Ogłoszenia - Błędy wersji 1.12.5
Dlugi - 30-10-2006, 08:34
paweł-p44, chmody ...
Anonymous - 30-10-2006, 22:21
pliki mialem wwszystkie a ten komunikat to raczej odnosil sie doKrytyczna poprawka zabezpieczeń do wersji 1.12.5 ! dzis jeszcze raz sprubuje pobrac pliki z dowolandu i zainstalowac forum na stylach
Zbynio - 02-11-2006, 15:07
Znalazłem 2 błędy
W IE wyskakujące okienko z info o poście przysłania tekst. To okienko z napisem "Wszystkie Posty" nie jest pod spodem.
screen poniżej.
Natomiast w Operze podpis wyłazi razem z kreską oddzielającą zawsze pod tekst postu zostawiając dużo pustego miejsca na dole.
Przeszkadza to bo zlewa się z treścią właściwą postu.
W IE podpis trzyma się ładnie dołu okienka z postem.
W podobny sposób rozjeżdżała mi się w Operze stona internetowa optymalizowana pod IE.
Pomogło wstawienie kodu HTML zamiast tego:
"<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">"
wstawiłem ten:
"<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">"
Pod IE jak i pod Operą strona wyświetla się poprawnie.
Może ta informacja pomoże w usunięciu opisanego problemu.
Zbynio
edit:
Wstawiłbym ten kod ale nie wiem gdzie. Podpowie ktoś?
Endrju [PL] - 02-11-2006, 17:10
Mam pytanie co zrobić z czymś takim. Wygląda to tak jakby w podpisie jednego użytkownika znajdowały się inne posty.
Wygląda to tak:
http://www.lo14.be/ojej.jpg
Anonymous - 04-11-2006, 07:29
moze ktos wytłumaczy dlaczego mam takie komunikaty
Kod: | Warning: main(./cache/board_config.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/pro/imax.strefa.pl/root/common.php on line 250
Warning: main(): Failed opening './cache/board_config.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/html/pro/imax.strefa.pl/root/common.php on line 250
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
|
Dlugi - 04-11-2006, 13:39
paweł-p44, wszystko masz w FAQ i na forum, nastepnym razem takie pytania beda skutkowac warnem
Anonymous - 04-11-2006, 14:55
[code][Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ')' in /home/przemo/public_html/phpBB2/forum/language/lang_polish/lang_faq.php on line 77/code]
taki komunikta masz w FAQ
a na ten temat nic niema tam bo z komunikatu widac ze cos jest nie tak w plikach
Dlugi a jak juz ci sprawia satysfakcja to daj bo widze ze tylko warny umiesz dawac anie potrawisz wyjasnic komunikatu co w FAQ nie znajde na ten temat
pozdrawiam milego popoludnia
Endrju [PL] - 04-11-2006, 15:11
mojego problemu jak widze chyba nikt nie rozwiąże. Sam w sumie sobie poradziłem poprzez usunięcie podpisu temu użytkownikowi, ale ten błąd i tak chyba nadal siedzi. Ktoś wie co z tym zrobić? To jakieś błędy tabel w SQL?
gaku - 04-11-2006, 15:40
Endrju [PL], ktos nieumiejetnie uzyl html i sie zlalo to
Dlugi - 04-11-2006, 16:17
paweł-p44, wyczysc katalog cache i uzupelni tabele prefix_config
Yaro - 05-11-2006, 16:03
Problem:
Proba wgrania zdjecia (nie avatara) w profilu skutkuje takim komunikatem
Cytat: | Warning: copy(./images/photos/57ced77f454dfbc6b8835.jpg) [function.copy]: failed to open stream: Permission denied in /home/yaro/public_html/forum/profilephoto_mod.php on line 247 |
Zdjecia oczywiscie nie wgrywa.
Rozwiazanie:
Nelazy zmienic uprawnienia katalogu /images/photos (CHMOD=777).
Kontrola systemu w PA sprawdza pod katem mozliwosci zapisu tylko katalog /images/photos/tmp/ zapominajac o /images/photos/.
Nod - 06-11-2006, 20:21
Przemo napisał/a: | Niesprawdzone: Cytat: | Chciałbym zgłosić pewien problem i zapytać o możliwość jego rozwiązania. Otóż w najnowszej wersji forum, moduł 'Ostatnie tematy' na portalu zawiera błąd. W tym module nie działa prawidłowo sprawdzanie uprawnień użytkowników i tytuły tematów z działów prywatnych widzą także goście. Czy da radę wprowadzić do tego modułu sprawdzanie uprawnień? |
|
Błąd jest jak najbardziej sprawdzony, mogę go zademonstrować u siebie, co już Sylwia potwierdziła, ale chciałbym jeszcze raz się do niego odwołać, gdyż wydaje mi się iż ta dziura leży głębiej, niż tylko w samym portalu, gdyż nawet po wyłączeniu całkowitym portalu jeden z użytkowników choć nie che podać dokładnie jak to udowodnił mi, że widzi tematy których widzieć nie powinien.
mix - 08-11-2006, 12:24
Czy jeżeli zrobie synchronizacje for i odczepie by już nie łączyło postów to stare posty mi odłączy spowrotem czy już cały czas będą połączone I czy synchronizacja jest bezpieczna:?: By nie usunęło czegoś z forum
Czy jest możliwe odczepienia spowrotem postów Gdyż dublowane które nie są pokazywane jako nowe nie są widoczne dla innych użytkowników...
mix - 08-11-2006, 18:54
pomoże ktoś
kfak - 08-11-2006, 21:29
przed synchronizacja zrob kopie bazy.
posty sie "nie odczepia".
|
|
|