F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - "Brak For" przy wejsciu na forum...
irekk - 01-04-2006, 09:48
jak ci sie udalo zalozyc tego forum?
kopytko - 02-04-2006, 17:27
kiedys mialem podobny problem .że jak wchodziło sie na forum to było "brak for".
mogly na forum wejsc tylko osoby które klikneły "zapamietaj mnie "
w tej wersji to nie zadziala i nikt nie wejdzie poniewaz są np zabezpieczenia wlaczone które nie umozliwiaja zapamietywania.
teraz do rzeczy problem tkwi tu :
PA-->Konfiguracja-->ustawienia główne-strony głównej-->"Wyłącz oryginalny nagłówek"
ja miałem taki problem przypadkiem to wł sprawdzić można to również jeżeli inne rzeczy zawodzą
pozdro
MrReal - 03-04-2006, 08:10
Witam.. Sprawdzilem szczegolowo wszystkie wskazowki w tym temacie jednak dalej po otworzeniu strony nie widac zadnych forow. Widac je natomiast normalnie po zalogowaniu. Problem pojawil sie po przejsiu na najnowsza wersje 1.12.5. A prawde mowiac to poczatkowo dzialao OK, ale nagle (doslownie) przestalo. Pewnie cos kliknalem ale po wielokrotnym przegladzie nie mam pojecia co.
Help!
raijn - 11-04-2006, 13:56
PA (panel administracyjny) -> Fora -> Zezwolenia ogolne
Nast. ustaw widoczny i czytanie na "wszyscy", a reszte wg uznania.
robs - 07-05-2006, 16:23
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL Server Host 'Localhost via UNIX socket' (1) in /home/s/o/f/sof1/www/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Unknown MySQL Server Host 'Localhost via UNIX socket' (1)
co to znaczy jesli ktos by mogl mi pomoc
ps: juz mam cosik innego
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'sof1'@'localhost' (using password: YES) in /home/s/o/f/sof1/www/forum/db/mysql4.php on line 48
Access denied for user 'sof1'@'localhost' (using password: YES)
podobne w kazdym badz razie
adam223 - 08-05-2006, 13:33
robs napisał/a: | Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL Server Host 'Localhost via UNIX socket' (1) in /home/s/o/f/sof1/www/forum/db/mysql4.php on line 48
Unknown MySQL Server Host 'Localhost via UNIX socket' (1)
co to znaczy jesli ktos by mogl mi pomoc
ps: juz mam cosik innego
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'sof1'@'localhost' (using password: YES) in /home/s/o/f/sof1/www/forum/db/mysql4.php on line 48
Access denied for user 'sof1'@'localhost' (using password: YES)
podobne w kazdym badz razie |
to chyba oznacza, ze nie można połączyć sie z bazą danych
robs - 08-05-2006, 14:15
a wiesz moze jak skafigurowac baze danych? bo bylem w temacie phpMyAdmin - obsługa ale tam jest opcja nowa baza danych a u mnie tego niema
u mnie wyglada to tak:
ziuta_ - 30-05-2006, 17:35
Przeczytałam chyba każdy post dotyczący problemu "brak for" i ciągle mam problem... Mam nową wersję, zsynchronizowałam i ustawiłam zezwolenia i nic. No to nast krok to kombinowanie z bazą danych(jak widać jestem zielona i do tego baba). Gdy klikam na "więcej informacji" przy bazie danych to włacza mi się ta sama strona tylko bez linku "wiecej informacji"(poprostu w tym miejscu nie ma nic). Może to nie to co trzeba... (?)
Proszę(wręcz błagam) o pomoc.
