisał/a: | Mam hosta na yoyo.pl i niby robię wszystko dobrze, ale po wejściu do panelu admina pojawia mi się biała kartka. |
Mam identyczny problem i nie wiem jak go naprawić ;/
astraklub - 16-12-2006, 22:45
matti_paluki napisał/a: | Ja problem mam z tym że gdy się zaloguje na swoim forum zamiast pokazywania sie jakiejkolwielk informacji o udanym zalogowaniu albo odpalenia strony głównej forum pokazuje sie białe tło. Gdy wejde na strone główną forum jestem zalogowany.
Ale dlaczegopo zalogowaniu pokazuje mi sie białe tło???
Inna sprawa to panel admina!
Otwieram go i pokazuje mi sie też białe tło ale nic z tym nie moge zrobić!!?
PHP nie potrafie ( dopiero zaczymam sie tego uczyć) |
mam dokłądnie ten problem panowie pomóżcie
Anonymous - 21-12-2006, 21:06
Ja mam problem taki:
Po wejściu na moje forum i zalogowaniu się próbuję wejść do Panelu Administracyjnego, lecz on w ogóle nie reaguję.
Gdy naciskam na Panel Administracyjny, przenosi mnie na główną stronę forum, a adres forum wygląda wtedy tak: www.worldatwar.pl/index.php?redir=1
Czy to problem z domeną, czy jakiś inny?
Jeżeli macie jakieś pomysły, prosił bym o wskazówki.
Pozdrawiam.
edit:
próbowałem wgrać katalog admin od nowa, ale nic to nie dało.
edit2: problem rozwiązany ;pp
|
|
|