Hosting - Tani hosting z allegro?
Islander - 08-08-2005, 12:47
Pozwole sobie napisac kilka słów w temacie firmy Com-Connect i jej oferty. Pierwszy hosting [2GB/30GB] kupilem od nich bodajze w marcu, gdy ich ofensywa na Allegro dopiero się zaczynała. Z tego hostingu jestem bardzo zadowolony. Ani razu nie bylo awarii, przestoju itd.
Drugi hosting w Com-Connect.pl kupił kolega. 3GB powierzchni i brak limitu transferu. Chodził całkiem przyzwoicie, aż tu nagle poltora tygodnia temu ktos sie włamał na konto roota na jednym z serwerów i wyczyścił wszystkei dyski. Tak więc zabezpieczenia serwerów w Com-Connect.pl po prostu leżą.
Co do ich siedziby ... Com-Connect dzierżawi serwery od gdyńskiego Superhosta i krakowskiego NetArtu, wiec siedzibą jego może być i mieszkanie w dużym blokowisku
Mich@ł - 16-10-2005, 23:11
Wykupiłem sobie na allegro konto www
jest ono na www.ota.pl i jak na razie 0 problemów
konto 100 MB/5000MB za 20 zł rok
Firma ma nip i regon więc wydaj się być pewna
zreszta ważne że maja szybki serwer
Jak ktos szuka dobrego hostingu to polecam własnie u nich (tylko ten z Cpanelem )
strus - 20-12-2005, 23:41
Tak jakby ktos byl ciekawy co sie dzieje z http://www.com-connect.pl/, ktora sie tak mocno na allegro oglaszala, to cytuje ich strone:
Cytat: | W związku z instalacją przez nieodpowiedzialnych klientów skryptów ściągających numery kart kredytowych cała strefa dns tego serwera została zablokowana do czasu wyjaśnienia
Kontakt: 888.765.135 |
Juz sie zwineli ?
patrick - 23-12-2005, 13:19
strus- napisał/a: | Juz sie zwineli ? |
pytanie retoryczne ...
Do konca 2006 te wszystkie tanie hsotingi "unlimited" na allegro po upadaja .. bo ile czasu mzona miec to "unlimited"
regua - 23-12-2005, 20:58
Ja chciałem przedstawić firmę SUPERDOMENY, która dopiero się rozwija.
"UNLIMITED" w nazwie aukcji na Allegro sugeruje tylko jedno: nieograniczony transfer (lol). Tutaj jednak jest inaczej - transfer jest ograniczony (20 GB), a przestrzeń dyskowa - NIE! Chciało mi się śmiać, jak to zobaczyłem - takie coś ze dwie stówki powinno być warte, a tu 10zł/ miesiąc. Na razie wszystko ok, można zobaczyć na moim forum Ale zobaczymy co będzie później...
Jest CPanel, PhpMyAdmin i inne takie gadżety. Nieograniczona ilość subdomen, kont webmail itd. itp. etc.
POLECAM!... jak na razie
PS. Jak już kupujecie ten hosting, lepiej przez Allegro niż stronę główną serwisu - wychodzi taniej
patrick - 23-12-2005, 21:56
regua napisał/a: | transfer jest ograniczony (20 GB), a przestrzeń dyskowa - NIE! |
smieszni sa ..
vegetagt - 23-12-2005, 23:59
haha chyba kupie i zaczne na chama coś wgrywać byly by hdd im zapchać
regua - 24-12-2005, 00:26
vegetagt napisał/a: | haha chyba kupie i zaczne na chama coś wgrywać byly by hdd im zapchać |
lol też to mam w planie postanowiłem nawet sprzedawać hosting na ich serwerze :P:P
lukinet - 28-02-2006, 17:07
Ja tak zrobiłem.Kupiłem konto 2GB bez ograniczenia transferu tak dla picy zeby sprawdzić jak to możliwe że bez limitu jak limit zawsze będzie , a więc po zakupie z kumplami wrzucalisy duż epliki na serwer a następnie porozsyłaliśmy na forach linki do tych plików, a fakt faktem że to były nowiści to ludzie się rzucili, a w dodatku jeszcze z URL to całkiem, po dwóch dniach transferu nie było, 20GB przekroczyliśmy i po hostingu
Pozdrawiam
Crash_3d - 28-02-2006, 18:53
lukinet napisał/a: | i po hostingu |
Znaczy wasze konto poszlo... czy cala "firma" ?:)
jojo - 07-06-2006, 12:49
A co o tym hostingu powiecie ?
http://allegro.pl/item108...niemczech_.html
luklew - 11-08-2006, 22:26
Ja kupiłem w www.dlk.pl i świetna obsługa i moje forum pięknie działa.
Polecam.
Mich@ł - 28-09-2006, 16:23
Ta oferta mnie rozwaliła
http://allegro.pl/item127...omena_free.html
Co o tym sadzicie hehehe
patrick - 30-09-2006, 09:37
tu dopiero slowo overselling nabiera na wartosci
grzech1991_ - 01-05-2007, 17:42
shqvarny napisał/a: | Nielimitowany transfer to zgroza hostingow, bylo ich zaledwie pare i zadnego juz niema., badz zmienili to. |
szu.pl bardzo dobrze trzymająca się firma
|
|
|