To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Problem z modyfikacją - Prawdopodobnie cos nie tak z którąś modyfikacją

Majkelo - 26-01-2012, 22:14

Skoro Ty możesz się normalnie zalogować, ustaw styl domyślny subSilver i niech ten ktoś spróbuje się na subsilverze zalogować.
gsbandit - 26-01-2012, 22:24

na sub silverze mialem tylko jeden problem:

trzebabyło się logować dwa razy - maminowiec wspominał coś abym ustawił sobie cookie.

więcej problemów nie miałem

przy nowym stylu zostały wykonane powyższe modyfikację, które również są na subsilverze, maminowiec poprawił resztę w nowym stylu którą ja nie mogłem znaleźć.

dokładnie to miałem problem z tą częścią : http://www.przemo.org/php...ghlight,#711930

jak się okazało w złym miejscu szukałem.

Edit:

ten ktoś juz może się logować ale musi się logować dwa razy aby się zalogować.
moja żona próbowała właśnie jeszcze na chrome i w tej przeglądarce nie mogła za skarby zalogować się.

ustawię ponownie subsilvera i sprawdze czy działa poprawnie.

edit2 :

na chrome na 10000% nie działa logowanie, a na sub silverze przy logowaniu wyskakuje błąd.

gramadon na subsilverze zaloguje sie za drugim razem.

Majkelo - 26-01-2012, 22:30

Ustaw do porządku cache przez dbloader'a. Zarówno o cache jak i o dbloader'ze masz w FAQ.

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w
F.A.Q.

gsbandit - 26-01-2012, 22:36

Michael2318 napisał/a:
Ustaw do porządku cache przez dbloader'a. Zarówno o cache jak i o dbloader'ze masz w FAQ.

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w F.A.Q.

gsbandit napisał/a:
próbowalem i nie mam możliwości odpalić dbloadera z jakiegoś powodu :

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, postmaster@wyfishing.pl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

z jakiegos powodu nie udaje mi się odpalić dbloadera, więc kazałeś mi wykonać te zapytania :

Michael2318 napisał/a:
Kod:
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'wyfishing.pl' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'wyfishing.pl' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1;

Wykonaj te zapytania, następnie wyczyść cache forum poprzez PA, lub logując się na swój serwer FTP, a następnie opróżniając katalog cache, w głównym kat. forum, oprócz pliki .htaccess )(jeśli istnieje).

Majkelo - 26-01-2012, 22:39

Fakt. Co zmieniałeś w tym pliku? Wrzuć czysty z paczki.
gsbandit - 26-01-2012, 22:43

w którym pliku ??
Majkelo - 26-01-2012, 22:45

dbloader.php.
gsbandit - 26-01-2012, 22:51

hmn....nie przypominam sobie abym kiedykolwiek dotykał ten plik.

co prawda nie wiem czy dobrze postąpiłem ale zmieniłem nazwe domeny z wyfishing.pl na www.wyfishing.pl

i problem z logowaniem zniknął (nie wiem na jak długo)

Edit;

wgrałem nowy plik dbloader.php, dopisałem ip i w dalszym ciągu nie mogę odpalić.