To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólna pomoc dotycząca stylów - [nowy styl]TeskoRed

warna - 19-10-2005, 20:16

wiem, wiem, troche lamersko mi to wyszło, bo kopiowałem poszczególne literki z innych przycisków, ale zawsze coś... (sorry, że w załącznikach, ale ten #$@#%#@$! imageshack coś ten teges :/ :x :|

[ Dodano: 20-10-2005, 15:24 ]
przezs moją nieuwagę zapomniałem o ikonce whosonline.gif w załączniku bez tła.

Blackall - 30-10-2005, 13:01

Witam, znalazlem pewien drażniący mnie błąd, i co najgorsze nei weim gdzie szukać wyjaśnienia :/ Możliwe że coś w cssie, ale nie znam sie na tyle na stylach, zeby wiedziec co.
Mienowicie po najechaniu na osobe ktora jest na forum pojawia sie dymek. Niestety dymek ten jest drocha za duzy i brzydko wygląda. Wydaje mi sie ze odwolanie do cssa jest moze niepoprawne, nie wiem... Ktos wie co trzeba zedytować?

Mich@ł - 30-10-2005, 13:03

Blackall, a moze nacisnąłeś ctrl + scroll myszki ? Bo w ten sposób powiekszysz własnie ten dymek.
Blackall - 30-10-2005, 13:03

Aaa i drugi błąd: w panelu kontrolnym modaratora nie działa funkcja zaznacz/odznacz wszystkie...

[ Dodano: 30-10-2005, 13:04 ]
Cytat:
Blackall, a moze nacisnąłeś ctrl + scroll myszki ? Bo w ten sposób powiekszysz własnie ten dymek

Na subsilverze jest ok, z resztą powiedz jak u ciebie - autor stylu poal link http://looz.boo.pl :wink:

[ Dodano: 30-10-2005, 13:05 ]
Nie, to nie to..

[ Dodano: 30-10-2005, 16:44 ]
Kiedy wejde w bramke gg rozwala sie stopka forum. Albo raczej literki są dziwnej wielkosci...

[ Dodano: 30-10-2005, 16:45 ]
W pisaniu odpowiedzi 'Zamknij wszystkie otwarte tagi bbCode' - nie widać napisu... :|

[ Dodano: 30-10-2005, 17:44 ]
I sugerowałbym zmiane w simple_footer.tpl... Ale sie tego nazbierało :roll:

[ Dodano: 30-10-2005, 18:03 ]
Po wrzuceniu cssa z subSilvera dymek jest ok. No dobra, tylko który fragment za to odpowiada? :roll:

[ Dodano: 30-10-2005, 18:08 ]
Naprawiłem kolejny błąd: w cssie atrybuty fontów, a dokładniej font,th,td,p { font-size: 10px; } były podane w pt a nie px... :roll:

[ Dodano: 30-10-2005, 18:29 ]
A te litery na dymku tez były zalezne od wielkosci fontów, wiec po zmianie pt na px [w cssie] już jest ok :mrgreen:

Hlopcyk - 30-10-2005, 20:22

Blackall napisał/a:
w panelu kontrolnym modaratora nie działa funkcja zaznacz/odznacz wszystkie...

Działa
Blackall napisał/a:
Kiedy wejde w bramke gg rozwala sie stopka forum. Albo raczej literki są dziwnej wielkosci...

Nie wiem gdzie to poprawić, niby wszystko jest ok...
Blackall napisał/a:
W pisaniu odpowiedzi 'Zamknij wszystkie otwarte tagi bbCode' - nie widać napisu...

Poprawiane
Blackall napisał/a:
I sugerowałbym zmiane w simple_footer.tpl... Ale sie tego nazbierało

Tzn?
Blackall napisał/a:
Po wrzuceniu cssa z subSilvera dymek jest ok. No dobra, tylko który fragment za to odpowiada?

Poprawione
Blackall napisał/a:
Naprawiłem kolejny błąd: w cssie atrybuty fontów, a dokładniej font,th,td,p { font-size: 10px; } były podane w pt a nie px...

Poprawione

Paczka ze stylem zaktualizowana...

Blackall - 30-10-2005, 20:26

Hlopcyk napisał/a:
Cytat:
w panelu kontrolnym modaratora nie działa funkcja zaznacz/odznacz wszystkie...
Działa

Dziwne ze u mnie subsilver działa [zaznacz/odznacz] a twoj styl nie :/ Chyba ze cos poprawiles ze teraz dziala?
Cytat:
Cytat:
W pisaniu odpowiedzi 'Zamknij wszystkie otwarte tagi bbCode' - nie widać napisu...
Poprawiane

Mozesz podac co ręcznie zmienic?
Hlopcyk napisał/a:
Cytat:
I sugerowałbym zmiane w simple_footer.tpl... Ale sie tego nazbierało
Tzn?

phpBB Przemo 1.8 i brak odnosnika o modyfikacji stylu przez ciebie :wink:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem gdzie to poprawić, niby wszystko jest ok...

Wystarczylo poprawic w cssie pt na px ;)

Hlopcyk - 30-10-2005, 20:34

Blackall napisał/a:
Dziwne ze u mnie subsilver działa [zaznacz/odznacz] a twoj styl nie :/ Chyba ze cos poprawiles ze teraz dziala?

Teraz poprawiłem ten plik...Jest w zaktualizowanej paczce...
Blackall napisał/a:
Mozesz podac co ręcznie zmienic?

