To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Archiwum - [opinie] i365.pl

Plemnik - 28-01-2006, 14:04

Maxiu napisał/a:
...kupiłem najpierw na próbę najmniejszy pakiet, ale później za dopłatą zrobiłem mały update...

Ile zapłaciłeś za ten update??

I jaką ma pojemność baza dynych w najtańszym pakiecie??

Maxiu - 28-01-2006, 14:22

Za startowy pakiet na samym początku zapłaciłem 10 zł, po jakiś 2 tygodniach dopłaciłem 20 zł i za te 30 zł (rocznie) w sumie mam 500 MB i 10 GB transferu (miesięcznie), baza danych jest współdzielna z miejscem, więc może miec taką bazę ile masz miejsca. Oczywiscie bazy są bez ograniczeń jeśli chodzi o ilość, konta FTP też.
Plemnik - 28-01-2006, 14:25

THX, to chyba się skusze i skończe wkońcu z dormowymi serwerami :)
Fiercio - 28-01-2006, 15:35

Dodatkowo i365 występuje na allegro np. tu
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83551419

W skrócie - za 10 zł 100MB/2GB transferu
30 zł - 500MB / 5 GB
99,99 zł - 1GB/50GB

;]
(O tym właśnie pisał Maxiu)

d007 - 28-01-2006, 15:54

Ja tez u nich testowałem konta i śmiga nieźle. Właśnie u nich wykupuje hosting ;)
jachu151 - 29-01-2006, 22:45

Ja kupiłem konto już grubo ponad rok temu ;)
Na allegro początkowo skorzystałem z najtańszej oferty, przechodząc w kolejnych miesiacach na coraz wyzsze parametry ;) Aż doszedłem do bardzo przyzwoitego tzn
1GB i 15GB trafficu mam dostęp do WHM-a wiec mogłem sobie podzielić bez problemu na serwisy itd a wszystko w niskiej cenie :) W przeciągu okresu jaki używam konta nie było dłuższych przerw w działaniu - jeśli jakieś były to dostawałem email z informacjami.
Myślę, że hosting można nazwać godnym polecenia - podkreślając NISKIE CENY

pozdrawiam

Yanix - 06-02-2006, 18:02

chelloPL, taka mała korekta, na s4.tivi.net.pl safe mode jest wyłączony.
http://sajfaj.net/board/check_files.php

shqvarny - 06-02-2006, 21:20

nie spotkałem się z negatywnymi opiniami i hosting zasłużenie trafił na listę sprawdzonych firm.
przy okazji chciałem Jackowi i Kamilowi podziękować za wyręczenie i dodanie firm (na moim necie średnio się dało, choć teraz już lepiej)

ravnet - 17-02-2006, 19:38

Wziąłem u mich konto do testowania, staram się korzystać z niego jak najwięcej i wymęczyć je zanim się zdecyduje.
Ceny mają naprawdę spoko, ja wziąłem simple server w skrócie 1GB miejsca, 10GB transfer/mc, nielimitowana liczba baz mySQL,PostgreSQL, kont FTP itp. Cena 65zł/rok.

Pierwsze wrażenie jest nawet dobre, nie pracuje to błyskawicznie ale za to stabilnie(nie miałem sytuacji żeby serwer był nie dostępny).
Oczywiście kontakt jest super, błyskawiczny, mimo wieczornych godzin(18-20) konto mi odrazu założyli, a na maile odpowiadali w ciągu kilku minut.
Muszę się zdecydować do poniedziałku. Czekam na inne opinie.

jedrus4 - 19-02-2006, 02:23

może dodam swoją opinię jako użytkownika, który przez rok korzystał z tego hostingu.
na początku wszystko było ok - dopóki forum nie zaczęło generować sporego obciążenia (1000 użytkowników, ponad 150 postów dziennie, około 30 osób on-line non-stop).
wtedy serwer zaczął się "zawieszać" - głównie baza danych. występował błąd "too many connections" - wiele razy monitowałem o tym administratorowi, zwalał to na "by przemo". niestety nie mogłem się nagłowić skąd nagle taki błąd. twierdził, że zwiększył limity, ale forum miało ogromne problemy - wymieniony wyżej błąd występował naprawdę często (średnio raz na godzinę, a nierzadko między 18 a 20 nie można było w ogóle korzystać z forum).
wyniosłem się na nazwa.pl - ale.... tam też problemy. więcej w "antyliście" hostingów...

