To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

HydePark - [OffTopic] Komputer z Allegro :)

Misiek [PL] - 26-01-2011, 17:43

Lui napisał/a:
jakie 16 rdzeni, jedynie 8 i do tego 8 wątków. Podobno wydajniejszy będzie na wstepie od starych i7 950. Ale nie wiadomo.

Hm, w 2009 roku w PCFormacie jak czytałem co nowego w 2010 roku będzie to pod koniec roku miał być już AMD Bulldozer z 16 rdzeniami (nie pisali czy fizycznymi). Do tej pory cisza więc czekajmy aż będzie.

btw. Intel zawsze był lepszy w testach syntetycznych niż AMD.

Lisu15 - 26-01-2011, 21:42

Lui napisał/a:
Zamawiaj na esc.pl

Ja to tam nie musze zamawiać...wystarczy że wsiądę w autobus, podjade z 6 przystanków i jestem w sklepie :D

Tylko no właśnie. Jaki sprzęt najlepszy by był abym dokupił. Bo patrząc z strony dokupywania to mogę obecny rozbudować (czyt. wymienić kilka rzeczy).

Jaki procek, płytę głowną i zasilacz polecacie aby było to kompatybilne z kartą graficzną Radeon HD 4800 Series którą obecnie posiadam.
Tylko te 3 rzeczy potrzebuje...wkońcu posiadam dyski twarde, grafikę, napędy i obudowę...

Wczoraj wieczorem znalazłem w domu 2GB ramu na DDR3 więc ewentualnie można powiedzieć że ramki też posiadam.

dinotmrc - 27-01-2011, 08:19

Misiek [PL], taa Intel był lepszy. Jeszcze nigdy tego "czegoś" nie miałem, korzystam z AMD i jestem bardzo zadowolony. Ktoś mówi, że one głośniej pracują, a to gówno za przeproszeniem prawda, to akurat zależne jest od wiatraka. Kolejna sprawa, Intely są droższe od AMD i to odpycha, a różnicy w jakości nie ma.

Co do hostingu, korzystam z niego i jest bardzo dobry, trochę wkurza mnie płatność SMS, ale lepsze to, niż gonienie na pocztę i płacenie dużych sumek, co tam SMS 5zł na miesiąc, bo owy pakiet posiadam. Domenę również tam posiadam i jest ok, stronie się nie tnie, szybko wczytuje, domena działa stale - przetestujcie na moim adresie forum.

Lisu15 - 27-01-2011, 16:05

dinotmrc napisał/a:
Co do hostingu

O co chodzi :?:

Wracając do mojego problemiku. Kupując płytę głowną i procesor jaki powinienem dobrać zasilacz (taki w przyzwoitej cenie na jakość). Wcześniej mówiłem o karcie graficznej. Co do grafiki to nie jestem pewien jakie potrzebne jest wejście bo nie mogłem odnaleźć się na stronie Radeonu ale wyczytałem tam gdzie coś o PCI-Express x16 a ta płytka ma...

Misiek [PL] - 27-01-2011, 16:16

http://www.esc.pl/product...roducts_id=7488 styknie.