1.12.7 i starsze - Tag System Mod - Tagi tematów (chmura tagów)
MagicalFire - 08-08-2009, 17:54
http://www.przepisnasalatke.pl/tags.php
hart, wgraj plik tags.php
do katalogu górnego forum
hart - 09-08-2009, 10:12
Dzięki MagicalFire, wszystko działa jak należy przegapiłem ten plik bo był miedzy instrukcjami i nie domyśliłem się że idzie do głównego katalogu.
pozdro !
tomas997 - 12-08-2009, 19:27
Witam cie Centurion i wszystkich użytkowników bardzo serdecznie.
Mam taką sugestie do twojego moda, może inni mi pomogą.
Ciężko mi będzie wytłumaczyć, ale mocno postaram się.
Jeśli chce edytować temat albo post i jeśli zatwierdzam tą edycje - cała treść ściśnia się w wielką kupe, spacje, akapity, itd, wszystko trafia szlak i robi się wielka kupa tekstu.
Np:
Kod: | Kilka uwag:
1. Zarządzanie w PA :
- domyślna ilość tagów w chmurze (można ustawić dla każdej podstony inną ręcznie)
- domyślny sposób wyświetlania: losowo lub najczęściej używane (można ustawić dla każdej podstony inny ręcznie)
- kto może ustawiać/edytować tagi: autor, mod, jr admin, admin
- minimalna i maksymalna długość tagu
- ilość tematów na stronie z wynikami przeszukiwania po tagu
2. Mod w pełni współpracuje ze Spider Friendly i przepisuje adresy do postaci tag/{tag}
3. Na stronie wynikowej (przeszukiwanie po tagu) pokażą się wpisy ze wszystkich tematów, więć nie ma sensu używać tego moda na zamkniętych forach. Zresztą to jest stworzone czysto pod SEO. |
Kod: | Kilka uwag:
1. Zarządzanie w PA :- domyślna ilość tagów w chmurze (można ustawić dla każdej podstony inną ręcznie)- domyślny sposób wyświetlania: losowo lub najczęściej używane (można ustawić dla każdej podstony inny ręcznie)- kto może ustawiać/edytować tagi: autor, mod, jr admin, admin- minimalna i maksymalna długość tagu- ilość tematów na stronie z wynikami przeszukiwania po tagu2. Mod w pełni współpracuje ze Spider Friendly i przepisuje adresy do postaci tag/{tag}3. Na stronie wynikowej (przeszukiwanie po tagu) pokażą się wpisy ze wszystkich tematów, więć nie ma sensu używać tego moda nazamkniętych forach. Zresztą to jest stworzone czysto pod SEO. |
Tak się właśnie dzieje jeśli klikam na edytuj i pojawia mi się taka kupa tekstu.
Mam posty gdzie są ładne akapity, ponumerowane itd, a klikam na edytuj pojawia się kupa treści, zob.przyk. 2, a nie daj boże dam zatwierdz to taka kup[a tekstu pojdzie na forum.
Czy jest na to sposób.
Dziękuje za okazałą mi pomoc
kevin_ - 12-08-2009, 19:41
Rozumiem, że po instalacji Chmurki problem się pojawił? Może coś źle wykonałeś dla includes/functions_post.php ?
tomas997 - 12-08-2009, 19:49
Hej Kevin!. Właśnie to dla mnie jest bardzo tajemnicze, choć modyfikacja jest świetna i działa wyśmienicie, sprawdzałem nawet w bazie i chodzi bez zastrzeżeń, ale właśnie ta edycja postów i "zbijanie się" treści, czyli akapity, odstępy, wszystko zostaje usunięte.
functions_post.php - sprawdzałem, nadpisywalem oryginalny, to samo.
Ale wiesz co odkrylem?, gdy klikam w chmurce na jakiegos taga przenosi mnie do strony innej gdzie pojawia sie otagowany temat i tam tak samo, wszystko w kupie, odstepy akapity, usuniete, moze to ma cos z tym zwiazek?
