Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 2 do wersji 1.9.4
DJMaslak - 29-04-2005, 08:50
Po czym poznajesz ze ci sie baza rozjeżdzą ?
Napisz dokładniej napisz też gdzie rtobisz tą sunchronizacje...
Napisz także co ci wykazuje check_files..
To bardzo ważne, zeby móc napisać jak ci pomóc
Najklepiej skopiuj do CODE to co masz w check_files przed i zaraz po snchronizacji.
skooby - 29-04-2005, 15:02
To wygląda tak... Jaki piszę posta i chce go wysłać to w ogóle nie reaguje na to stronka i nic sie nie zmienia. Natomiast jak jeszcze raz naciskam to "wyskakuje" komunikat:
Cytat: | Błąd ogólny
Nie możesz wysłać dwóch takich samych wiadomości ! |
Tylko, że wcześniej nie było żadnych oznak tego że post został dodany.
W forum do którego dodałem tego posta pojawia sie że brak postow
Wchodze później do PA Check Files Sprawdź synchronizację bazy SQL Wszystkie i wyskakuje mi:
Kod: |
Baza nie jest zsynchronizowana !
Użytkowników z niewłaściwą ilością postów: 3
User ID's: 2, 24, 143,
Tematów z niewłaściwą ilością odpowiedzi: 1
Topic ID's: 191,
Tematów z niewłaściwym ID ostatniego postu: 1
Topic ID's: 191,
For z niewłaściwą ilością postów: 2
Forum ID's: 2, 17,
For z niewłaściwym ostatnim postem: 2
Forum ID's: 2, 17,
|
Synchronizację robie w PA (fora i użytkowników)
Pewnie ja coś źle robie Ale, tak jak w poprzednim moim pocie, napisze, że od początku instalowałem forum 1.9.4.2 i niestety to samo Mam zainstalowane też CR.
Taką "jazdę" mam kilka razy dziennie (w zależności od postowania użytkowników )
pzodrawiam
[ Dodano: 29-04-2005, 15:04 ]
Jeszcze dodam, że ciągle korzystam z WinXP, a tutaj ciągle pokazuje ikonkę ze korzystam ze starszego wina. U mnie na forum jest podobnie, jednak czasami wskazuje dobrze...
grcx - 30-04-2005, 00:39
ja mam też podobny błąd do tego, o którym napisał kolega.
Po napisaniu postu, albo tak jak w przykładzie kolegi go nie ma, albo nie widać jeszcze niektórych nowych postów w "nieprzeczytane". Na te posty pomaga tylko synchronizacja i to niestety czasem nawet kilka razy dziennie. Próbowałem optymalizacji, później synchronizacji, ale nie ma różnicy.
Ten problem jest strasznie kłopotliwy
Da się coś z tym zrobić? Wcześniej tak nie było, tylko nie wiem czy zaczęło się to od pierwszej poprawki czy od drugiej...
Aha i problem był sprawdzony i na IE i na Operze i na FFoxie...
skooby - 30-04-2005, 11:16
Jeszcze dodam, że wszyscy użytkownicy na moim forum maja takie problemy o czym może świadczyć to że zupełnie nieświadomie dublują topiki (zamieszczają po 2 takie same)...
drupik - 30-04-2005, 17:42
po wgraniu tej poprawki nie dochądza do mnie powiadomienia o postach (z poziomu admina,czyli wszystkie nowe posty)
grcx - 30-04-2005, 23:29
skooby napisał/a: | Jeszcze dodam, że wszyscy użytkownicy na moim forum maja takie problemy o czym może świadczyć to że zupełnie nieświadomie dublują topiki (zamieszczają po 2 takie same)... |
u mnie niestety identycznie... tylko zauważyłem, że nie zawsze to występuje, więc i nie zawsze baza jest zdesynchronizowana, czasami robię jak pisałem nawet kilka razy na dzien synchro, a dziś np w ogole, a kilka postów przybyło... Jestem ciekawy od czego to zależy i jak można to zaleczyć .
Przemo - 30-04-2005, 23:31
A jakiego rodzaju desynchronizacja sie stale powtarza?
grcx - 30-04-2005, 23:49
Przemo napisał/a: | A jakiego rodzaju desynchronizacja sie stale powtarza? |
Posty użytkowników, Postów w forach, Postów w tematach, Ostatni post forum - zdaje mi się, że te, jednak pewien do końca nie jestem np. co do tego: Pierwszy i ostatni post w temacie, ale raczej te pierwsze.
Niech wypowie się jeszcze skooby, może pamięta dokładnie...
edit: nie musi się wypowiadać bo wyżej zamieścił to co wyświetla sprawdzanie synchronizacji. Właśnie te się zawsze pojawiają.
edit2:dodam jeszcze, że forum stoi na netlooku.
grcx - 01-05-2005, 13:17
jeszcze jedno - czasem zdarza mi się zauważyć pewien błąd (np tutaj na forum) a mianowicie - po kliknięciu na link "Posty od ostatniej wizyty" nie wyświetlana jest liczba postów, a komunikat, że nie znaleziono takich postów, chociaż powinny być.
i drugie - to akurat zauważyłem tylko raz - u siebie na forum - po kliknięciu w link "Zobacz posty nieprzeczytane" prawidłowo wyświetla się lista, tylko po kliknięciu w któryś z tematów na liście nieprzeczytanych otwiera się forum, w którym dany temat się znajduje, a nie dany temat. Tylko raz tak było i więcej sie nie powtórzyło.
skooby - 01-05-2005, 17:48
Przemo napisał/a: | A jakiego rodzaju desynchronizacja sie stale powtarza? |
Napisałem w poście wyżej, tylko to co tam jest to jeszcze niewiele... czasami potrafi byc 2-3 razy wiecej tych komunikatow... No i sytuacja powtarza sie kilka-kilkanascie razy dziennie
drupik - 04-05-2005, 05:19
nie dochodzą powiadomienia o nowych postach tylko mi czy innym też?
(chodzi mi o powiadomiania dla admina)
szalony_facet - 04-05-2005, 16:37
no to dawno nikt nic nie zgłaszał, wiec ja zgłaszam.
otoz nie moge moderowac jako admin tematów. wchodze w panel moderacji i tam pokazuje sie spis tematów, klikam w temat i zawsze po kliknieciu w dany temat otwierał sie on z mozliwoscia wybrania postów które chce wydzielic, a teraz po kliknieiciu w temat przechodze normalnie do tematu, bez zadnych dodatkowych opcji.
wiec????
SouND - 04-05-2005, 17:13
W danym temacie ikonka
i mozesz to zrobic
szalony_facet - 04-05-2005, 17:25
czyli to nie ejst u mnie popsute, tylko od teraz jest tylko taka mozliwosc????
Radek - 04-05-2005, 17:36
tak dokladnie
|
|
|