Mod. Gotowe < [ 1.9.5 ] - [MOD] Color ranks (Dabroz)
Anonymous - 02-08-2005, 10:02
A jak można dodac kolorwanie nicków z CR w portalu ?
Prosze o odpowiedz..
pietrex - 02-08-2005, 11:59
I jedno pytanko - w oryginalnym CR znaczek rangi (np. @, *) jest tylko przy randze w widoku tematu, a przy nicku nie. Tutaj zaś jest tu i tu. Jak skasować znaczek sprzed nicka w viewtopic?
MalCom - 02-08-2005, 17:30
Edi2 napisał/a: | A jak można dodac kolorwanie nicków z CR w portalu ? | tez tego potrzebowalem, wiec myslalem, ze to co w pierwszym poscie napisano o kolorowaniu panelu admina to to, ale okazalo sie ze tylko w indexie koloruje nicki.
Sam, wiec sobie poradzilem z tym
w pliku admin/admin_users_list.php
znajdz:
Kod: | $sql = "SELECT user_id, username, user_email, user_regdate, user_lastvisit, user_posts, user_active, special_rank, user_from, user_website $sql_cf FROM " . USERS_TABLE . " | zamien na:
Kod: | $sql = "SELECT user_id, username, user_email, user_regdate, user_lastvisit, user_posts, user_active, special_rank, user_from, user_website, user_rank, user_posts $sql_cf FROM " . USERS_TABLE . " |
znajdz:
Kod: | 'USERNAME' => '<a href="' . append_sid("../profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $userrow[$i]['user_id']) . '">' . $userrow[$i]['username'] . '</a>', | zamien na:
Kod: | 'USERNAME' => '<a href="' . append_sid("../profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $userrow[$i]['user_id']) . '">' . color_username($userrow[$i]['user_id'], $userrow[$i]['username'], $userrow[$i]['user_rank'] , $userrow[$i]['user_posts'], USERNAME_STATIC) . '</a>', |
i lista userow jest kolorowana
Anonymous - 02-08-2005, 19:21
No tak , ale nie o to mi chodziło Ten mod koloruje nicki w liście userów w PA..
Ja chciałbym dodać kolorowe nicki do portalu - tabelka : Kto jest na forum :
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum:
X Zarejestrowanych, 0 Ukrytych i X Gości
Z góry dzięki
loukass - 02-08-2005, 19:26
no to chyba jest proste popatrz sobie co musisz zmienić aby w sposób pokolorowany było wyświetlane Kto jest na forum na stronie głównej Twojego forum, a potem spróbuj to zastosować do strony Portalu (z tego co mi się wydaje to kod moze być nawet taki sam) Pozdro
MalCom - 02-08-2005, 19:30
hehe ja tego nie mam i nie robilem, bo nie uzywam portalu, tylko forum...
Tak jak kolega wyzej napisal, kod bedzie raczej podobny bardzo podobny
Moze jak znajde troche czasu, to oblookam to
zreszta tak jak zawsze
Anonymous - 02-08-2005, 19:30
ey mala prosba jak ktos to potrafi to zrobic niech napisze do mnie na gg 4935197 pilnie potrzebuje
Radek - 02-08-2005, 23:55
MalCom, sam sobie portal integrowalem wlasnei z cr zajelo mi to dwie minuty wiec to neirtrudne kody sa podoben
glownie chodzi o dodoanie
user_rank, user_posts do zapytania a potem zamiast np. $todayrow['username']; dajemy funkcje color_username
NoVy - 03-08-2005, 01:30
mam od dluzszego czasu problem.. z tym modulem mam zainstalowana wersje 1.9.5 na probe.. zeby nie poszlo mi oryginalne forum.. i kicha...
po instalacji i utworzeniu 2 rank..na dole na spisie.. nicki sie nie koloruja... co jest nie tak ?? prosil bym o szybka odpowiedz..
oto adres do forum testowego na ktorym jest zainstalowany modol
http://www.nng-team.adaxx.de/forum2/
Anonymous - 03-08-2005, 11:05
RuseK napisał/a: | MalCom, sam sobie portal integrowalem wlasnei z cr zajelo mi to dwie minuty wiec to neirtrudne kody sa podoben
glownie chodzi o dodoanie
user_rank, user_posts do zapytania a potem zamiast np. $todayrow['username']; dajemy funkcje color_username |
RuseK - mógłbyś zamieścić tutaj instrukcję do tego ? Z góry dzięki
Anonymous - 04-08-2005, 22:20
Równiez przyłączam sie do tej prośby.. Niestety sam nie potrafie tego wykonać..
Anonymous - 05-08-2005, 11:36
A ja mam taki problem że w stopce pisze mi Kod: | Ładowanie strony... proszę czekać! | a u góry Kod: | index.php?mode=eloading | co mam zrobić??To mój Adres forum!
KlonAdam - 05-08-2005, 12:47
ooo autor skryptu zapomniał o pokolorowaniu nicka i rangi w komentarzach w downloadzie da się to jakoś załatwic ??
M16 - 05-08-2005, 15:36
Witam,
Mam taki drobny problem po zainstalowaniu CR w wersji przema 1.9.4
Na górze forum pojawiło się coś takiego
Cytat: | index.php?mode=eloading |
a na dole
Cytat: | Ładowanie strony... proszę czekać! |
A pozatym nie ma takich obrazków po nickiem np. z napisem admin. Takich co wy tutaj macie np. MOD TEAM
A w check files wszystko jest na czerwono jak to zmienić. Z góry thx
www.futureswarez.tk.pl
KlonAdam - 05-08-2005, 20:16
wgraj od nowa plik page_header.php i ręcznie go zmień według instrukcji ! zniknie to na 100 % miałem to samo
|
|
|