Tajemnicze, ale jednak przeszkadza, bo co z tego ze napiszesz sobie ladny temat, numerujesz, pogrubiasz, robisz ladne akapity, aby bylo przejdzycie, czytelnie, a chcesz zedytowac jedno slowo i to wszystko szlak trafia i potem ciezko sie to czyta.
[ Dodano: 12-08-2009, 21:07 ]
http://tiromaniak.pl/tag/ci%EA%BFar%F3wki
zobaczcie, wszystko w kupie
Seba123 - 12-08-2009, 20:11
tomas997 napisał/a: | Ale wiesz co odkrylem?, gdy klikam w chmurce na jakiegos taga przenosi mnie do strony innej gdzie pojawia sie otagowany temat i tam tak samo, wszystko w kupie, odstepy akapity, usuniete, moze to ma cos z tym zwiazek? | Użyj mojej chmurki tagów =]
kevin_ - 12-08-2009, 20:20
tomas997 napisał/a: | functions_post.php - sprawdzałem, nadpisywalem oryginalny, to samo. |
Ostatnia propozycja co mi na dziś przychodzi do głowy to includes/bbcode.php (zrób kopie),
i nadpisz oryginalnym bbcode.php, bo widzę w CF, że edytowałeś go.
tomas997 - 12-08-2009, 20:21
za dużo roboty, musiałem bym wszystko odinstalowywac, napisywac, itd
Chce tylko aby poprawnie dzialalo.
No i w chmurce mam te tagi bardzo malutkie, macipenkie, jak powiekszyc?
[ Dodano: 12-08-2009, 21:57 ]
nie pomaga kevin, to nie wina bbcode
They2 - 12-08-2009, 21:48
tomas997 napisał/a: | No i w chmurce mam te tagi bardzo malutkie, macipenkie, jak powiekszyc? | skok wielkosci taga daj na 1 w PA.
tomas997 napisał/a: | nie pomaga kevin, to nie wina bbcode | wina bbcode, chyba bbcode manager masz ?
tomas997 - 13-08-2009, 18:52
cześć kevin, pierwsza metoda co do wielkości działa, dziękuje. Natomiast bbcode nie, nadpisałem z ciekawosci bbcode w includes na oryginalny i to samo. Napisalem posting i posting body i to samo. Nie wiem, siedze i kombinuje, a bbcode menagera, nie mam.
[ Dodano: 13-08-2009, 21:26 ]
nie doszłem, chyba ide spać, no za cholere nie wiem co to jest, nadpisuje pliki sprawdzam, czyscilem cache, synchronizowalem, nic, archiwum X
[ Dodano: 13-08-2009, 21:53 ]
ja nie potrzebuje bbcode, nie potrzebuje tworzyc nowyc tagow, chce tylko aby ta kwestia dziala mi jak przed instalacja tagow, nic wiecej.
[ Dodano: 15-08-2009, 08:59 ]
Problem rozwiązany, popsuło się poprzez modyfikacje kompresji html, nadpisalem ten plik i zaczelo dzialac.
Anonymous - 15-08-2009, 22:15
a co jeżeli nie wyświetla mi BBCode, man BBCode Menagera.. Jak to naprawić?
They2 - 17-08-2009, 00:48
i nie tylko BBcode Manager, tez zezwolenie na HTML jest skopany... trzeba to wyłączyć.
Change - 28-08-2009, 18:38
Wszystko wgrałem wg instrukcji i wyświetla się pole na tagi ale tych tam nie ma.. Zobaczcie sami www.tfp-gaming.pl nad sb jak to powinno być domyślnie.. Co jest nie tak?
oli626 - 16-10-2009, 20:18
Ma pewien problem ponieważ gdy pisze nowy post dodaje tag to on i tak nie dodaje sie na dole strony a jak chce skonfigurować w panelu adm. to ustawienia mi się nie zapisują
roxon - 31-10-2009, 22:11
Zainstalowałem to z pierwszego posta tą modyfikacje mam w pa Cash Mod
wchodzę w to i błąd
Not Found
The requested URL /admin/admin_cash.php was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Ocb?
|
|
|