Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.8
Woytec - 20-11-2013, 13:32
Sprawdź teraz
Lonalchemik - 20-11-2013, 13:43
dzięki działa tylko teraz mam pytanie bo pojawiły mi się troszkę krzaczki w postach. Mam kodowanie na utf-8
KOŁO - 20-11-2013, 17:39
SeNioR napisał/a: |
źle edytowany plik config.php użyj dbloader i wygeneruj nowy config |
Dzięki.
Zrobiłem jak kazałeś. Muszę tylko poczekać, bo ten komunikat nie zawsze się pokazywał.
Jak się nie pokaże do jutra to będzie OK
Pozdrawiam
Woytec - 20-11-2013, 18:09
KOŁO napisał/a: | Muszę tylko poczekać, bo ten komunikat nie zawsze się pokazywał. |
Pewnie przy logowaniu więc wtedy sprawdź
lancet - 20-11-2013, 19:02
Woytec napisał/a: |
Możesz też za pomocą zakładki "Konfiguruj forum" w dbloaderze
dbloader - obsługa |
Nie przyniosło to poprawy. Cały czas sytuacja wygląda nastepująco:
Próba wejścia na PA - monit o wpisanie hasła, wpisuję hasło, znów monit o wpisanie hasła i tak cały czas. Dopiero po wyczyszczeniu historii przegladarki i kliknęciu na link do PA wpuszcza mnie bez problemu. Moge wielokrotnie przechodzic między forum i PA ale jesli się wyloguję i ponownie zaloguję to od nowa jest tak samo (moge dostac się do PA dopiero po wyczyszczeniu cookies w przeglądarce)
??
Woytec - 20-11-2013, 20:22
A logowanie poza PA działa?
lancet - 20-11-2013, 20:30
Woytec napisał/a: | A logowanie poza PA działa? | Bez problemu. Nie działa dopiero ponowne logowanie przy wchodzeniu do PA. Problem ustępuje po usunięciu cookies z przeglądarki ale po wylogowaniu z forum po ponownym zalogowaniu przy probie przejścia do PA powraca
Woytec - 20-11-2013, 20:31
Czy z adresem w przeglądarce wszystko w prządku? Czyściłeś cache forum? Czy na liście ciasteczek masz np. stare adresy swojego forum?
konraf - 20-11-2013, 20:39
konraf napisał/a: | Witam
Panowie, reasumując, jeśli ktoś posiada wersję 1.12.7 i nie posiada modyfikacji (poza jakimiś drobiazgami graficznymi) to czy poprawna jest aktualizacja polegająca na :
1. wykonaniu
Kod: |
UPDATE phpbb_config SET config_value = '1.12.8' WHERE config_name = 'version';
UPDATE phpbb_config SET config_value = 'http://whois.domaintools.com/' WHERE config_name = 'address_whois';
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('last_prune', '0');
ALTER TABLE `phpbb_users` CHANGE `user_id` `user_id` MEDIUMINT( 8 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT;
ALTER TABLE `phpbb_posts` ADD `post_start_time` INT NOT NULL DEFAULT '0' AFTER `post_time`; |
2. wrzucenie/nadpisanie plików z paczki update-1.12.8
3. config.php - zmienną $dbms ustawiamy na mysqli
4. czyszczenie cache
5. ewentualna zmiana kodowania
Pozdrawiam
Bartek |
Uprzejmie proszę o odpowiedź na powyższe. Nie mam za bardzo czasu bawić się w ręczną aktualizację, a na logikę powyższa procedura aktualizacji wydaje się być w porządku. Proszę tylko fachowców o potwierdzenie, czy tak faktycznie można to zrobić.
Woytec - 20-11-2013, 22:36
Tak, wystarczy
KOŁO - 20-11-2013, 23:24
Woytec napisał/a: | Pewnie przy logowaniu więc wtedy sprawdź |
Wszystko OK. Dziękuje
Limfao - 22-11-2013, 18:34
Opłaca się teraz przechodzić na wersję 1.12.8 ? Czy nie jest póki co dopracowana lub są problemy z nią? Bo nie wiem czy nie poczekać jeszcze jakiś czas....
vianne - 22-11-2013, 18:35
wg mnie opłaca się. Nie odnotowałam błedów, z modami też nie miałam problemów
Anonymous - 23-11-2013, 21:55
Limfao, Oczywiście, choćby przez to że jest wprowadzony nowy kod odpowiadający za cache, i szybkość wczytywania strony, i inne ważne poprawki. Ta aktualizacja jest zalecana.
KOŁO - 24-11-2013, 23:40
Witam
Po aktualizacji nie działa rejestracja:
Kod: | Could not insert data into users table
DEBUG MODE
INSERT INTO phpbb_clonmelusers (username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_interests, user_from, user_field_1, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_sig_image, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_viewaim, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_notify, user_notify_gg, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_lang, user_custom_color, user_custom_rank, user_style, user_gender, allowpm, user_level, user_allow_pm, user_birthday, user_next_birthday_greeting, user_ip, user_ip_login_check, user_active, user_actkey) VALUES ('Twix', 1385332211, '$H$9eWq/tKV6n1VUD5sXsLh5Ge/piDCv31', 'twixassdfg@wp.pl', '', '', '', '', 'South', '', '', '', '', '', 0, 1, 1, '', '', '', 1, 1, 1, 1, 1, 0, 0, 1, 1, 0, 'polish', '', '', 15, '1', 1, 0, 1, '999999', '0', 'b2a7feb0', 1, 1, '')
Line : 911
File : usercp_register.php |
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
Według mojego edytora to w 911 linii jest:
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not insert data into users table', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
Załączam plik.
Proszę o pomoc
|
|
|