To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Konkursy na forum

tartut - 13-02-2012, 11:03

emiloski94 napisał/a:
@up tez by było dobre ;)

jednak ja najbardziej zcekam na edycje pytan oraz usuwanie pojedynczych pytan

To trochę poczekasz bo na razie w szkole mam zepierdziel i jedno zlecenie do roboty. Od następnego tygodnia powinienem coś dopisać, ale niczego nie obiecuje.

a9u9u - 14-02-2012, 15:11

tartut, masz może w planach połączyć modyfikację z beermodem ?
tartut - 14-02-2012, 15:15

a9u9u napisał/a:
tartut, masz może w planach połączyć modyfikację z beermodem ?

Na czym to by miało polegać ?

a9u9u - 14-02-2012, 18:34

tartut, jeżeli ktos nie posiada cashmoda, a zamiast tego ma beermoda, to zwycięzca konkursu mógłby dostać "sześciopaka" czy cuś.
Czaston - 14-02-2012, 18:53

Modzik bardzo fajny, niestety są ograniczone funkcje i ich braki. Zgłoszę kilka propozycji, które byłyby mile widziane w tej modyfikacji:

:arrow: ograniczenie czasowe na udzielenie odpowiedzi na pytanie
:arrow: pełna edycja pytań i odpowiedzi (tylko dla upoważnionych)
:arrow: autoprzydzielanie nagród (tutaj już chyba o wiele trudniej coś takiego skleić...)
:arrow: lista zwycięzców w jakimś miejscu (ciekawą opcją byłoby wyświetlanie tego gdzieś pod legendą lub na osobnej podstronie
:arrow: ranking zwycięzców (ogólna lista najlepszych, coś jak piwosze lub ranking bogaczy z Cash Moda)
:arrow: pokazywanie w profilu: udziałów w konkursach i zwycięstwa w nich (opcjonalnie również w widoku profilu w postach)

Dobrze by było, aby wszystkie te funkcje były do włączenia / wyłączenia z poziomu PA.

a9u9u - 14-02-2012, 19:28

Czaston napisał/a:
ograniczenie czasowe na udzielenie odpowiedzi na pytanie

to nie zawody.... to konkurs :)
Czaston napisał/a:
pełna edycja pytań i odpowiedzi (tylko dla upoważnionych)

moim zdanie wystarczy usuwanie
Czaston napisał/a:
autoprzydzielanie nagród (tutaj już chyba o wiele trudniej coś takiego skleić...)

fajne + powiadomienie na PW ;)
Czaston napisał/a:
lista zwycięzców w jakimś miejscu (ciekawą opcją byłoby wyświetlanie tego gdzieś pod legendą lub na osobnej podstronie
i...
ranking zwycięzców (ogólna lista najlepszych, coś jak piwosze lub ranking bogaczy z Cash Moda)

lepiej tak jak w beermodzie, podstrona z toplistą, + index (kto jest na forum lub panel boczny)
Czaston napisał/a:
pokazywanie w profilu: udziałów w konkursach i zwycięstwa w nich (opcjonalnie również w widoku profilu w postach)

zbędne, viewtopic i tak jest ciężki...

Czaston - 14-02-2012, 20:08

a9u9u napisał/a:
Czaston napisał/a:
ograniczenie czasowe na udzielenie odpowiedzi na pytanie

to nie zawody.... to konkurs :)

No tak, ale konkurs kiedyś skończyć się musi. Racja, źle ująłem pomysł. Chodziło mi o określony czas do zakończenia całego konkursu, do ogłoszenia wyników.

a9u9u napisał/a:
Czaston napisał/a:
pełna edycja pytań i odpowiedzi (tylko dla upoważnionych)

moim zdanie wystarczy usuwanie

Czasem zdarzają się drobne literówki lub po prostu spore błędy, takie coś będzie przydatne bardzo często.

