Konwersje, przenoszenie, łączenie forów, integracje - Pytanie o PHP my admin przy przenoszeniu bazy
Sysk - 26-02-2012, 14:31
Boltex napisał/a: | Sysk, to masz te polskie znaki czy nie? Bo na początku piszesz że nie masz, a potem że masz. Zdecyduj się. | i Blant
Pisałem że mam polskie znaki na forum na którym miałem bazę czyli:
1)
jest forum AA i na nim działają poprawnie polskie litery - są one poprawnie wyświetlane, wszystkie znaki są wyświetlane gdy wchodzi się na adres strony i patrzy się w każde tematy , gdy na tym forum wchodzę w bazę phpmyadmin mam polskie znaki - wszystkie poza ą (zamiast tego jest znak + z spacją na dole) oraz ś - zamiast niej jest || coś w tym stylu , i tutaj znaki działają poprawnie
2)
jest drugie forum BB mające odtwarzać forum AA i na BB są przerzucone wszystkie pliki ftp . Baza zostaje przegrana z forum AA z ftp/db/ i wypakowana z tego archiwum, ze zmienionym adresem we wszystkich miejscach za pomocą word pad -> funkcja znajdz i zamień -> stronaAA.hostingAA.pl na stronaBB.hostingBB.pl wgrana za pomocą phpmyadmin (import) strony BB na forum BB
no i tutaj znaki tak się ukazują że nie ma polskich liter , gdy wejdzie się na adres forum przez ftp nie ma polskich znaków tylko zapytania, wszystko poza tym of kors działa
z wgraniem bazy kombinowałem mnóstwem sposobów - żaden nie działa
Blant - 26-02-2012, 15:12
Dalej nie wiem, czy we wgranej bazie przez phpmyadmin z forum B masz polskie znaki w phpmyadmin.
Sysk - 26-02-2012, 15:45
wchodzę na phpmyadmin forum BB (tak przegranym do tabeli np . phpbb_posts_text > i np. dany tekst wygląda tak :
Cytat: | Ka?dy my?li o jakiej? istotnej rzeczy |
czyli jak pisałem nie ma polskich znaków w bazie phpmyadmin w BB tak przegranym z forum AA polskoliterodziałającego
|
|
|