To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Tag System Mod - Tagi tematów (chmura tagów)

MagicalFire - 08-08-2009, 17:54

http://www.przepisnasalatke.pl/tags.php
hart, wgraj plik tags.php
do katalogu górnego forum

hart - 09-08-2009, 10:12

Dzięki MagicalFire, wszystko działa jak należy :) przegapiłem ten plik bo był miedzy instrukcjami i nie domyśliłem się że idzie do głównego katalogu.

pozdro !

tomas997 - 12-08-2009, 19:27

Witam cie Centurion i wszystkich użytkowników bardzo serdecznie.

Mam taką sugestie do twojego moda, może inni mi pomogą.

Ciężko mi będzie wytłumaczyć, ale mocno postaram się.

Jeśli chce edytować temat albo post i jeśli zatwierdzam tą edycje - cała treść ściśnia się w wielką kupe, spacje, akapity, itd, wszystko trafia szlak i robi się wielka kupa tekstu.

Np:

Kod:
Kilka uwag:
1. Zarządzanie w PA :
- domyślna ilość tagów w chmurze (można ustawić dla każdej podstony inną ręcznie)
- domyślny sposób wyświetlania: losowo lub najczęściej używane (można ustawić dla każdej podstony inny ręcznie)
- kto może ustawiać/edytować tagi: autor, mod, jr admin, admin
- minimalna i maksymalna długość tagu
- ilość tematów na stronie z wynikami przeszukiwania po tagu
2. Mod w pełni współpracuje ze Spider Friendly i przepisuje adresy do postaci tag/{tag}
3. Na stronie wynikowej (przeszukiwanie po tagu) pokażą się wpisy ze wszystkich tematów, więć nie ma sensu używać tego moda na zamkniętych forach. Zresztą to jest stworzone czysto pod SEO.

Kod:
Kilka uwag:
1. Zarządzanie w PA :- domyślna ilość tagów w chmurze (można ustawić dla każdej podstony inną ręcznie)- domyślny sposób wyświetlania: losowo lub najczęściej używane (można ustawić dla każdej podstony inny ręcznie)- kto może ustawiać/edytować tagi: autor, mod, jr admin, admin- minimalna i maksymalna długość tagu- ilość tematów na stronie z wynikami przeszukiwania po tagu2. Mod w pełni współpracuje ze Spider Friendly i przepisuje adresy do postaci tag/{tag}3. Na stronie wynikowej (przeszukiwanie po tagu) pokażą się wpisy ze wszystkich tematów, więć nie ma sensu używać tego moda nazamkniętych forach. Zresztą to jest stworzone czysto pod SEO.

Tak się właśnie dzieje jeśli klikam na edytuj i pojawia mi się taka kupa tekstu.

Mam posty gdzie są ładne akapity, ponumerowane itd, a klikam na edytuj pojawia się kupa treści, zob.przyk. 2, a nie daj boże dam zatwierdz to taka kup[a tekstu pojdzie na forum.

Czy jest na to sposób.

Dziękuje za okazałą mi pomoc

kevin_ - 12-08-2009, 19:41

Rozumiem, że po instalacji Chmurki problem się pojawił? Może coś źle wykonałeś dla includes/functions_post.php ?
tomas997 - 12-08-2009, 19:49

Hej Kevin!. Właśnie to dla mnie jest bardzo tajemnicze, choć modyfikacja jest świetna i działa wyśmienicie, sprawdzałem nawet w bazie i chodzi bez zastrzeżeń, ale właśnie ta edycja postów i "zbijanie się" treści, czyli akapity, odstępy, wszystko zostaje usunięte.

functions_post.php - sprawdzałem, nadpisywalem oryginalny, to samo.

Ale wiesz co odkrylem?, gdy klikam w chmurce na jakiegos taga przenosi mnie do strony innej gdzie pojawia sie otagowany temat i tam tak samo, wszystko w kupie, odstepy akapity, usuniete, moze to ma cos z tym zwiazek?

