F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer
potter125 - 30-03-2007, 19:29
Sztanca napisał/a: | zmodyfikowane |
No to edytuj ręcznie zrzut bazy np: Edit Plusem Tabele phpbb_forums ,phpbb_topics,. A co do logowania może masz w nicku jakie znaki które są rozpoznawane jako "?" . Np: ?ukasz tak t o może wyglądać
Raaallffff - 31-03-2007, 19:34
Wgrałem kopie bazy .sql do głównego katalogu forum, ale na liscie linka: Wczytaj bazę danych mam:
Znalezione pliki SQL:
Nazwa pliku Rozmiar (kB)
Brak plików w przeszukanych katalogach
potter125 - 03-04-2007, 14:52
ale spakowaną czy nie. Jesli spakowaną to w jakim formacie
pecador - 03-04-2007, 15:22
Raaallffff, było już wiele razy pisane, aby wgrywać bazę przez phpmyadmina. dumploader nie radzi sobie za dobrze z najnowszą wersją skryptu.
Raaallffff - 03-04-2007, 18:42
Ale ja przez phpmyadmina nie umiem Moja baza ma 19 MB i nie umiem jej wgrac...
potter125 - 04-04-2007, 13:17
Cytat: | Ale ja przez phpmyadmina nie umiem Moja baza ma 19 MB i nie umiem jej wgrac... |
Daj znać na PW to ci pomogę
Stówka - 04-04-2007, 22:41
Kod: | Error
SQL query:
/*!40000 ALTER TABLE `phpbb_search_wordlist` DISABLE KEYS */;
MySQL said: Documentation
#2013 - Lost connection to MySQL server during query |
Takie coś mi wyskakuje, niby wszystkie tabele mi wczytało ale coś nie mogę przeżucić na webd.pl
Hott Todd - 04-04-2007, 22:51
Witam.
Chcę jak najszybciej przenieść baze danych z mojego forum, na inny serwer. Dotychczas mam forum na darmowym serwisie vhy.pl, gdzie nie mam dostepu do ftp i PhpMyAdmin, w zakładkach w Panelu administracyjnym nie ma kategorii SQL. Nie wiem czy oni mogą mi oddać baze, a jak już to nie zrobią tego szybko bo maja problem z serwerami i przypuszczam że wszyscy mogą ich prosić o dostep do bazy. Tak więc, czy istnieje jakiś sposób aby samemu móc tą baze odzyskać????
Pozdro!
potter125 - 05-04-2007, 06:27
Napisz prośbę emailem o wydanie baz danych. Na fora.pl wiem ze nie chcą wydawać baz danych. Ale tym jeśli się serwery psują to powinni ci wydać baze . Potem wgrasz tą wersje forum na swój nowy serwer, wgrasz baze danych, i zaktualizujesz do Przema
zylynho - 05-04-2007, 22:38
Witam!
Jestem w trakcie przenoszenia forum z serwera ahost.pl na webd.pl
Kopie bazy danych zrobiłem według drugiego punktu z tego tematu, a wgrywałem tym sposobem co jest napisany w pierwszym punkcie. Chciałem później poprzez dbloader wyedytować config.php i tu zaczynają się schody. Podaje dobre dane do bazy danych, klikam "Generuj", a potem "Spróbuj zapisać". Po tej akcji w dbloaderze na górze wywala mi:
Kod: | Podczas próby połączenia z bazą danych nastąpił błąd.
Error code: 1130
Error message: Host '83.149.76.118' is not allowed to connect to this MySQL server |
a gdy chce wejść na forum wywala mi:
Kod: | Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Host '83.149.76.118' is not allowed to connect to this MySQL server in /home/lisufcb/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Host '83.149.76.118' is not allowed to connect to this MySQL server |
Czy wie ktoś czym to jest spowodowane? Jak to naprawić? Co powinienem zrobić?
Z góry dziękuje bardzo za każdą okazaną pomoc, pozdrawiam.
potter125 - 07-04-2007, 08:55
Złe wartości. Połączenie z bazą danych nie może być zrealizowane.Musisz mieć poprawne parametry do baz danych . A jak sobie nie poradzisz zawsze możesz zaklikać na GG:7805928
Nidils - 10-04-2007, 09:25
Wiem, że na początku tematu był już taki post, ale mi to nie pomogło i zwracam sie tutaj z prośbą, bo nie chce zakładać nowego tematu. A mianowicie przeniosłem forum na inny serwer cała baza się wgrała pliki też na ftp no, ale korzysta mi ze starego serwera. Wykonałem to zapytanie do SQL wyczyściłem Cache i dalej nic. Proszę o pomoc.
lolex - 17-04-2007, 20:49
jak to naprawić?
Kod: | /album_mod/upload/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload
/album_mod/upload/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/tmp
/album_mod/upload/cache/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/cache
/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 tmp
/files/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files
/files/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/tmp
/files/thumbs/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/thumbs
/images/avatars/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars
/images/avatars/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/tmp
/images/avatars/upload/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload
/images/avatars/upload/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload/tmp
/images/photos/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/photos/tmp
/images/signatures/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures
/images/signatures/tmp/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures/tmp
/pafiledb/uploads/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 pafiledb/uploads
/cache/ : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 cache |
to jest na check_files.php
joli - 17-04-2007, 20:51
lolex, a tam jest napisane po chińsku, czy po japońsku?
lolex - 17-04-2007, 20:55
joli napisał/a: | lolex, a tam jest napisane po chińsku, czy po japońsku? |
japońsku
ale dokładniej jak to zrobić co trzeba zmienić?
|
|
|