Problem z modyfikacją - [Mod] Spell Checker - sprawdzanie pisowni na forum
thunder - 09-08-2005, 23:40
Jak to jak w instrukcji masz wszystko napisane po polsku.
Sylwia napisał/a: | Czy wam sie ten słownik cały bez problemów wgrywał na serwer? |
Pewnie ze bez problemów, zgrywalem go w nocy bo naprawde w cholere czasu to zajmuje. Zrzucaj go na ftp partiami, bo pewnie zrywa Ci połączenie?
Sylwia - 10-08-2005, 10:21
thunder napisał/a: | Pewnie ze bez problemów, zgrywalem go w nocy bo naprawde w cholere czasu to zajmuje. Zrzucaj go na ftp partiami, bo pewnie zrywa Ci połączenie? |
Zrzuca mi sie teoretycznie bez problemów ale powyżej 1998 pliku nie chce już wiecej wgrywać a netlook twierdzi że ograniczenie ejst i owszem ale dopiero od 6000 plików w folderze... Jak ja nienawidze netlooka
Dzyndzello - 10-08-2005, 14:00
To będzie tylko tak pisało że 1998 plików jest, ale oficjalnie jest ich dużo więcej... ale problem jest z tym że nie będzie szło zaznaczyć wszystkich plików aby zmienić im chmody
Crack - 10-08-2005, 14:01
Kod: | <?php
`chmod *.ext 666`
?> |
I po sprawie
tujek - 10-08-2005, 19:06
Czasami po kilknieciu "Pisownia" coś nie zaskakuje i otwiera się białe okno. Pomaga "wstecz" i jeszcz raz...
Widmo - 10-08-2005, 21:43
Crack napisał/a: | Kod: | <?php
`chmod *.ext 666`
?> |
I po sprawie |
Crack, wyjasnisz co to robi ?
Sylwia - 10-08-2005, 22:01
No więc dostałąm odpowiedz od panów z netlook.pl że w jednym folderze może być tylko 2000 plików... Podpowiecie rozwiązanie?
thunder - 10-08-2005, 22:30
Sylwia napisał/a: | Podpowiecie rozwiązanie? |
Zmień serwer .
Sylwia - 10-08-2005, 22:31
thunder, łatwo powiedzieć... ale w sumie na innym serwerze mogłabym umieścić ten słownik tylko jak dać mu ścieszke do tego słownika?
Paszczak000 - 10-08-2005, 23:45
Sylwia, a może napisali przyczynę dlaczego jest takie ograniczenie?
Sylwia - 11-08-2005, 08:18
Paszczak000 napisał/a: | Sylwia, a może napisali przyczynę dlaczego jest takie ograniczenie? |
Oprócz tego iż serwer ma ograniczenia nie odpisali nic... No i oprócz tego że dwa dni temu napisali mi że te ograniczenia są do 6000 plików a wczoraj gdy ich znowu molestowałam to odpisali że poprzednio kolega sie pomylił i tak naprawde ograniczenia są do 2000... Nie ma to jak zgodność
Paszczak000 - 11-08-2005, 14:50
Serwis napisał/a: | Limit jest ustalony z powodów technicznych - wszystkie pliki i foldery na serwerze są ideksowane przez nas codziennie w nocy, niestety nie możemy indeksować większej liczby niż 2000 plikow z jednego folderu. Dodatkowo backupy kont, ktore są wykonywane, trwają znacznie dłużej dla jednego konta, a co za tym idzie proces tworzenia kopii zapasowych jest spowalniany, a nie możemy pozowlić aby działanie jednego użytkownika i umieszczanie przez niego nieograniczonych liczb plików w katalogu skutkowała tym że właściciele innych kont mieli spowolnioną pracę serwera - a w przypadku gdy na zrobienie kopii bezpieczeństwa mamy ok. 5-6 godzin w nocy, każda minuta jest ważna. Z powodów oczywistych (użycie serwera) nie jest możliwe tworzenie kopii zapasowych w ciągu dnia. A łatwo sobie wyborazić, niech tylko 10 użytkowników zechce sobie do jednego z katalogów na swoim koncie napchać po kilka tysięcy plików to w ciągu 5 godzin nie wykonamy całego backupu serwera a backup wykonywany w dzień spowoduje że konta będą chodziły wolniej i tworzy się wówczas błędne koło.
Oferujemy serwery wirtualne, nie dedykowane maszyny na ktorych każdy może robić domyślnie to co chce, tutaj aby każdy użytkownik był zadowolny musimy wprowadzać pewne limity, bo w przeciwnym wypadku serwer nie działałby w ciągu dnia dłużej niż byłby dostępny.
Serwis Netlook.pl |
Sylwia - 12-08-2005, 10:43
Z netlookiem się już dogadałąm w tej sprawie i w końcu to zainstalowałam tylko coś namieszałam... Mam nie w tym miejcu co trzeba button: "Pisownia"...
Solinarius - 12-08-2005, 10:53
no to posting_body.tpl
Sylwia - 12-08-2005, 16:40
Solinarius napisał/a: | no to posting_body.tpl |
To jednak nie to... Poprosiłam Thunder'a o jego plik posting_body.tpl bo już myślałam że oślepłam i akurat ten kod mamy w tych samych miejscach...
Już nie wiem co zrobiłam nie tak że ten button uparł sie być w innym miejscu... Dołanczam moje wyedytowane pliki (styl subsilver) może ktoś w nich znajdzie błąd...
|
|
|