To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Portal - Przekierowanie do portalu po wejsciu na strone

Fresz - 30-04-2007, 23:41

Dzieki!
Pomoglo :)

m@rcin... - 21-05-2007, 09:48

A da sie zrobić tak, żeby po wejściu na forum przekierowało na portal ale jak już sie jest na forum to, żeby nie przekierowało z powrotem na portal?
SoulsHunter - 31-05-2007, 15:05

po 10 stronach postów czy mogę wiedzieć, który najlepszy jest sposób na przekierowanie na portal i czy to co podał Przemo gdy serwer czyta najpierw pliki php działa ?
jack.8103 - 04-07-2007, 15:01

Najprościej utworzyć plik ".htaccess" o zawartości: "DirectoryIndex portal.php index.php index.html"
i wszystko gra

start - 14-08-2007, 23:56

witam nadal nie rozwiązany jest problem z połączeniem forum i portalu.
mam z tym problem. zakde ustawienie jest dla mnie złe. ziedze nad tym od obiadu a jest godz 1 rano :) i nic :(

dokładniej mój problem >>
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=45466

Rayner - 18-09-2007, 16:15

Witam!
Ja dziś rozwiązałem mój problem z portalem.php który pięknie włącza się jako pierwszy podczas otwarcia mojej strony pod podpiętą domeną. Posiadam stronę na serwerze webd.pl i jak do tej pory probowalem w opcjach domeny podpietej ustawic przekierowanie na www.mojadomena.com/portal.php tak nie dzialalo bo wystepowal jakis konflikt. Na szczescie jest w panelu osobna zakladka przekierowania i wlasnie tam ustawilem przekierowanei z www.mojastrona.com na www.mojastrona.com/portal.php i wszystko pieknie smiga. Strona otwiera sie przez portal bez zbednych plikow przekierowujacych nie tracac w tym momencie meta contentsow.
Pozdrawiam.

OszTy - 25-09-2007, 15:31

moze jeszcze jakies propozycje?
azwel - 04-11-2007, 17:17

OszTy napisał/a:
moze jeszcze jakies propozycje?

Ano... pozamieniałem nazwy plików :twisted:
Zamiast portal.php jest index.php a zamiast index.php jest forum.php 8)

Owca - 03-12-2007, 21:02

Cytat:
Możemy też po prostu w katalogu głównym utwożyć (o ile go nie mamy) plik .htaccess i w nim napisać coś takiego
Kod:
DirectoryIndex portal.php

Wszystko fajnie, tylko takie małe ale...

Mam forum zamknięte (chwilowo nie mam :P ) i wszystkie działy (oczywiście akutomatycznie portal także) widoczne są tylko dla zalogowanych osób. I powstaje problem - kiedy ktoś loguje się automatycznie - wyświetla się portal, jeśli jednak robi to 'ręcznie' - przenosi go od razu na forum...

Jak to zmienić?

[ Dodano: 03-12-2007, 21:47 ]
Przepraszam, że post pod postem

Chyba rozwiązałam sama problem :) Po prostu połączyłam 2 sposoby - gasnicy i azwela (mam nadzieję, że nie przekręciłam nicków). Teraz działa to dokładnie tak, jak w sposobie gasnicy + po 'ręcznym' zalogowaniu użytkownikom wyświetla się ładnie portal :)

Może ktoś będzie miał podobny problem - polecam ten sposób. Forum działa bez zarzutu, tak jak chciałam :)

z!omek_PL - 02-01-2008, 15:50

ja zrobiłem tak:
Kod:
OPEN: /includes/sessions.php
FIND:
if ( $user_id == ANONYMOUS )
    {
        $userdata['user_active'] = $userdata['user_session_time'] = $userdata['user_session_page'] = $userdata['user_lastvisit'] = $userdata['user_level'] = $userdata['user_posts'] = $userdata['user_new_privmsg'] = $userdata['user_unread_privmsg'] = $userdata['user_last_privmsg'] = $userdata['user_allow_pm'] = $userdata['user_notify'] = $userdata['user_rank'] = $userdata['user_avatar_type'] = $userdata['user_next_birthday_greeting'] = $userdata['user_badlogin'] = 0;
    }

