Hosting - [opinie] kero.pl
Widmo - 09-05-2005, 00:53
po jakich forach jeszcze chodzisz i tak z ciaekawosci - jak i dlaczego trafiles na Przemo !?
Krzysio - 09-05-2005, 15:59
Widmo napisał/a: | jak i dlaczego trafiles na Przemo !? |
wystarczy ze google wlaczyl
sam tez tak robie by sprawdzic gdzie o mnie pisza
i reakcja 10 dni tlumaczy wszystko
kero.pl - 09-05-2005, 16:49
Widmo napisał/a: | po jakich forach jeszcze chodzisz i tak z ciaekawosci - jak i dlaczego trafiles na Przemo !? |
A co to za różnica ? Odwiedzam te bardziej znane i tam, gdzie właśnie w google jest coś o Kero...
arno - 12-05-2005, 04:13
Ja sobie ten hosting chwale ,moze sama obsługa sms konta troche dziwna bo chyba to admin recznie ustawia , ale ogulnie smiga OKY
..ps oczywiscie mam tam konto
Hlopcyk - 15-05-2005, 21:19
Chciałem sobie wziąć test konta...Wypełniłem cały formularz i spoko...Przyszedł mail, że w ciągu najbliższych kilku godzin konto zostanie aktywowane...Zrobiłem to wczoraj i jak narazie nie mam żadnej odpowiedzi i aktywacji konta....
kero.pl - 16-05-2005, 15:20
Hlopcyk napisał/a: | Chciałem sobie wziąć test konta...Wypełniłem cały formularz i spoko...Przyszedł mail, że w ciągu najbliższych kilku godzin konto zostanie aktywowane...Zrobiłem to wczoraj i jak narazie nie mam żadnej odpowiedzi i aktywacji konta.... |
Nie ma ani odpowiedzi ani aktywacji konta, gdyż nie podałeś prawdziwych danych, a jak mówi nasz regulamin:
(http://www.kero.pl/?pokaz=regulamin) 3.7:
"Jeżeli Klient poda przy rejestracji konta testowego nieprawdziwe dane, Usługodawca może odmówić założenia konta, zablokować bądź usunąć je z serwera."
Gdybyś podał imię i nazwisko, adres i wszystkie inne potrzebne dane - od razu konto byłoby założone...
adminek - 04-07-2005, 23:16
a jak tam z bezpieczeństwem w kero, słyszałęm że nie najlepiej?
a czy ten uptime 96.226% to nie za mały?
kero.pl - 04-07-2005, 23:43
adminek napisał/a: | a jak tam z bezpieczeństwem w kero, słyszałęm że nie najlepiej?
a czy ten uptime 96.226% to nie za mały? |
AD1 - to źle słyszałeś, a raczej - o 5 miesięcy za późno - teraz jest już wszystko w porządku.
AD2 - mamy początek miesiąca i zawirowania z nowymi serwerami (za dużo tego było, by pisać tu na forum o tym), ale teraz jest już OK i uptime będzie tylko rósł, więc nim nie należy się zbytnio przejmować...
Przy okazji chciałbym poinformować wszystkich o naszej nowej promocji:
Od 1 lipca do 31 sierpnia każde konto wykupione u nas na rok otrzyma PODWÓJNĄ powierzchnię bez zmiany ceny!!
Dla tych użytkowników, którzy nie spotkali się wcześniej z naszym serwisem lub nie znają naszej oferty, zapraszam do jej przejrzenia:
Nemesis 25 (50MB powierzchni, 5GB transferu miesięcznego) - 20zł/rok!
Nemesis 50 (100MB powierzchni, 10GB transferu miesięcznego) - 35zł/rok!
Heaven 100 (100/200 MB powierzchni, 15GB transferu miesięcznego) - 6,5zł/mies. - 65zł/rok!
Heaven 200 (200/400 MB powierzchni, 20GB transferu miesięcznego) - 10zł/mies. - 100zł/rok!
KERO USER - sam ustalasz parametry konta!
