To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [opinie] kero.pl

Widmo - 09-05-2005, 00:53

po jakich forach jeszcze chodzisz i tak z ciaekawosci - jak i dlaczego trafiles na Przemo !? :)
Krzysio - 09-05-2005, 15:59

Widmo napisał/a:
jak i dlaczego trafiles na Przemo !?

wystarczy ze google wlaczyl
sam tez tak robie by sprawdzic gdzie o mnie pisza

i reakcja 10 dni tlumaczy wszystko

kero.pl - 09-05-2005, 16:49

Widmo napisał/a:
po jakich forach jeszcze chodzisz i tak z ciaekawosci - jak i dlaczego trafiles na Przemo !? :)

A co to za różnica :) ? Odwiedzam te bardziej znane i tam, gdzie właśnie w google jest coś o Kero...

arno - 12-05-2005, 04:13

Ja sobie ten hosting chwale ,moze sama obsługa sms konta troche dziwna bo chyba to admin recznie ustawia , ale ogulnie smiga OKY ;) :mrgreen:

..ps oczywiscie mam tam konto ;)

Hlopcyk - 15-05-2005, 21:19

Chciałem sobie wziąć test konta...Wypełniłem cały formularz i spoko...Przyszedł mail, że w ciągu najbliższych kilku godzin konto zostanie aktywowane...Zrobiłem to wczoraj i jak narazie nie mam żadnej odpowiedzi i aktywacji konta.... :|
kero.pl - 16-05-2005, 15:20

Hlopcyk napisał/a:
Chciałem sobie wziąć test konta...Wypełniłem cały formularz i spoko...Przyszedł mail, że w ciągu najbliższych kilku godzin konto zostanie aktywowane...Zrobiłem to wczoraj i jak narazie nie mam żadnej odpowiedzi i aktywacji konta.... :|

Nie ma ani odpowiedzi ani aktywacji konta, gdyż nie podałeś prawdziwych danych, a jak mówi nasz regulamin:
(http://www.kero.pl/?pokaz=regulamin) 3.7:
"Jeżeli Klient poda przy rejestracji konta testowego nieprawdziwe dane, Usługodawca może odmówić założenia konta, zablokować bądź usunąć je z serwera."

Gdybyś podał imię i nazwisko, adres i wszystkie inne potrzebne dane - od razu konto byłoby założone...

adminek - 04-07-2005, 23:16

a jak tam z bezpieczeństwem w kero, słyszałęm że nie najlepiej?
a czy ten uptime 96.226% to nie za mały?

kero.pl - 04-07-2005, 23:43

adminek napisał/a:
a jak tam z bezpieczeństwem w kero, słyszałęm że nie najlepiej?
a czy ten uptime 96.226% to nie za mały?

AD1 - to źle słyszałeś, a raczej - o 5 miesięcy za późno - teraz jest już wszystko w porządku.
AD2 - mamy początek miesiąca i zawirowania z nowymi serwerami (za dużo tego było, by pisać tu na forum o tym), ale teraz jest już OK i uptime będzie tylko rósł, więc nim nie należy się zbytnio przejmować...

Przy okazji chciałbym poinformować wszystkich o naszej nowej promocji:
Od 1 lipca do 31 sierpnia każde konto wykupione u nas na rok otrzyma PODWÓJNĄ powierzchnię bez zmiany ceny!!

Dla tych użytkowników, którzy nie spotkali się wcześniej z naszym serwisem lub nie znają naszej oferty, zapraszam do jej przejrzenia:

Nemesis 25 (50MB powierzchni, 5GB transferu miesięcznego) - 20zł/rok!
Nemesis 50 (100MB powierzchni, 10GB transferu miesięcznego) - 35zł/rok!
Heaven 100 (100/200 MB powierzchni, 15GB transferu miesięcznego) - 6,5zł/mies. - 65zł/rok!
Heaven 200 (200/400 MB powierzchni, 20GB transferu miesięcznego) - 10zł/mies. - 100zł/rok!

KERO USER - sam ustalasz parametry konta!

KERO SMS 10 (10MB powierzchni, 1GB transferu miesięcznego) - 2,44zł/miesiąc
KERO SMS 20 (20MB powierzchni, 1GB transferu miesięcznego) - 3,66zł/miesiąc
KERO SMS 35 (35MB powierzchni, 2GB transferu miesięcznego) - 6,10zł/miesiąc
KERO SMS 70 (70MB powierzchni, 2GB transferu miesięcznego) - 10,98zł/miesiąc

Zapraszam wszystkich do serwisu KERO.pl.

denio-max - 04-07-2005, 23:53

Nie wierzę że wam się to opłaca. Zakładając że macie do dyspozycji 1000 GB transferu z jednego serwera miesięcznie, możecie na nim załozyć max. 400 kont, to i tak w przypadku gdy konta będą wykupione za 20 zł, to burtto macie 8000 zł, z tego trzeba opłacić serwer (najbardziej optymistyczny wariant to 5500 zł rocznie), dalej odprowadzić 19% podatku i 22% VATu. Działacie charytatywnie czy nie płacicie podatków / nie księgujecie wszystkich wpłat? Tak czy siak coś mi tu źle pachnie.
vegetagt - 05-07-2005, 00:02

a jak nie mają limitu?
są przecie dedyki bez limitów

denio-max - 05-07-2005, 00:12

Ok, bez limitu transferu to nie znaczy bez limitu możliwości. 400 kont na jednym serwerze to max jaki da się wyciągnąć, przy zachowaniu jako-takich warunków działania. A na serwery bez limitów transferu to przy tych cenach nawet nie byłoby ich stać... Jakiś wałek to musi być, nie sposób utrzymać firmy przy takich kosztach... Chociaż mój znajomy od 3 lat robi remonty ludziom w domach i jest zarejestrowany jako bezrobotny a jeździ mercem za 40tyś. I tak i tak można, kwestia tylko kiedy cię złapią.
kero.pl - 05-07-2005, 01:27

denio-max - nie wiem o co Ci chodzi / myślisz, że my na jednym serwerze jedziemy? że oszukujemy? że wpłat nie księgujemy itp.? To szkoda, że tak myślisz - wszystko, przynajmniej u nas, jest w porządku i legalnie.

I wiedz, że nam się to opłaca - inaczej byśmy nie prowadzili hostingu...

shqvarny - 05-07-2005, 08:02

denio-max, jeśli ma się serwery w Polsce to oczywiste że się nie opłaca (ok. 230 GB kosztuje w granicach 700-900 zł :| ). kero.pl prowadzi do cal.pl czyli ostatecznie do Niemiec. poza tym kero.pl nie jest firmą, więc też cocieco kosztów odpada i mogą sobie pozwolić na większy transfer.
poza tym ile kont wykorzystuje maksymalnie oferowane możliwości :?:
Kod: