HydePark - [OffTopic] Porządny styl dla phpBB by Przemo
Messi__ - 01-08-2012, 21:13
wygląd może upodobnisz do ip.board ale co z tego skoro żadnej konkretnej funkcji juz nie np Te boczne statusy z którymi spotykamy się na ip.board
paweo - 02-08-2012, 08:47
diplodocus, radze Shoutbox postawić gdzie indziej, bo jak admin poszerzy sb to się styl rozjedzie
Tommekk80 - 02-08-2012, 14:56
paweo napisał/a: | jak admin poszerzy sb |
Jak będzie szerokość na sztywno wpisana to sobie może poszerzać.
Mnie bardziej by interesował ten hover w menu - ciekawa rzecz.
Anonymous - 02-08-2012, 19:25
diplodocus, bzdury chłopie wypisujesz. Nawet jak byś zrobił cudowny styl to i tak nie przejdzie on pełnej walidacji z racji części kodu html wpiętego w pliki php. Poza tym na obecnym stadium kodu css nie przechodzi walidacji. Daruj sobie te bajki.
Cytat: | Mnie bardziej by interesował ten hover w menu - ciekawa rzecz. |
Zwykłe atrybuty css - transition-delay...
paweo - 02-08-2012, 20:08
mayerboss napisał/a: | diplodocus, bzdury chłopie wypisujesz. Nawet jak byś zrobił cudowny styl to i tak nie przejdzie on pełnej walidacji z racji części kodu html wpiętego w pliki php. Poza tym na obecnym stadium kodu css nie przechodzi walidacji. Daruj sobie te bajki. |
Taki mądry, to zrób se darmowy styl od podstaw w dodatku z takimi komentarszami jakie ty piszesz
Tommekk80 - 02-08-2012, 23:27
mayerboss napisał/a: | Zwykłe atrybuty css |
Człowiek się uczy całe życie - jak to ktoś kiedyś napisał/powiedział - nie ma rzeczy trudnych i łatwych. Jest to co potrafimy i to czego nie potrafimy. Nie ma trudnych pytań i łatwych - są takie na które znamy odpowiedź lub nie. Dla jednego niezwykłym jest dodać cień w tekście, dla drugiego zwykła rzecz to pisanie skryptów.
Przechodząc do sedna - irytuje mnie nieco twoja protekcjonalność - ale cóż, muszę z tym żyć. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź/podpowiedź, musiałem gdzieś to pominąć. Pozdrawiam.
Oneitatsu - 03-08-2012, 00:00
mayerboss, a nagłówek tematu? "Porządny styl dla phpBB by Przemo". Styl, nie skrypt.
Jak ktoś chce wstawiać sobie batony w3c, to bawi się tym co zmienne wyświetlają i już. A praca pod walidator? - to narzędzie nie jest idealne, reszty się domyśl.
diplodocus - 03-08-2012, 09:00
Dziekuje wszystkim za zainteresowanie. Wiedzialem, ze beda tez hate'y, w koncu to ten kraj.
Jakbyscie jeszcze chcieli mnie podnies na duchu to zapraszam :-D
Dzisiaj bede kontynuowal prace - duzo sie
zmieni.
Tommekk80 - 03-08-2012, 11:51
diplodocus napisał/a: | Jakbyscie jeszcze chcieli mnie podnies na duchu to zapraszam :-D |
Podnosić ciebie nie będę, jednak mayerboss co by nie mówić ma trochę prawdy w tym co pisze. Jak chcesz styl porządny to w plikach skryptu też będziesz musiał grzebać. Najwyżej ze stylem wydasz instrukcję modyfikowania plików php...
Pytanko - masz jakiś ogólny projekt/plan czy idziesz na żywioł?
diplodocus - 03-08-2012, 12:05
Pewnie zmiany w PHP beda bo phpbb2 ma kod html takze w plikach php, co jest niezbyt przyjazne dla stylerow.
Ide na zywiol a co mi tam. Co mi do glowy przyjdzie przenosze na kod. Nie spodoba mi sie to usuwam.
DiKeyTV - 03-08-2012, 22:49
diplodocus, Jakoś nie widzę efektów nad twoją pracą!
Jak był styl od pierwszego spojrzenia to taki został i nic się nie zmienia!
paweo - 04-08-2012, 09:33 Temat postu: [OffTopic] xD ;-D
DiKeyTV napisał/a: | diplodocus, Jakoś nie widzę efektów nad twoją pracą!
Jak był styl od pierwszego spojrzenia to taki został i nic się nie zmienia! |
Cytat: | 211,744 postów 48,852 tematów 29,885 użytkowników 1,741 maksymalnie online |
Na samym dole, przed userami
diplodocus - 04-08-2012, 10:23
@DiKeyTV, no nie musze chyba na kazda byle jaka zmiane aktualizowac previewu
Tommekk80 - 04-08-2012, 10:30
diplodocus napisał/a: | nie musze chyba na kazda byle jaka zmiane aktualizowac previewu |
Ale mógłbyś
diplodocus - 04-08-2012, 11:55
Pewnie ze moglbym. Poinformuje o wiekszych zmianach i zaktualizuje preview. No problem guys.
|
|
|