[ Dodano: 19-02-2006, 02:24 ]
dodam jeszcze, że przez to iż ich serwery mieszczą się w stanach transfer wbrew pozorom nie jest tak szybki. często na załadowanie niewielkiego obrazka czeka się godzinami. poza tym połączenia sa niestabilne - potrafi zerwać połączenie ftp przy wgrywaniu dużego pliku - szlag mnie trafiał.

ravnet - 19-02-2006, 13:32

Może i ja napiszę po moich obserwacjach po kilku dniach użytkowania konta.
Transfer FTP faktycznie potrafi się zaciąć: przy przegrywaniu ok 100MB(ponad 14tyś plików i 1400 folderów) kilkanaście razy mi się rozłączył(zerwał połączenie), to samo było jak wgrywałem tylko forum zacią się kilka razy, przez co nie wgrał wszystkich plików i musiałem wgrywać jeszcze raz.
Moim zdaniem głównym problemem jest duża odległość, a tracert ma aż 24 przeskoki i potrafi zaciąć się gdzieś za Atlantą a nawet na ich serwerach. Ping w granicach 180-600 powoduje że wgrywanie czegoś przez FTP trwa strasznie długo(swoje pliki wgrywałem cały dzień).
To samo jest przy obsłudze stron WWW, jeżeli ma dużo plików/zapytań SQL to trwa trochę długo, podobnie jest z korzystaniem bazy danych przez moje programy, wolno wczytuje dane.
Co do samej stabilności nie miałem z tym problemów, zawsze wczytał mi stronę, raz wolniej, raz troche szybciej ale wczytał.
Mam troche mieszanie odczucia i sam nie wiem co o nich sądzić, a do jutra muszę się zdecydować.

Maxiu - 19-02-2006, 14:55

Gdy ja wgrywałem moje fotki do albumu 500 fotek 45 MB to wszystko wskoczyło mi za pierwszym razem, a upload był 20 KB/s. W lutym odczułem pewien drobny defekt, a mianowicie czasem forum się tak przytnie na około 2-3 sekundy, a jak zaskoczy to działa już dobrze. Wydaje mi się, że to jest wina bazy.
ravnet - 19-02-2006, 23:39

Właśnie odbyłem długą konwersację z adminem,naprawdę odpisuje błyskawicznie, mimo że jest niedziela i noc.

Ping teraz jest w miare stały a wczorajsze problemy to sam nie wiem czy było to u nich czy może poprosty sieć była przeciążona(nie przeanalizowałem dokładnie).
Dzisiaj pinguję od rana i siedzę cały czas na koncie i jest ok.
Admin był nadzwyczaj uprzejmy i wykazał się cierpliwością dla takiego upierdliwego klienta jak ja (dyskutowaliśmy 3 godziny) a z samej rozmowy jestem bardzo zadowolony.

W innych firmach trzeba czekać na odpowiedź kilka-kilkanaście godzin, nawet w home.pl długo czekałem a z takimi odstępami czasu trudno coś załatwić.
W razie jakiś problemów liczy się szybka pomoc.

Ostatecznie mnie przekonal i jutro puszczę im kaskę.

d007 - 21-02-2006, 00:13

U mnie też ostatnio na forum były problemu.. trochę przycinał się... ale ogólnie fajnie chodzi. Z uploadem na serwer problemów nie mam ale też mam swoje łącze bardzo szybkie więc nie zawsze widzę problem połaczenia...

Admin jest spoko, też go ostatnio troszkę męczyłem i odpisywał mi na każde pytanie ;]

andy13 - 26-03-2006, 21:00

widzę że zdania są podzielone...
warto kupić tam konto?