Taaaa, wiem, jestem gupek...
adAMus - 01-06-2006, 15:42
hej widmo o co chodzi gdy próbuje wejść na forum wyskakuje mi coś takiego:
Error in submit checking forum access
DEBUG MODE
SQL Error : 1016 Can't open file: 'phpbb_read_history.MYI'. (errno: 145)
SELECT forum_id FROM phpbb_read_history WHERE forum_id = 5 AND user_id = 1216
Line : 201
File : /srv/www/htdocs/web17/html/forumphp/includes/functions.php
co mam zrobić z góry dzięki za pomoc
Gracek - 01-06-2006, 15:58
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w F.A.Q. | http://www.przemo.org/php...opic.php?t=1713
adAMus - 01-06-2006, 16:20
mógłbyś mi pomóc bo niewiem zbytnio o co tu chodzi. Jak już wszedłem na tą stronke www.phpmyadmin.net to co mam dalej zrobić gdzie jest ten panel admina w sekcji SQL bo wogóle tam nic takiego nie ma. Może jestem poprostu jakiś przymulony, ale miło by mi było gdybyś mi pomógł
Tommy007 - 07-06-2006, 01:11
ehh, zrobiłem wszytsko ktok po kroku. Jak opisane. Z tą synchronizacja, z tym udostepnianiem a w koncu ze zmiana parametru na 1000. I nic. ciągle Brak for. Tzn. są w PA a jak robie podglad to tylko mam komunikat Brak For. grrrr
Więc wykasowałem jak radził ktos w 1 poscie i ... klapa.
Taki teraz ma komunikat zamiast for
Błąd Ogólny
Couldn't access list of Forums
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'f.forum_id' in 'on clause'
SELECT f.*, p.post_time, p.post_username, p.post_approve, u.username, u.user_id, u.user_level, u.user_jr, t.topic_last_post_id, t.topic_title FROM phpbb_forums f LEFT JOIN phpbb_posts p ON (p.post_id = f.forum_last_post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) LEFT JOIN phpbb_topics t ON (t.topic_last_post_id = p.post_id AND t.forum_id = f.forum_id) ORDER BY f.forum_order, f.forum_id
Line : 233
File : functions.php
Chyba zainstaluje jednak stara wersje. Na szczęscie zachowałem ja i nie zdażyłem jej wykasowac. A drugiego swojego forum nie bede uaktulnial do nowszej wersji.
[ Dodano: 07-06-2006, 13:15 ]
ehhhh, robię wszytsko i ciągle nic
A nietstey się okazało,ze mam tylko ta najnowsza wersję. grrr.
Udało sie Wam ten problem rozwiązać?
[ Dodano: 07-06-2006, 15:49 ]
Zainstaloewąłem jeszcze raz ta nowa wersje i ciągle Brak for. Więc zainstalowałem starszą wersje 1.8 i ten sam błąd. Juz nie łapie o co tu moze chodzić?
adAMus - 07-06-2006, 21:23
hej mógłby mi ktoś napisać jak można skontaktować sie z administratorem forum bo chciałbym dowiedzieć sie dlaczego moje konto jest nieaktywne. Prosze o pomoc...
Pychu - 03-09-2006, 23:58
mam taki problem powie mi ktos jak go moge rozwiazac???
Błąd Ogólny
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 307, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('chciałbym', 'poinformowac', 'nasze', 'forum', 'zotało', 'przeniesione', 'smolecki', 'serwer.', 'odbylo', 'sie', 'bez', 'żadnych', 'kłopotów', 'strat', 'jakiegokolwiek', 'uzytkownika')
Line : 265
File : functions_search.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
Ewenement - 10-09-2006, 15:39
mam taki sam problem co Tommy
Kod: | Couldn't access list of Forums
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'p.post_approve' w field list
SELECT f.*, p.post_time, p.post_username, p.post_approve, u.username, u.user_id, u.user_level, u.user_jr, t.topic_last_post_id, t.topic_title FROM phpbb_forums f LEFT JOIN phpbb_posts p ON (p.post_id = f.forum_last_post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) LEFT JOIN phpbb_topics t ON (t.topic_last_post_id = p.post_id AND t.forum_id = f.forum_id) ORDER BY f.forum_order, f.forum_id
Line : 233
File : functions.php |
Nie moge dojśc nawet do pierwszego punktu bo ten blad uniemozliwia cokolwiek
|
|
|