HydePark - [OffTopic] Kiedy publikacja 1.12.9
irekk - 25-04-2015, 06:20
SeNioR, nie do końca jest tak jak mówisz. Przemo robił forum z poprawkami ale 1.12 jest mocno przepisany pod kątem wydajności. Jeśli pamiętasz, to phpbb 1.9 i niżej potrafił zarzynać bazę setką zapytań na widoku tematu. Jak jest teraz sam widzisz.
SeNioR napisał/a: | Co do wersji 1.12.9 będzie dostępna na moim forum za kilka tygodni. |
PhpBB by Przemo by SeNioR?
Oficjalne 1.12.9 nad którym teraz ekipa pracuje, poza jakimiś fixami zostało skonwertowane w pełni na utf8, teraz trwa praca nad konwerterem bazy i przeniesieniem fraz językowych do bazy danych. Jak już wspomniałem zmiany są robione pod kątem konwersji na nowy skrypt. Dodatkowo usunięte będą dawne kontrowersyjne zabezpieczenia.
Oneitatsu - 25-04-2015, 10:48
Mrozik już próbował, bez rezultatu.
Cytat: | Dodatkowo usunięte będą dawne kontrowersyjne zabezpieczenia. |
eeej, bez tego skrypt straci chyba ostatni smaczek, o którym jeszcze dzisiaj się dyskutuje .
Anonymous - 25-04-2015, 12:00
irekk, no co do optymalizacji to fakt, przemo w tym zakresie zrobił dobrą robotę ale pisanie phpBB2 by Przemo tak jakby Przemo napisał całe phpBB2 moim zdaniem jest bez sensu.
Co do UTF-8 mogę to zrobić w godzinę..a oni się z tym męczą miesiącami..
znam ten skrypt lepiej niż nie jeden suport tutaj jak w ogóle są jeszcze takie osoby
Cytat: | PhpBB by Przemo by SeNioR? |
Nie.. dziwnie to brzmi. Po prostu nie będę już korzystał z phpBB2 i zamierzam wydać swoje poprawki. Zawsze chciałem wstąpić do suportu i pomóc im trochę no ale widocznie nie potrzebują pomocy..
Ciekawe kiedy wyjdzie ta oficjalna wersja za rok ? dwa lata? bo tak przeważnie wychodzą poprawki...
Ja wydam nieoficjalną poprawkę i pewnie będzie lepsza niż ta oficjalna.. a czy ktoś sobie ją wgra to już decyzja użytkownika.
pikaczu - 25-04-2015, 12:10
Cytat: | Ja wydam nieoficjalną poprawkę i pewnie będzie lepsza niż ta oficjalna.. a czy ktoś sobie ją wgra to już decyzja użytkownika |
No ja na pewno sobie wgram
Tommekk80 - 25-04-2015, 12:18
SeNioR, jak nie zamierzasz przestać być taki cyniczny, wszystkowiedzący i
SeNioR napisał/a: | znam ten skrypt lepiej niż nie jeden suport tutaj |
To zamilcz. Nie potrafisz nic poza kradzieżą modyfikacji (patrz twoje forum).
Założyłeś sobie kopię przemo.org i teraz zgrywasz cwaniaka. O tej swojej 'nieoficjalnej poprawce' już skrzeczysz też z dwa lata, więc nie pitol o godzinie pracy.
PhpBB by Przemo by SeNioR dziwnie brzmi? A mój shoutbox, który u siebie nazwałeś swoim? Po zwróceniu uwagi potraktowałeś mnie tak, jak ja potraktuję teraz ciebie.
http://webmasteruj.pl/tem...or-65800#329417
Więc grzecznie spie***laj na swoje webmasteruj.
pikaczu - 25-04-2015, 12:24
Cytat: | PhpBB by Przemo by SeNioR dziwnie brzmi? A mój shoutbox, który u siebie nazwałeś swoim? Po zwróceniu uwagi potraktowałeś mnie tak, jak ja potraktuję teraz ciebie.
http://webmasteruj.pl/tem...or-65800#329417
Więc grzecznie spie***laj na swoje webmasteruj. |
Nie spodziewałem sie tego po tobie SeNioR,
irekk - 25-04-2015, 12:31
SeNioR, kolego zajmij się dalej plagiatowaniem bo o programowaniu masz małe pojęcie Z chęcią bym chciał zobaczyć jak rozwiązujesz kwestię konwersji langów użytkowników - tych standardowych jak i langów z modyfikacji. Pomijam już kwestię bazy danych bo jakbyś umiał to ogarnąć to byś zrobił już to dawno i wszyscy używali by "twojej" wersji.
