HydePark - [Problem] Skradziony telefon!!
eXeCSDS - 29-01-2012, 19:45
mi kiedyś też telefon ukradli, to był stary, ale fajny siemens c65 i nie opłcało mi się go szukać, bo miałem inny za 2 dni kupić ;p
gaget3 - 29-01-2012, 19:59
Jedynie co teraz trzeba robic to czekać. Nie każdemu złodzieje wcisną ten telefon. Muszą mieć papiery na niego, a nie mają. Co do zmiany IMEI telefonu będzie im ciężko, bo muszą się łączyć z netem. Co powoduje namierzenie ich prawie natychmiast. Wyrabianie nowych papierow też się nie opłaca. Jedynie mogą wcisnąć telefon jakieś nieświadomej niczego osobie. Policjant powiedział, że jak ktoś wsadzi do niego zarejestrowaną karte i namierzenie telefonu nie będzie trudne. A jak wsadzi niezarejestrowaną karte to będą musieli dochodzić po numerach do jakich się dzwoniło albo odbierało. A w salonie powiedzieli, że nie trzeba się niczym martwić. Telefon posiada taką technologie, że namierzenie go nie będzie trudne.
Cytat: | I radzę ci nie nastawiać się, że odzyskasz telefon |
Ale tak jak powiedział kolega michero, nie nastawiać sie na to że telefon uda się odzyskać. Miejmy nadzieję, że się uda. Bo w sumie szkoda tylu pieniędzy jakie wydałem na ten telefon.
paweo - 01-02-2012, 18:32
strycham napisał/a: | Warszawki | Ja też. SORKA
gaget3 - 01-02-2012, 19:28
paweo napisał/a: | strycham napisał/a: | Warszawki | Ja też. SORKA |
Dobra, ale co to ma do tematu? Bo chyba nic.
eXeCSDS napisał/a: | mi kiedyś też telefon ukradli, to był stary, ale fajny siemens c65 i nie opłcało mi się go szukać, bo miałem inny za 2 dni kupić ;p |
Dobra, ale ja tu mówie o innym modelu.
BLIKER - 05-02-2012, 12:43
Najlepiej mieć GPS i on się włącza podczas kradzieży sam i możesz go wykryć:P
gaget3 - 05-02-2012, 22:39
Ten telefon ma GPS i jest tam funkcja coś w rodzaju zabezpieczenie przed kradzieżą, ale czy to działa to nie wiem. Ale żeby GPS sam się włączał? To niemożliwe.
strycham - 24-09-2012, 17:30
Hah policja znalazła mój telefon o którym pisałem w tym temacie w styczniu. Zaczynam wierzyć w działania policji, które wcześniej czy później przynoszą efekty :] Mój HTC Desire Z czekam na Ciebie z niecierpliwością :] Ciekaw jestem jeszcze w jakim jest stanie. Po odebraniu telefonu podzielę się informacjami o jego stanie. Pamiętajcie jednak kradzież czy zgubienie telefonu warto zgłaszać na policję a nóż może uda się im go odnaleźć jak to było w moim przypadku.
|
|
|