To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer

potter125 - 30-03-2007, 19:29

Sztanca napisał/a:
zmodyfikowane

No to edytuj ręcznie zrzut bazy np: Edit Plusem Tabele phpbb_forums ,phpbb_topics,. A co do logowania może masz w nicku jakie znaki które są rozpoznawane jako "?" . Np: ?ukasz tak t o może wyglądać

Raaallffff - 31-03-2007, 19:34

Wgrałem kopie bazy .sql do głównego katalogu forum, ale na liscie linka: Wczytaj bazę danych mam:

Znalezione pliki SQL:

Nazwa pliku Rozmiar (kB)
Brak plików w przeszukanych katalogach

potter125 - 03-04-2007, 14:52

ale spakowaną czy nie. Jesli spakowaną to w jakim formacie :?:
pecador - 03-04-2007, 15:22

Raaallffff, było już wiele razy pisane, aby wgrywać bazę przez phpmyadmina. dumploader nie radzi sobie za dobrze z najnowszą wersją skryptu.
Raaallffff - 03-04-2007, 18:42

Ale ja przez phpmyadmina nie umiem :( Moja baza ma 19 MB i nie umiem jej wgrac...
potter125 - 04-04-2007, 13:17

Cytat:
Ale ja przez phpmyadmina nie umiem :( Moja baza ma 19 MB i nie umiem jej wgrac...

Daj znać na PW to ci pomogę ;]

Stówka - 04-04-2007, 22:41

Kod:
Error

SQL query:

/*!40000 ALTER TABLE `phpbb_search_wordlist` DISABLE KEYS */;

MySQL said: Documentation
#2013 - Lost connection to MySQL server during query

Takie coś mi wyskakuje, niby wszystkie tabele mi wczytało ale coś nie mogę przeżucić na webd.pl :/

Hott Todd - 04-04-2007, 22:51

Witam.
Chcę jak najszybciej przenieść baze danych z mojego forum, na inny serwer. Dotychczas mam forum na darmowym serwisie vhy.pl, gdzie nie mam dostepu do ftp i PhpMyAdmin, w zakładkach w Panelu administracyjnym nie ma kategorii SQL. Nie wiem czy oni mogą mi oddać baze, a jak już to nie zrobią tego szybko bo maja problem z serwerami i przypuszczam że wszyscy mogą ich prosić o dostep do bazy. Tak więc, czy istnieje jakiś sposób aby samemu móc tą baze odzyskać????

Pozdro!

potter125 - 05-04-2007, 06:27

Napisz prośbę emailem o wydanie baz danych. Na fora.pl wiem ze nie chcą wydawać baz danych. Ale tym jeśli się serwery psują to powinni ci wydać baze . Potem wgrasz tą wersje forum na swój nowy serwer, wgrasz baze danych, i zaktualizujesz do Przema :lol:
zylynho - 05-04-2007, 22:38

Witam!

Jestem w trakcie przenoszenia forum z serwera ahost.pl na webd.pl
Kopie bazy danych zrobiłem według drugiego punktu z tego tematu, a wgrywałem tym sposobem co jest napisany w pierwszym punkcie. Chciałem później poprzez dbloader wyedytować config.php i tu zaczynają się schody. Podaje dobre dane do bazy danych, klikam "Generuj", a potem "Spróbuj zapisać". Po tej akcji w dbloaderze na górze wywala mi:

Kod:
Podczas próby połączenia z bazą danych nastąpił błąd.
  Error code: 1130
  Error message: Host '83.149.76.118' is not allowed to connect to this MySQL server

a gdy chce wejść na forum wywala mi:

Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Host '83.149.76.118' is not allowed to connect to this MySQL server in /home/lisufcb/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Host '83.149.76.118' is not allowed to connect to this MySQL server

Czy wie ktoś czym to jest spowodowane? Jak to naprawić? Co powinienem zrobić?

Z góry dziękuje bardzo za każdą okazaną pomoc, pozdrawiam.

potter125 - 07-04-2007, 08:55

Złe wartości. Połączenie z bazą danych nie może być zrealizowane.Musisz mieć poprawne parametry do baz danych . A jak sobie nie poradzisz zawsze możesz zaklikać na GG:7805928
Nidils - 10-04-2007, 09:25

Wiem, że na początku tematu był już taki post, ale mi to nie pomogło i zwracam sie tutaj z prośbą, bo nie chce zakładać nowego tematu. A mianowicie przeniosłem forum na inny serwer cała baza się wgrała pliki też na ftp no, ale korzysta mi ze starego serwera. Wykonałem to zapytanie do SQL wyczyściłem Cache i dalej nic. Proszę o pomoc.
lolex - 17-04-2007, 20:49

jak to naprawić?

Kod:
/album_mod/upload/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload
/album_mod/upload/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/tmp
/album_mod/upload/cache/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/cache
/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 tmp
/files/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files
/files/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/tmp
/files/thumbs/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/thumbs
/images/avatars/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars

/images/avatars/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/tmp
/images/avatars/upload/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload
/images/avatars/upload/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload/tmp
/images/photos/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/photos/tmp
/images/signatures/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures
/images/signatures/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures/tmp
/pafiledb/uploads/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 pafiledb/uploads
/cache/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 cache

to jest na check_files.php

joli - 17-04-2007, 20:51

lolex, a tam jest napisane po chińsku, czy po japońsku?
lolex - 17-04-2007, 20:55

joli napisał/a:
lolex, a tam jest napisane po chińsku, czy po japońsku?

japońsku

ale dokładniej jak to zrobić co trzeba zmienić?