Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.7
.::Trac3r::. - 10-08-2012, 18:25
Hmm, rozumiem lecz mam kolejne głupie pytanie tym razem no ale wolę zapytać.
Po zaktualizowaniu forum do tej wersji mam ponownie wgrać modyfikacje z starej wersji w pliki w których brakuje kodu modyfikacji?
czesio56560 - 10-08-2012, 18:29
Dzisiaj z rana UPDATE'owalem i posypało się forum z powodu paru modyfikacji, które dotyczyły plików w INCLUDES. Musiałem wgrywać kopię zapasową.
Tommekk80 - 10-08-2012, 18:36
W manualu jest instrukcja aktualizacji - nie ma tam mowy o nadpisywaniu plików z folderu includes, więc coś pochrzaniłeś w edycji.
tartut - 10-08-2012, 18:37
.::Trac3r::., czesio56560, zawsze możecie napisać w płatnych zleceniach, osoby które się znają na pewno uaktualnią forum za odpowiednią kwotę.
@topic
Nie wiem kto pisał tę wersję skryptu, ale można było usunąć generowanie stopki przez php, niepotrzebnie obciąża forum.
Instalował ktoś już spider friendly na najnowszej wersji?
.::Trac3r::. - 10-08-2012, 18:39
Zrobię to sam bo to akurat nie problem lecz chciałbym wiedzieć czy z góry wgrywanie modyfikacji na nowej wersji zakończy się powodzeniem
emiloski94 - 10-08-2012, 22:40
Mam pytanie
Jak mam zainstalowane sporo przydatnych modyfikacji to zostana usuniete wraz z aktualizacja?
tartut - 10-08-2012, 22:56
.::Trac3r::. napisał/a: | Zrobię to sam bo to akurat nie problem lecz chciałbym wiedzieć czy z góry wgrywanie modyfikacji na nowej wersji zakończy się powodzeniem |
Rozwiń swą myśl.
emiloski94 napisał/a: | Jak mam zainstalowane sporo przydatnych modyfikacji to zostana usuniete wraz z aktualizacja? |
To zależy, zrób aktualizację manualną. Jeżeli będzie z czymś problem to pisz tutaj na forum.
NineX - 10-08-2012, 22:57
emiloski94, jeśli zaktualizujesz instrukcją manualną z głową to nie. Trudno akurat powiedzieć, czy z jakąś modyfikacją będzie kłopot.
.::Trac3r::. - 10-08-2012, 23:00
tartut, teraz to ja ogółem forum spie.. krzaki na forum nawet jak wgrywam starą wersję forum ..
emiloski94 - 10-08-2012, 23:05
NineX napisał/a: | emiloski94, jeśli zaktualizujesz instrukcją manualną z głową to nie. Trudno akurat powiedzieć, czy z jakąś modyfikacją będzie kłopot. |
Stwierdzam, że zostane przy starej wersji forum. Nie widzi mi się edytowania tylu plików http://wklej.to/ZzhYU
Tommekk80 - 10-08-2012, 23:06
Tak wam się spieszyło, takie narzekania i teraz co? Lenistwo.
emiloski94 - 10-08-2012, 23:07
Tommekk80 napisał/a: | Tak wam się spieszyło, takie narzekania i teraz co? Lenistwo. |
Mi to tam zwisało ;D
no nie powiem, nie chce mi sie edytowac tylu plików ;D
a jak sie zacznie to i trzeba konczyc
mek1942 - 10-08-2012, 23:12
Dobrze.... jest lista poprawek, zmian. Mam pytanie o optymalizacje. Czy coś zostało zmienione by usprawnić silnik forum ? Czy tylko takie drobne błędy, pierdoły, bo mimo wszystko żadna wymieniona funkcja nie jest jakaś znacząca, większość to drobne przeróbki. Pytanie moje czy oprócz poprawienia bezpieczeństwa + poprawieniu wymienionych błędów forum działa sprawniej, lepiej? Czy nie....
Myślę, że to pytanie jest ważne. Bo dużo osób ma bardzo zmodyfikowane fora i w razie gdy takie poprawki, które np. dla mnie się nie przydadzą, to nie wiem czy po prostu aktualizować wersję.
Z góry dzieki za odpwoiedź. Dzięki panowie za robotę. Chciało by się powiedzieć. Wkooońcu.
Deotho - 10-08-2012, 23:18
emiloski94 napisał/a: | NineX napisał/a: | emiloski94, jeśli zaktualizujesz instrukcją manualną z głową to nie. Trudno akurat powiedzieć, czy z jakąś modyfikacją będzie kłopot. |
Stwierdzam, że zostane przy starej wersji forum. Nie widzi mi się edytowania tylu plików http://wklej.to/ZzhYU |
Kilka godzin, a jak sobie nie poradzisz to chętnie wykonam to za Ciebie za drobną opłatą.
emiloski94 - 10-08-2012, 23:40
mek1942 napisał/a: | Dobrze.... jest lista poprawek, zmian. Mam pytanie o optymalizacje. Czy coś zostało zmienione by usprawnić silnik forum ? Czy tylko takie drobne błędy, pierdoły, bo mimo wszystko żadna wymieniona funkcja nie jest jakaś znacząca, większość to drobne przeróbki. Pytanie moje czy oprócz poprawienia bezpieczeństwa + poprawieniu wymienionych błędów forum działa sprawniej, lepiej? Czy nie....
Myślę, że to pytanie jest ważne. Bo dużo osób ma bardzo zmodyfikowane fora i w razie gdy takie poprawki, które np. dla mnie się nie przydadzą, to nie wiem czy po prostu aktualizować wersję.
Z góry dzieki za odpwoiedź. Dzięki panowie za robotę. Chciało by się powiedzieć. Wkooońcu. |
Także podłączam się do pytania.
skrypt przemo jest uznawane za najbardziej dziurawe forum.
|
|
|