KERO SMS 10 (10MB powierzchni, 1GB transferu miesięcznego) - 2,44zł/miesiąc
KERO SMS 20 (20MB powierzchni, 1GB transferu miesięcznego) - 3,66zł/miesiąc
KERO SMS 35 (35MB powierzchni, 2GB transferu miesięcznego) - 6,10zł/miesiąc
KERO SMS 70 (70MB powierzchni, 2GB transferu miesięcznego) - 10,98zł/miesiąc
Zapraszam wszystkich do serwisu KERO.pl.
denio-max - 04-07-2005, 23:53
Nie wierzę że wam się to opłaca. Zakładając że macie do dyspozycji 1000 GB transferu z jednego serwera miesięcznie, możecie na nim załozyć max. 400 kont, to i tak w przypadku gdy konta będą wykupione za 20 zł, to burtto macie 8000 zł, z tego trzeba opłacić serwer (najbardziej optymistyczny wariant to 5500 zł rocznie), dalej odprowadzić 19% podatku i 22% VATu. Działacie charytatywnie czy nie płacicie podatków / nie księgujecie wszystkich wpłat? Tak czy siak coś mi tu źle pachnie.
vegetagt - 05-07-2005, 00:02
a jak nie mają limitu?
są przecie dedyki bez limitów
denio-max - 05-07-2005, 00:12
Ok, bez limitu transferu to nie znaczy bez limitu możliwości. 400 kont na jednym serwerze to max jaki da się wyciągnąć, przy zachowaniu jako-takich warunków działania. A na serwery bez limitów transferu to przy tych cenach nawet nie byłoby ich stać... Jakiś wałek to musi być, nie sposób utrzymać firmy przy takich kosztach... Chociaż mój znajomy od 3 lat robi remonty ludziom w domach i jest zarejestrowany jako bezrobotny a jeździ mercem za 40tyś. I tak i tak można, kwestia tylko kiedy cię złapią.
kero.pl - 05-07-2005, 01:27
denio-max - nie wiem o co Ci chodzi / myślisz, że my na jednym serwerze jedziemy? że oszukujemy? że wpłat nie księgujemy itp.? To szkoda, że tak myślisz - wszystko, przynajmniej u nas, jest w porządku i legalnie.
I wiedz, że nam się to opłaca - inaczej byśmy nie prowadzili hostingu...
shqvarny - 05-07-2005, 08:02
denio-max, jeśli ma się serwery w Polsce to oczywiste że się nie opłaca (ok. 230 GB kosztuje w granicach 700-900 zł ). kero.pl prowadzi do cal.pl czyli ostatecznie do Niemiec. poza tym kero.pl nie jest firmą, więc też cocieco kosztów odpada i mogą sobie pozwolić na większy transfer.
poza tym ile kont wykorzystuje maksymalnie oferowane możliwości
czyli powered by "firma" pokroju sync.pl... niestety. jak dla mnie wyciek danych teleadresowych, to wpadka, którą bardzo ciężko i długo trzeba odpracowywać.
adminek - 12-07-2005, 22:15
hosting płatny ale z reklamami? czyli kruczki w regulaminie!
"Klient nabywający usługi hostingowe w ramach sprzedaży promocyjnej (w cenach promocyjnych) lub tzw. sponsoringu zobowiązuje się na, prośbę Usługodawcy, zamieścić na stronie głównej i wszystkich podstronach swojej strony na serwerze nieodpłatnie banner reklamowy, treść promocyjną lub inne formy reklamy wskazane przez niego."
Rozwiązując umowę nie otrzymamy zwrotu poniesionych kosztów?
"Rozwiązanie umowy z przyczyn leżących po stronie Klienta, przed upływem okresu, na który został wykupiony abonament, nie będzie powodował zwrotu wniesionej opłaty abonamentowej."
czy to jest zgodne z prawem??
shqvarny - 12-07-2005, 22:46
Cytat: | czy to jest zgodne z prawem?? |
"firma" krzak, więc co ma się takim czymś przejmować
kero.pl zasłużenie na czarnej liście.
zamykam, bo póki co nic nowego się nie zapowiada.
|
|
|