AFTER ADD:

redirect("portal.php");

i jak narazie działa :mrgreen:

edit: przy logowaniu do PA też niestety przekierowuje do portalu, ale 1klik więcej da sie przeżyć ;)

cheli - 21-01-2008, 13:08

Ja mam takie małe pytanko . Jak w za pomocą modrewrite lub jakiegoś innego sposobu wykonać następującą rzecz.
Na głównej domenie dla przykłady www.domena.pl będzie portal
Natomiast samo forum będzie w subdomenie www.forum.domena.pl

Jeśli ktos dysponuje jakimś sensownym rozwiązaniem to bardzo bym prosił o pomoc. Już probowałem najróżniejszych rzeczy i na razie nic nie wychodzi.
Widzialem gdzieś przykład na zmianę za pomocą mod-rewrite'a nazwy pliku na wirtualny katalog który przechodzi w subdomenę ( wtedy możemy trzymać stronę w głównym katatlogu ). Mniej więcej tą stroną idę , aby rozwiązać swój problem.

Drugie możliwe rozwiązanie to zamieszczenie dwóch stron jedną w podkatalogu drugą w głównym kat. lecz nie jest to najlepsze rozwiązanie.

Jesli macie jakieś pomysły to poproszę o rozwiązanie
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ostatecznie jak nie będzie rozwiązania to przejdę na sprawdzoną metodę czyli DirectoryIndex w .htaccess

już nie trzeba dla zainteresowanych podaję kod do .htaccess w katalogu głównym [public_html]
forum umieszczamy normalnie w subdomenie np http://forum.domena.pl/
natomiast w pliku .htaccess w katalogu [public_html] dodajemy następujący wpis:
Kod:
DirectoryIndex /forum/portal.php

Problem mamy z głowy linki to wsdzystkich kategorii w menu portalu automatycznie są przekierowane na forum itd.

werni - 02-02-2008, 01:55

SoulsHunter napisał/a:
po 10 stronach postów czy mogę wiedzieć, który najlepszy jest sposób na przekierowanie na portal i czy to co podał Przemo gdy serwer czyta najpierw pliki php działa ?

i ja też bym bardzo chciałbym wiedzieć. nie chciałbym siedzieć nockę przed kompem i testować.
webd.pl czy ktoś na tym hoście to ustawiał
z góry dziękuje

Majdul - 26-02-2008, 14:59

Kod:
Najprościej utworzyć plik ".htaccess" o zawartości: "DirectoryIndex portal.php index.php index.html"
i wszystko gra

zrobilem tak i teraz nie moge otworzyc forum ;o

Kod:
Jeżeli jesteś właścicielem tego konta i szukasz informacji na temat probmemów z błędem wewnętrznym, zapraszamy na stronę http://60free.ovh.org/pl/support/ lub sprawdź czy:

- uprawnienia do uruchamianego zasobu '/s/p/o/sportowacity/www/index.php' mają wartość 755,
- uprawnienia do katalogu mają wartość 755,
- w pliku '.htaccess' nie znajdują się nieprawidłowe wpisy

gaku - 27-02-2008, 18:48

chwalisz sie? to chyba nie jest powód do chwalenia sie
$kubi - 06-03-2008, 23:02

Przepraszam że zadam pytanie które pewnie x razy tu już padło ale nie przetrwałem 10ciu stron...

Który z wszystkich tu wymienionych sposobów jest "najlepszy" dla wyszukiwarek?

Potrzebuje by apriliasr.ive.pl wlaczal sie portal który jest domyślną stroną główną... a tam odnośniki do forum...