Wersje 1.9 i starsze - Jakie znalezliscie bledy w wersji 1.7 ?
azazello - 26-02-2004, 01:05
Może dodać najnowsz? wersje Points system i sklpeiku, standardowo wyłączon? , włącza?o by się dopiero w panmelu admina kto by chciał,
może jak nie chcesz color grups to dało by się zrobić dodatkow? range przyjaciela tak jakjest junior admin?
P.S. myślałes może o instalacji w której by się zaznacza?o czego się nie chce instalowac ?
Gracek - 26-02-2004, 15:54
Co do problemu Kacpra, to można dodać takie co?, że użytkownik w profilu podaje sobie kolor swojego nicka w #RGB.
Widmo - 26-02-2004, 16:07
Cytat: | ReportPost jest bardzo skomplikowany, kupa roboty i dodatkowe obciazenie forum, chyba nie dodam |
A Tobie pewnie chodzi o guzik przy KAZDYM poscie. a może po prostu na dole strony guziczek [ Zg?o? do moderowania ] taki najprostszy.
Porzypomne ze to nie jest bajer w stylu "zmieć kolor" tylko jedno z wazniejszych opcji FORUM. Na tym sie opiera - na moderowaniu.
i jak ?
prosimy...
Widmo - 26-02-2004, 17:24
Cytat: | P.S. myślałes może o instalacji w której by się zaznacza?o czego się nie chce instalowac ? |
To by bylo zajefajne, ale zrobić co? takiego - graniczy z cudem...
BTW: Przemo: mówi?e? ze powiadamianie GG nie dziala. ( na tym forum NIE dziala ) ale u mnie wszystko ok. Dostaje powiadomienia i userzy tez moga je dostawac.
kamo - 26-02-2004, 21:23
ogólne-Ustawienia Główne-Strony głównej
o problemie na
http://www.przemo.org/php...t=konfiguracja
rew2 - 27-02-2004, 00:44
cos mi sie przypomnialo co do phpmyadmin-a ja mam zaistalowany calkiem innego moda, i w tym modzie wejscie i skorzystanie z niego mozliwe jest tylko i wylacznie dla admina inni juz nie nawet jak go beda widziec za to naprawde robi to co powinien co obecnemu nie czesto sie udawalo jak go uzywalem aaa jest bardziej robudowany tzn. pokazuje procent "defragmentacji" czy jak to nazwac dla kazdej tabeli.
Przemo - 27-02-2004, 01:25
phpmyadmin to calkiem inna rzecz.
Widmo, ok, sprobuje zrobic sam takiego moda do zglaszania postow
Knox - 27-02-2004, 08:45
http://www.przemo.org/php...highlight=#7447
Przemo - jestes ostatnia deska ratunku
Tech - 27-02-2004, 10:18 Temat postu: Propozycje/poprawy Edycja postow przez admina, w poscie pokazuje kawalek kodu zmiast normalnego linka do profilu admina.
Szybka odpowiedz - Klikajac na nazwe usera powinno wstawiac do formularza np Kod: | "[b]@ nazwa_usera[/b], | obecnie jest to link do profilu, tylko po co jak mamy ikonke profil.
Mozliwosc dania ostrzezenia bezposrednio z postu, a nie wchodzenie w profil czy z głownej.
Wyswietlanie ilosci ostrzezen w profilu, w postach.
Raportowanie postow, to wazna rzecz.
Wylaczenie opcji "powiadamiaj na GG" bo jak sie w panelu wylaczy to nie ma mozliwosci wpisac numeru w profil.
Sortowanie na liscie zalogowanych userow wg alfabetu i rangi ( najpierw admini,modzi, grupy i cala reszta )
Logowanie wiecej numerow IP przy probie blednego wpisania hasla - chodzi o to ze loguje ostani IP, a szkoda bo mialem przypadek ze 2 razy probowano ukrasc konto userowi, i mialem ostani IP, niestety nie bylem pewien kto to zrobil.
Te propozycje zrobilismy u siebie na forum, ale sa one wg mnie bardzo przydatne i powinny sie znalezc w nowej wersji.
BAN na ciastka, to dla tych co maja modemy, neo+ etc.
PeTeReK - 27-02-2004, 10:19
Dodanie mozliwosci zablokowania tematu moderatorom w Szybkiej odpowiedzi. To by bylo bardzo przydatne
Andrzej.K - 27-02-2004, 10:41
A ja bym poprosić jeszcze mod-group-moderatorZ - czyli kilku Moderatorów grup oraz Admins/mods color management.
Tech - 27-02-2004, 11:17
Dodam jeszcze aby uaktualnicz moda od załącznikow
Oraz poprawic "blad" z ukrywaniem wiadmosci, ponimo wylaczenia opcji w ACP, user ktory zna opcje hide może ja uzyc bez problemu. I oczywiscie Admin/mod powinien widziec ukryte wiadomosci.
Przemo - 27-02-2004, 12:33
Cytat: | Edycja postow przez admina, w poscie pokazuje kawalek kodu zmiast normalnego linka do profilu admina | Tak juz jest to poprawione Cytat: | Dodam jeszcze aby uaktualnicz moda od załącznikow | zrobione Cytat: | Oraz poprawic "blad" z ukrywaniem wiadmosci... | Mam problemy z bbcode w phpBB, jest to niezbyt znany mi temat Probowalem zrobic wylaczanie "prawdziwe" bbcode lecz bbcode.php nie czyta polowy rzeczy z ustawien forum, musial bym tam dorabiac specjalne funkcje a to tez spowolni cale forum, poza tym od czego sa ostrzezenia? Jak userzy beda hackowac forum to ostrzezenie.
A co do tego zeby admin i mogl mogl widziec ukryte wiadomosci to akurat uczestniczylem kiedys w problemach pewnego forum warezowego gdzie ktos z zaufanej ekipy czyscil ftp-y i jakby tak bylo jak mowisz to nikt by nie ufal modom i adminom. Cytat: | Wylaczenie opcji "powiadamiaj na GG" bo jak sie w panelu wylaczy to nie ma mozliwosci wpisac numeru w profil. | Nie rozumiem... Ja nie widze nigdzie w panelu admina mozliwosci wylaczenia tego. W profilu znika jedynie powiadamianie na GG jak w panelu admina admin nie wpisal numeru i hasla.
O reszcie pomysle i sprawdze mozliwosci techniczne
picollo - 27-02-2004, 12:35
a ja może do konca nie rozumiem opcji "konserwacja" w dzalie download, ale zdaje mi sie ze powinien usuwac tylko te pliki z serwera, ktore zostaly usuniete z bazy forum. U mnie natomiast wywala wszystkie pliki z serwera, nawet jesli linki sa jeszzce aktywne.
Tech - 27-02-2004, 13:57
Przemo napisał/a: | Cytat: | Wylaczenie opcji "powiadamiaj na GG" bo jak sie w panelu wylaczy to nie ma mozliwosci wpisac numeru w profil. | Nie rozumiem... Ja nie widze nigdzie w panelu admina mozliwosci wylaczenia tego. W profilu znika jedynie powiadamianie na GG jak w panelu admina admin nie wpisal numeru i hasla. |
Znika, ale wtedy nie mozna wyslac wiadomosci przez bramke GG
|
|
|