Tajemnicze, ale jednak przeszkadza, bo co z tego ze napiszesz sobie ladny temat, numerujesz, pogrubiasz, robisz ladne akapity, aby bylo przejdzycie, czytelnie, a chcesz zedytowac jedno slowo i to wszystko szlak trafia i potem ciezko sie to czyta.

[ Dodano: 12-08-2009, 21:07 ]
http://tiromaniak.pl/tag/ci%EA%BFar%F3wki

zobaczcie, wszystko w kupie

Seba123 - 12-08-2009, 20:11

tomas997 napisał/a:
Ale wiesz co odkrylem?, gdy klikam w chmurce na jakiegos taga przenosi mnie do strony innej gdzie pojawia sie otagowany temat i tam tak samo, wszystko w kupie, odstepy akapity, usuniete, moze to ma cos z tym zwiazek?
Użyj mojej chmurki tagów =]
kevin_ - 12-08-2009, 20:20

tomas997 napisał/a:
functions_post.php - sprawdzałem, nadpisywalem oryginalny, to samo.

Ostatnia propozycja co mi na dziś przychodzi do głowy to includes/bbcode.php (zrób kopie),
i nadpisz oryginalnym bbcode.php, bo widzę w CF, że edytowałeś go.

tomas997 - 12-08-2009, 20:21

za dużo roboty, musiałem bym wszystko odinstalowywac, napisywac, itd

Chce tylko aby poprawnie dzialalo.

No i w chmurce mam te tagi bardzo malutkie, macipenkie, jak powiekszyc?

[ Dodano: 12-08-2009, 21:57 ]
nie pomaga kevin, to nie wina bbcode

They2 - 12-08-2009, 21:48

tomas997 napisał/a:
No i w chmurce mam te tagi bardzo malutkie, macipenkie, jak powiekszyc?
skok wielkosci taga daj na 1 w PA.

tomas997 napisał/a:
nie pomaga kevin, to nie wina bbcode
wina bbcode, chyba bbcode manager masz ?
tomas997 - 13-08-2009, 18:52

cześć kevin, pierwsza metoda co do wielkości działa, dziękuje. Natomiast bbcode nie, nadpisałem z ciekawosci bbcode w includes na oryginalny i to samo. Napisalem posting i posting body i to samo. Nie wiem, siedze i kombinuje, a bbcode menagera, nie mam.

[ Dodano: 13-08-2009, 21:26 ]
nie doszłem, chyba ide spać, no za cholere nie wiem co to jest, nadpisuje pliki sprawdzam, czyscilem cache, synchronizowalem, nic, archiwum X

[ Dodano: 13-08-2009, 21:53 ]
ja nie potrzebuje bbcode, nie potrzebuje tworzyc nowyc tagow, chce tylko aby ta kwestia dziala mi jak przed instalacja tagow, nic wiecej.

[ Dodano: 15-08-2009, 08:59 ]
Problem rozwiązany, popsuło się poprzez modyfikacje kompresji html, nadpisalem ten plik i zaczelo dzialac.

Anonymous - 15-08-2009, 22:15

a co jeżeli nie wyświetla mi BBCode, man BBCode Menagera.. Jak to naprawić?
They2 - 17-08-2009, 00:48

i nie tylko BBcode Manager, tez zezwolenie na HTML jest skopany... trzeba to wyłączyć.
Change - 28-08-2009, 18:38

Wszystko wgrałem wg instrukcji i wyświetla się pole na tagi ale tych tam nie ma.. Zobaczcie sami www.tfp-gaming.pl nad sb jak to powinno być domyślnie.. Co jest nie tak?
oli626 - 16-10-2009, 20:18

Ma pewien problem ponieważ gdy pisze nowy post dodaje tag to on i tak nie dodaje sie na dole strony a jak chce skonfigurować w panelu adm. to ustawienia mi się nie zapisują
roxon - 31-10-2009, 22:11

Zainstalowałem to z pierwszego posta tą modyfikacje mam w pa Cash Mod
wchodzę w to i błąd

Not Found

The requested URL /admin/admin_cash.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Ocb?