Dodatkowo chcę przypomnieć, że wszystkie funkcje będą mieć opcje włączania / wyłączania, więc możemy odciąć niepotrzebne nam rzeczy.

tartut - 14-02-2012, 21:26

Czaston napisał/a:
No tak, ale konkurs kiedyś skończyć się musi. Racja, źle ująłem pomysł. Chodziło mi o określony czas do zakończenia całego konkursu, do ogłoszenia wyników.

no ale będzie auto zamykanie, czyli będziesz mógł określić kiedy ma konkurs się zakończyć. ;)
btw. to jeżeli robisz konkurs i informujesz użytkowników o konkursie to raczej dodatkowo piszesz do kiedy on trwa, no nie? W określiny dzień potem konkurs zakańczasz. ;)

Czaston - 15-02-2012, 21:36

tartut napisał/a:
btw. to jeżeli robisz konkurs i informujesz użytkowników o konkursie to raczej dodatkowo piszesz do kiedy on trwa, no nie? W określiny dzień potem konkurs zakańczasz. ;)

No tak, mogę go zakończyć, ale nie zawsze jest taka możliwość (np. zapomniałeś, nie ma cię w domu itd.).

Boltex - 15-02-2012, 23:40

tartut, jest mały błąd. Bez wypełniania pól w PA można dodawać pytania i odpowiedzi w nieskończoność (Klikasz ciągle na wyślij). Powinien być jakiś komunikat. Oraz powinien być komunikat dla pojedyńczego użytkownika.

Cytat:
Dziękiujemy za udział w konkursie, czekaj na losowanie!
Dotychczas udział wzieło 1 użytkowników.

Cytat:
Dziękiujemy za udział w konkursie, czekaj na losowanie!
Dotychczas udział wziął 1 użytkownik.

Sysk - 04-03-2012, 19:01

przetestowałemi przedwcześnie się cieszyłem -

ten konkursMOD to LIPA :/

jedyne co można zrobić to tylko ustawić jeden konkurs w PA, nic nie ukazuje się jak się wypełni poza polem że czekaj na losownie

na forum nie ukazaj się żaden link odsyłający do konkursu, trzeba ręcznie w poście poinformować że pod http://strona.hosting.pl/konkurs.php jest jakiś konkurs

gdy klikam w PA losuj uytkownika (gdy powiedzmy 3 wypełnii konkurs, jeden oprawnie) - wyskakuje mi w PA user który wypełnił poprawnie i tylko tyle - user ten nie dostaje żadnej info że wygrał ani nic , żadego point moda działającego tu nie ma.

Słowem : JEDNA WIELKA LIPA

Zdeydowanie nie o takim rodzaju konkursu myślałem , nie o takiej lipie :/

myślałem o czymś takim aby konkurs można było dodac jak post na forum, jak ankietę - jako quiz i nie jeden ale mnóstwo takich quizów aby można było porobić

aby po kliknięciu wyślij pokazywało się że user poprawnie rozwiązał lub nie i jeśli poprawnie - aby miał punkty (to przeciez proste taki skrypt zrobić czyż nie.?) a to co tu widze to jakiś syf i jedna wielka LIPA

nie wiadomo co to jest, ani to quiz ani to konkurs takie byle co

tartut - 04-03-2012, 21:44

Sysk napisał/a:
ten konkursMOD to LIPA :/

jedyne co można zrobić to tylko ustawić jeden konkurs w PA, nic nie ukazuje się jak się wypełni poza polem że czekaj na losownie

To jest pierwsza wersja tej modyfikacji, możliwe że będę ją rozwijał jak będę miał więcej czasu. Jeżeli masz lepszy pomysł to sam napisz modyfikację, ale zapewne nie potrafisz. Reszty postu już nawet nie chce mi się komentować. Jeżeli chcesz jakąś super modyfikację to pisz PW za odpowiednią cenę mogę ci napisać.

playcs - 17-04-2012, 17:55

pytanie:
czy jak jest konkurs to TYLKO RAZ 1 user moze wziasc w nim udzial ??

[ Dodano: 20-04-2012, 13:08 ]
NIE DZIALA LOSOWANIE W KONKURSIE!!