W posting_body.tpl tam gdzie masz
Kod:
<td class="gensmall" align="center"><input type="button" class="button" value="Google" onclick="google('[g]', '[/g]')"></td>
                                    <td nowrap="nowrap" align="right"><span class="gensmall">
                                        <input type="button" class="button" name="addbbcode-1" value="{L_BBCODE_CLOSE_TAGS}" style="width: 84px" onClick="bbstyle(-1)" onMouseOver="helpline('a')" /></span></td></span></td>
zamień na
Kod:
</span>
                                    </td>
                                    <td nowrap="nowrap" align="right"><span class="gensmall">{CLOSE_ALL}</span></td>

Blackall napisał/a:
phpBB Przemo 1.8 i brak odnosnika o modyfikacji stylu przez ciebie

W simple footer chyba się tego nie pisze :P
Blackall napisał/a:
Wystarczylo poprawic w cssie pt na px

Zmieniłem ale nic nie dało..

Blackall - 30-10-2005, 20:40

Cytat:

Mozesz podać ręcznie co zmienić? :)
Hlopcyk napisał/a:
W .css znajdź linijkę zaczynającą się od font,th,td,p, zaznacz całą i zamień na

Czekaj, bo sie pogubimy ;) Mi chodzilo o to, zebys mi podal co zmienic ręcznie, zeby było widać napis na przycisku zamknij tagi bbcode w pisaniu odpowiedzi :)

EDIT: Widze ze juz zmieniles swoj post, ok teraz jest dobrze, thx
Cytat:
Zmieniłem ale nic nie dało..

W dwoch miejscach tak jest, u mnie działa - fonty na dymkach są ok :)

I jeszcze znalazlem - kiedy wejdziesz w kogos profil w pewnym miejscu jest widoczny '-->' ktory wogole jest niepotrzebny :]

Znajdz w profil_body (czy jak mu tam):
Kod:
          //--></script><noscript>{ICQ_IMG}</noscript></td>
i usuń
Kod:
-->
U mnie działa ;)
Hmmm u ciebie na forum widze ze jest ok :| Nie wiem, u mnie było te kilka niepotrzebnych znakow wiec mozliwe ze w paczce tez tak jest...

Mich@ł - 30-10-2005, 20:42

Hlopcyk, a ty ten styl robiłes na bazie subSilver 1.9.5 czy korzystałes z instrukcji przerabiania stylu ?
Hlopcyk - 30-10-2005, 20:47

Blackall napisał/a:
Cytat:

Mozesz podać ręcznie co zmienić?

Podmieniłem plik z subSilvera... :mrgreen: Nie wniosło to żadnej różnicy oprócz tego, że działają te zaznaczenia i odznaczenia :wink:
Blackall napisał/a:
Mi chodzilo o to, zebys mi podal co zmienic ręcznie, zeby było widać napis na przycisku zamknij tagi bbcode w pisaniu odpowiedzi

Napisałem w poprzednim poście... :mrgreen:
Blackall napisał/a:
kiedy wejdziesz w kogos profil w pewnym miejscu jest widoczny '-->' ktory wogole jest niepotrzebny :]

W paczce jest poprawione...
Mich@ł napisał/a:
Hlopcyk, a ty ten styl robiłes na bazie subSilver 1.9.5 czy korzystałes z instrukcji przerabiania stylu ?

Instrukcja przerabiania :wink:

Blackall - 30-10-2005, 20:49

Cytat:
Podmieniłem plik z subSilvera... Mr. Green Nie wniosło to żadnej różnicy oprócz tego, że działają te zaznaczenia i odznaczenia Wink

Tylko napisz jeszcze ktory to :) :mrgreen:
Cytat:
W paczce jest poprawione...

Hmm ale zrobiles to co ja podalem czy cos innego wymysliles? :wink:

To by chyba było na tyle :D

Hlopcyk - 30-10-2005, 20:51

Blackall napisał/a:
Tylko napisz jeszcze ktory to

modcp_body.tpl
Blackall napisał/a:
Hmm ale zrobiles to co ja podalem czy cos innego wymysliles?

Usunąłem tą strzałeczkę...A wydaję mi się że wcześniej była ona poprawiona w paczce... :mrgreen:

Mich@ł - 30-10-2005, 20:53

Hlopcyk napisał/a:
Instrukcja przerabiania

uuuuuuu Hlopcyk, no to wybrałes nie za dobra metode, bo instrukcja przerabiania chyba nie jest do najnowszej wersji tylko do wersji 1.9.3 lub jeszcze wczesniejszej.

Ja bym na Twoim miejscu sprobowłą podmienić wszystkie pliki z syn silver oczywiscie z pozmienianymi nazwami (nazwe subSilver zmieniasz na swoja ) tylko zostawił overal_header, index_body, css, simple_header, overal_fotter, no i chyba tyle. Wtedy befdziesz miał pewność ze nie ma błedów ;)

warna - 30-10-2005, 21:04

Cytat:
uuuuuuu Hlopcyk, no to wybrałes nie za dobra metode, bo instrukcja przerabiania chyba nie jest do najnowszej wersji tylko do wersji 1.9.3 lub jeszcze wczesniejszej.

jest do wersji 1.9.4 ;)

Mich@ł - 30-10-2005, 21:07

warna, a to spoko :] myslałem że to nie jest aktualizowane za bardzo :] przynajmnij ja juz przestałem przerabiac styli tą metoda bo wasnie nie był one aktualne ;)