Tommekk80 napisał/a: | Ciekawe kiedy wyjdzie ta oficjalna wersja za rok ? dwa lata? bo tak przeważnie wychodzą poprawki... | Siadłem do by przemo w zeszłym tygodniu. Przez tydzień z chłopakami ogarniamy nowy skrypt a z nudów siadłem do listy ich problemów i już mam spory progres jeśli chodzi o trochę rzeczy. Tak więc jak dla ciebie to będzie w 2017 dla reszty pewnie z końcem maja.
pikaczu - 25-04-2015, 13:02
Cytat: | dla reszty pewnie z końcem maja. |
Czekam z niecierpliwością
Anonymous - 25-04-2015, 13:55
Tommekk80, hehe no spodziewałem się twojej wypowiedzi... mogę się przyznać że zrobiłem to tylko po to by cię wkurwić i widocznie zadziałało. Mam w dupie tą modyfikację równie dobrze mogę ją w każdej chwili usunąć.
Cytat: |
O tej swojej 'nieoficjalnej poprawce' już skrzeczysz też z dwa lata, więc nie pitol o godzinie pracy. |
? Dwa lata? coś ci się pomyliło. Zamierzam przejść na inny skrypt, i pomyślałem że wydam swoje poprawki wiec się odczep grzecznie
Cytat: | PhpBB by Przemo by SeNioR dziwnie brzmi? A mój shoutbox, który u siebie nazwałeś swoim? Po zwróceniu uwagi potraktowałeś mnie tak, jak ja potraktuję teraz ciebie. |
Tak jak piszę wyżej, mam gdzieś ten twój ShoutBox czy tą modyfikację która tam do niego wprowadziłeś..
Cytat: |
Nie spodziewałem sie tego po tobie SeNioR, |
No ja też po sobie się tego nie spodziewałem ale był taki czas że Tomek mnie wnerwił wiec pomyślałem a skopiuję jego SB i go wkurwię i zadziałało.
[ Dodano: 25-04-2015, 14:58 ]
Cytat: | SeNioR, kolego zajmij się dalej plagiatowaniem bo o programowaniu masz małe pojęcie |
Po pierwsze nie jesteśmy kolegami. Tak czy inaczej nic o tym nie wiem.
Chciałbym zobaczyć jakie ty masz pojęcie. Zobaczymy jak wyjdzie ta wasza 1.12.9
Cytat: | Pomijam już kwestię bazy danych bo jakbyś umiał to ogarnąć to byś zrobił już to dawno i wszyscy używali by "twojej" wersji. |
Tzn, ja od kilku dni wpadłem na ten pomysł bo tak jak pisałem wyżej zmieniam skrypt.
ok, postaram się wydać za jakiś czas tylko później nie płaczcie, a baza to żaden problem, widocznie wy macie skoro się o to pytacie
[ Dodano: 25-04-2015, 15:00 ]
pikaczu napisał/a: | Cytat: | dla reszty pewnie z końcem maja. |
Czekam z niecierpliwością |
to czekaj może chodziło mu o następny rok
irekk - 25-04-2015, 14:03
SeNioR, weź to co ta pani w windzie.
Tommekk80 - 25-04-2015, 14:06
W tym temacie znajdowały się sensowne i logiczne treści. Niestety harmonia wątku została zakłócona przez jednego trolla, na którego zaczepki niestety dałem się nabrać.
Przepraszam wszystkich za moje zachowanie, to nie powinno się już powtórzyć.
Anonymous - 25-04-2015, 14:09
irekk, yhm, nie no ciekawa odpowiedź. To jakaś gra? teraz ja mam ci podesłać link do YT? Nie załamujcie mnie.
PS: http://www.przemo.org/php...ic.php?t=153216 - Problem leży w viewtopic.php
Tommekk80, wybaczam ci.
irekk - 25-04-2015, 14:27
To masz jeszcze jeden: klik
pikaczu - 25-04-2015, 14:31
Tommekk80, a znajduje się jakaś dostępna lista z poprawkami do 1.12.9 ?
Anonymous - 25-04-2015, 14:39
irekk, hehe to tak nie działa brak sesji a jej nie wygenerujesz bo jest losowa, poza tym brak id usera, i zły url.. Ale dobra próba.
pikaczu, o też jestem ciekaw, co tam wymyślili.
|
|
|